Jump to content

Новото


Ани

Recommended Posts

НОВОТО

Ние, учениците - синове на Виделината, сме за новия и Божествен порядък. Този порядък се състои в това да се покаже на младите пътят към сияющия връх на съвършенството, а на старите - великото изкуство на подмладяването.

Младостта и старостта не са понятия, подчинени на календарния порядък, а са състояния на човешката душа.

Какъв е идващият нов порядък на света? Той се състои в това, че Божествената мисъл ще проникне в умовете и волята на всички управници и ръководни люде, да потърсят път за съгласуване на интересите на всичките народи. Новият порядък ще се изрази в щастливото хрумване на водещите фактори да премахнат границите на държавите и всички народи в света да се почувстват свободни граждани на планетата Земя.

Това всъщност е съдържанието на думата „прогресивен“. Не в дипломатическата ловкост, не в заплахата със сила и в икономическо надмощие е разковничето на бъдното човешко общество. Не с ограничение на свободата в неговото гражданско и общочовешко съзнание ще се изгради човекът на новото време. Трънливите и изкуствено заплетените проблеми ще бъдат разрешени не с грохота на оръдията, нито със сатанинския ужас на атомния взрив. Небето ще изпрати нови посланици, наречени синове на Виделината. Те ще превърнат хаоса в хармония, защото ще носят хармонията в себе си.

Днес много се говори за новото, за идващото в света. Различните народи, изхождайки от своите интереси, виждат всеки по своему това ново, но то ще бъде по плана и модела на един свят, все още невидим за нашето зрение - един свят с много и непонятни за нашата геометрия измерения.

Днес все още човечеството се намира в хладното недоверие спрямо това обещано време, но повярвайте, че тихото тактуване на часовниковото махало са стъпките на този обещан и лъчезарен ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...