Jump to content

Словото


Ани

Recommended Posts

СЛОВОТО

Време е словото да не се счита като неразбрана философия и нещо далечно от нашето всекидневие, а да се включи като съставка на живота ни, атмосфера и смисъл на нашето съществувание.

Словото трябва да се превърне във всекидневна храна, която не посрещаме с овации, но която е необходима за нашето съществувание.

Учителите на човечеството, които свалят на земята при хората Великите истини, не говорят на някакъв специален език, а на прост, но убедителен говор, както бащите говорят на своите деца. Те не създават противоречия с творческата мисъл на пробудените души, но внасят в тях живителната същина на Божествената истина.

Живото Божествено слово никога не трябва да се счита като нещо необикновено и чуждо на всекидневното битие на людете, а естествена съставка на живота им. То трябва да бъде само обновителен поток, който неусетно се влива във вътрешния свят на човека. Това е един полъх на радост, която изпълва без особена причина редуващите се дни.

Който заживее по Божия закон на Любовта, той влиза в един нов порядък, който променя всичко за добро. Ще бъде радостен и от най-малките придобивки и всяка, дори най-малка красота, зърната в природата, ще го прави щастлив.

Най-главното е да се даде връзката ни - ключът, с който да се отвори онази невидима съкровищница, която дава свобода на душата.

Божественият пратеник казва: „Аз не върша своята воля, а волята на Оногова, който ме е пратил.“

„Идвам при вас със запален светилник. Ако искате да ме познаете, ще отворите вратите на сърцето си, за да влезе в него Словото, което нося“ - учи Мъдрият.

Имам един идеал - възвишен и прекрасен. Той се състои в това да изявя, доколкото мога, Неговото величие.

Моята свобода се състои в моето служене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...