Jump to content

Преобразеният човек


Ани

Recommended Posts

ПРЕОБРАЗЕНИЯТ ЧОВЕК

Една от многото съществени задачи на човека, дошъл в плът на земята, е да си изработи права и чиста мисъл. След това той трябва да облагороди сърцето си и да усили волята си, която ще му бъде необходима за устойчиво и неуморно добротворство.

Облечен в тези несъкрушими бойни доспехи, ученикът на живота смело може да крачи напред към безмълвните чертози на Великото знание, което ще го освободи от робството на илюзиите и тъмнината.

На хората може да се види в първо време странно и пресилено едно твърдение на Мъдрия, който познава живота и законите му, но това твърдение е самата истина и гласи така:

„Всяка мисъл, чувство или постъпка, които нямат в основата си чиста и безкористна любов, са престъпление.“

Свикнете да мислите, че всичко, което Бог е определил да стане, е добро. Тази мисъл, ако се утвърди в нашето съзнание, ще ни промени. Ще станем нов, преобразен човек. Ние ще почнем да приемаме противоречията в живота с мъдро спокойствие и ще отворим сърцата си за всеки добър сигнал, който идва от добрите и съзнателни люде. Светът ще се преобрази и ако сега казваме, че на една радост в живота отговарят най-малко десет мъчения, тогава радостта ще стане много повече и ще залее със сияние нашите скръбни дни.

Духовно просветленият, разумен и приел любовта в живота като основен принцип, гледа на света без омраза и е щастлив, ако може да помогне на своя ближен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...