Jump to content

Царе, господари и владетели


Ани

Recommended Posts

ЦАРЕ, ГОСПОДАРИ И ВЛАДЕТЕЛИ

Станете царе, господари и могъщи владетели!

Когато чуха тези думи, горките, бедни и окаяни човешки същества изтръпнаха, защото не знаеха кой ги казва и за какво ги казва. Те носят тежката участ, наложена от насилници, и затова набраната у тях горчива мъка въстана. И бунтът им е страшен като яростта на вулкан, който е пъшкал в подземните недра.

- На кого царе, на кого господари и управници? - питат с гняв горките люде, а Мъдрият им казва това, което те никога не са очаквали да чуят:

- Царе и владетели на своите мисли, господари на чувствата си, които са крили досега отрова и злина, управници на волята, която не ще строи зандани, а ще троши вериги.

Всички вие хора на залязващия век! Родете се наново и изравнете редиците си с тези, които ви наставляват като ваши братя. Хора на потъващата в бездната на времената ера! Станете едно с Христа, съблечете вехтите пандзири1, изцапани с ръжда и кръв, и облечете дрехата на простата и спасяваща кротост и с нозе, умити още тогава, на Тайната вечеря, пристъпете на молитвения връх, за да посрещнете лъчите.на новия ден.

Вие вече няма да мечтаете за богатствата, извадени от земните недра, а ще забогатявате със спечелените за небесната радост души.

В идващото време всеки ще стане цар, господар, управник и владетел. Царствата ви ще се простират едно до друго, без крепостни граници и межди, а свободно ще се минава от светещата територия на мъдрата мисъл към розовото сияние на чистата душевност и към чистата воля с цвета на кобалтово небе.

-------------------

1 Ризници

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...