Jump to content

Едно полезно упражнение


Ани

Recommended Posts

ЕДНО ПОЛЕЗНО УПРАЖНЕНИЕ

Да си представим някой престъпник, делата на когото са ни ужасявали. И не само измислен от нас, но такъв, когото познаваме и от отрицателните и от пагубните дела на когото сме изпитали горчива мъка.

Една сериозна стъпка в развитието ни е направена, ако успеем да се отървем от неприятните и тежки следи, останали от него в нашата душа, и да погледнем на този престъпник като на всички други люде - с душа, в която предстои да се пробуди Божественото начало.

Ние не знаем, но Мъдрият ни казва, че ако човек направи това и с всичкото си сърце го приемаме като истина, той, без сам да проумее как, помага на злосторника да направи една начална и мъничка стъпка напред към виделината.

Доказателство за истинността на казаното е това, че когато ние мислим добре за някой човек, и той мисли добре за нас.

Нашето разбиране за любовта е твърде неправилно и повърхностно. Ние смятаме любовта за крайно меко и отстъпчиво състояние. Това донякъде е така, тъй като любовта не изявява бурно своята огромна потенциална мощ. Но трябва да знаем, че тя същевременно е и закон. Който живее в нейния закон, ще се убеди, че всички неща са възможни и реализируеми. Любовта на този, който живее в нея, разкрива безсмъртието. Не може да се мисли за безсмъртие без любов.

За всеки човек, роден на тази земя, ще дойде ден, когато ще разбере, че постигнатото със сила и насилие е нищожно и краткотрайно в сравнение с това, което е постигнато с любов. Всеки от нас има опитност от живота колко жертви струва насилието и омразата на човека. Всеки, който наблюдава, знае какъв огромен данък плащат народите, които стават слуги и изпълнители на изискванията на омразата. Войните и всички катастрофи, в основата на които има омраза и злина, се плащат много скъпо. Всички видове нещастия, които посещават личния и обществения живот, са плодове на безлюбието и е чудно, че човешкият род все още не е в светлина по този въпрос.

Христос казва: „Аз съм Пътят и Истината и Животът“, а това е все едно да кажем, че любовта е, която показва истинския път, истината и живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...