Jump to content

Възкресение


Ани

Recommended Posts

ВЪЗКРЕСЕНИЕ

Както всяко учение, така и Христовото се възприема от отделните човеци дотолкова, доколкото е стигнало развитието на всеки един.

И приложението в живота на всяко учение, а най-много на Христовото, е също във връзка с развитието на индивида, за да стане то ръководно начало в целокупния му живот.

Тук ще говорим за великото Слово на Христа.

Това Слово се счита за разбрано и приложено напълно тогава, когато то внася светлина, радост и надежди навсякъде - в индивидуалния живот, в семейството, в обществото и у всички човеци.

За това, доколко е възприето Христовото учение, можем да съдим по състоянието на нашата съвременност. Ако то е действително станало живот, нямаше да има нещастни люде, щеше да има сияйнали като цветна и плодна градина семейства, а човечеството щеше да живее в щастливо единство и народите щяха да се надпреварват във взаимни услуги и с удоволствие да разменят благата на своите земи.

Има ли нужда да приказваме повече за това как щеше да изглежда светът, когато за всички континенти, за всички народи и държави, за всички общества и семейства и за всеки отделен човек съществуваше един Бог - Творец ц Създател?

Който се е слял с Бога, той е достигнал Възкресението.

Да възкръснеш, ще рече да си дал място на любовта в себе си.

Да възкръснеш, то е да живееш с Божествената, ангелската и човешката любов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...