Jump to content

Синове на Виделината


Ани

Recommended Posts

СИНОВЕ НА ВИДЕЛИНАТА

Един нов прекрасен и непознат на хората живот сега похлопва на нашите врати. Вероятно не всички ние имаме пробуден оня слух на душата, чрез който се долавят свещените сигнали, но нека се вслушваме!

Готовите за този живот ще отворят вратите си и ще го поканят като скъп гост. Те не се отличават от останалите люде по нищо, защото новият живот произвежда вътрешен преврат, що води от мрак към вид елина, от страдание към радост и от смърт към живот.

Великият прелом, който трябва да настъпи във всеки от нас, е от: синове на мрака да станем синове на Виделината.

На нашата планета живеят доста от тези синове. Те нямат видим белег, но пробудените души ги познават. Изпратени са те да работят, да творят и да съграждат новия живот. Земното им съществувание е само условие да се срещнат с такива, на които наближава да удари часът за великото „пробуждане“.

Като човеци в плът те са или с перо в ръка, или с цигулка. Може да са живописци, ваятели или лечители. Каквото докоснат с ръка, веднага оживява.

Труден е животът на Земята, но без тях е още по-труден и лишен от всякакви надежди. Ако ни се подари щастието да срещнем някого от тях, и над бездната да се намираме, ще усетим как в душите ни прониква светлинка на малка радост, която ни връща към живота, загубил дотогава всяка стойност и значение.

Синовете на Виделината са ония светкащи маяци в безнадеждната черна нощ на морето, които ни показват пътя към спасителния пристан.

Когато върху портата на твоята душа нежно отекнат свещените сигнали на твоето пробуждане, ти отвори и с вълнуващо гостоприемство покани госта, който идва да те отведе от мрака към светлината, от безнадеждността към радостта на новия живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...