Jump to content

Невидимата магия на любовта


Ани

Recommended Posts

НЕВИДИМАТА МАГИЯ НА ЛЮБОВТА

Каквото постигне един човек, след като е приложил любовта, стократно повече ще постигнат хората, които колективно и в съгласие решат по любов някой труден въпрос.

В Божествената наука се говори на много места за задружното действие. Задружната работа е плодоносна и във физическия свят. Това е известно на хората и затова те често говорят за колектив. Това, което не е известно на тях, това е задружната работа и в духовния живот.

Ако една голяма бройка хора се споразумеят и решат в едно и също време - час и минута - да произнесат от цялото сърце една молитва, те ще се уверят в нейното чудодейно действие.

Мисълта, за която стана на няколко места реч, е грамадна сила. Тя е мощен поток и насочена в дадено място и с установено желание, винаги сполучва. Така дори без да искат, хората, които силно са пожелали нещо, го постигат, щом като са единни и в желанието си. Едно всенародно пожелание, а някога и всенародно възмущение донася изненадващи резултати. Народи са получавали свобода и са премахвали тирани, без да бъде пролята нито капка кръв, със силна колективна мисъл.

Това, разбира се, е вярно, когато мисълта цели нещо добро, благородно и полезно. Иначе зложелателството, което е тъмно действие, донася обратни резултати. В човешката история има много примери за това.

На учениците на светлината се препоръчва, когато срещнат приятел, да му подадат ръка в името на любовта. Ако той приеме ръката ти с любов, той печели, но ако подадената с любов ръка срещне ръка на ненавист, завист, зложелателство, губи този, който не е приел благословението на любовта и подготвя за себе си лоша съдба.

И в подадената ръка, и в приетата ръка да няма лицемерие. Това е всъщност братството, за което говорят хората по нашата земя.

Този, който отива при ближния си с любов, и този, който го приема с любов, ще бъдат осветени от мъдростта, а мъдростта ще бъде последвана от истината, която дава свобода на духа.

Колко велика е невидимата, но могъща магия на любовта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...