Jump to content

Малкият подвиг


Ани

Recommended Posts

МАЛКИЯТ ПОДВИГ

Трябва да си напълно готов да приемеш кротостта и смирението и чак тогава да се решиш да повикаш Христа и да вземеш Неговото иго. Приемането на Христовото иго е все едно да приемеш една могъща сила, каквито са Неговото знание и възможности.

Ако не си готов, не прави този опит, защото ще се поставиш на големи изпитания, които трудно би понесъл. Само вътрешната мощ на кротостта и смирението могат да издържат големите напрежения.

И тука любовта се явява като най-могъща сила. Това е така, защото където е любовта, там е и Духът - Могъщият, Творчески, Животоносен дух, който разрешава всички противоречия и трудности.

Правете упражнения, за да превъзмогнете онези отрицателни противодействия на гордостта, тщеславието, суетата, които ви пречат да видите могъществото на смирението и кротостта. Успехът в тази поставена от вас задача ще дойде още по-лесно, ако вие си кажете:

„Днес трябва да бъда кротък и смирен заради Великия и Вечния, който ми е дал живот.“

Това е ученичеството, в това се състои малкият подвиг - в побеждаването на ония противодействащи сили, които съдбата поставя на пътищата ни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...