Jump to content

5. Очистване от отрови


Recommended Posts

5. ОЧИСТВАНЕ ОТ ОТРОВИ

Защо всички или почти всички ползвате отрови? Вие ги пиете, вдишвате и впръсквате в кръвта си. Само за това ли, че го правят другите? А може би, поради безгрижния си навик? Или за да създадете удоволствие на физическите си чувства? От страх пред болестите и смъртта ли? Или търсейки забрава от грижите? Или по някаква друга причина? Нито един от тези мотиви не ми изглежда истински. Нито един от тях не би повлиял върху личност, която е развита в духовно отношение, търсеща чистотата която ще има Новата Раса.

За тази Раса съвременната употреба на отрови ще изглежда не само като огромно безразсъдство, но и доводите в полза на тяхното използване ще се разглеждат от нея като доказателство за плачевното състояние на моралното и умствено развитие на човечеството от днешния ден.

Недостигът на индивидуални убеждения, непостоянството, охотното подчинение на господството на желанията и прищевките на тялото ви, невежеството по отношение на продължителността на съзнателното ви съществуване, слабостта, изразена в опита да се избегнат уроците на живота: всичко това доказва инфантилната степен на еволюцията. Тя трябва да се надрасне, за да бъде получен достъпът до Идещата Раса. Никакви отрови няма да вредят на чистотата на тази просветлена Раса! Необходимо е да кажа, че месото е отровено и чрез престъплението, свързано с него. Не само защото животните често боледуват, не само защото правите в коремите си гробище и по този начин осквернявате пялото си с разлагащи се остатъци от трупове. Но също и тяхната кръв се явява преносител на животински качества, и благодарение на месната храна ги засилвате в себе си. Вие развивате животинщина, която сте имали намерение да надрастете. Гневът, страхът и ненавистта изпълващи организма на животните при тяхното убийство преминават в кръвта им и творят и бас. А това ви прави раздразнителни, неуравновесени, неспокойни, възбужда страстите ви, укрепва жаждата за силни напитки и подправки.

Съществуват много причини да се знае, защо е вредна употребата на месото: хигиенична, физиологична, икономическа, етическа и окултна. Прочетете всичко, което се говори в полза на употребата на Лесото, а също всичко, което говори против неговото използване. След това, без дори да обръщате внимание на формата на зъбите си, или дължината на червата, огледайте се наоколо и забележете убедителния факт, че доста хора живеят твърде радостно, поминавайки без месо.

Но, освен това помислете върху това, което сега ще кажа: кръвта на животно не трябва да проникне през устата на тези, в които Аз ще се проявя. Нито едно същество не трябва да бъде убито или да пострада заради тях.

Алкохолът... да, приет в големи количества е вреден, но вие трябва също да знаете, че всяка капка от него действа отравящо. Дали ще бъде погълнат във вид на ликьор, или грижливо поднесен под формата на лекарство, дали вдъхван като аромат или втрит през кожата, естествен или лишен от природните си свойства - той винаги е вреден за моралното, менталното, както и за физическото здраве. Всяка негова частица, най-незначителната му еманация в атмосферата привлича нежелателни елементали, които правят атмосферата около вас нечиста. В този случай той е отровен не само за вас, но и за тези, които са близко до вас. Алкохолът бързо възбужда, пробужда остроумието, тласка към бързи действия и чувства. “Той действа като ярък пламък с великолепни преливащи се цветове върху скованите от отчаянието хора”.

В действителност той затъпява, притъпява умствените способности, тънката чувствителност на нервите, притъпява способността за здравомислие, притъпява храносмилателните органи, силата на мускулите, притъпява яснотата на зрението, фактически притъпява всеки орган.

Най-голяма е вредата, която нанася, (дори в минимални количества) притъпявайки тези органи, които, в непроявено състояние опазват човешките сили за над-физическото познание; затъпява зрението и най-вече духовността.

Пренебрегвани и неизползвани през дълъг период от време, по причина на човешката нечистота, тези органи ще се възродят за живот в децата на Моята Раса. Само благодарение на чистотата, очистването не само от алкохола, но от всяка страст и отрова те ще намерят отново истинското си предназначение.

Това, което бе казано за алкохола се отнася също и за опиума морфина и други приспивателни, а също и за тютюна. Защо да е отрова тютюнът, след като някои могат да пушат и да живеят сто години. Тютюнът успокоява, т. е. притъпява емоциите, нервите и умът и всички онези способности, които се пораждат от употребата на алкохол. Макар не само престъпниците да предпочитат употребата на месо, но склонния към престъпление предпочита именно алкохолът, пушенето. В някои случаи пушенето се явява като една от главните причини за болестите.

Пушачът замърсява атмосферата и създава опасност за здравето на окръжаващите го, отначало с димът от цигарата, а после с диханието си и отвратителните негативни магнетични излъчвания той нанася на себе си и на другите непоправима вреда. Равнодушието към интересите на другите, по отношение на които пушачът проявява своя краен егоизъм - дори това е достатъчно, за да бъде съвсем невъзможно дори един член от Моята Раса да пуши.

Към най-опасната група отрови (макар и препоръчвани от медицинската наука) се отнася ваксинацията срещу шарка и всички тези, достойни за порицание ваксинации, които допускате да бъдат впръсквани във вас, заразявайки по този начин вашата кръв. Тази суеверна практика, тази опасна медицинска лудост е най забавната заблуда на съвременната наука. Дивите племена се отнасят по благоговейно към танците и представленията на своите “мъдри”знахари! Вашите предци са се подлагали доверчиво на груби и кървави операции,предписвани от “мъдрите” им лекари при всеки удобен случай. И сега с най-голямо доверие разрешавате на медицинските “мъдреци” да оскверняват вашата кръв с гнила, разлагаща се материя. Най-лошото е това, че самите ваксини са продукт на болести или са получени с цената на страдания, благодарение на опитите на вивисектора върху животни, а понякога и върху хора! Най-вече по тази, отколкото по всяка друга причина практиката на вивисекцията се осъжда от Новата Раса! Там болестта ще бъде предотвратена не чрез поглъщане на отрови или инжектиране под кожата на гной, но със здравословни и санитарни условия на живот, благодарение на чистотата на храната, мислите и всяко действие - само чрез чистотата!

Навиците, безсмислените навици, с които замъглявате същността си, те тровят вашето съществуване, нарушават чистата ви радост от живота. В резултат на безсмислените навици сте построили инстинктите и желанията на своето тяло, които изискват от вас пълно покорство. Станали сте роби на навиците, вместо да бъдете господари на съдбите си. По навик правите всичко, което правите. По навик живеете, улавяйки всички преходни удоволствия, вместо да овладеете тази велика и постоянна радост, която настъпва в едно с чистотата и освобождението от властта на привичките. Моята Раса ще се издигне високо над тровещото господство на разрушителните навици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...