Jump to content

Съвършеният образ на любимия


Ани

Recommended Posts

СЪВЪРШЕНИЯТ ОБРАЗ НА ЛЮБИМИЯ

Какво значи да обичаш някого? Това е все едно да си изработил за него един свещен образ, който пазиш в душата си. Това е така, защото, ако обичаният човек не е за тебе такъв образ, тогава той е като всички други люде, а ти не обичаш всички люде по същия начин както него.

Освен това ти имаш в любимия пълна вяра. Дори в своята мисъл не допускаш спрямо него никакво съмнение, защото и най-малкото недоверие е петно във вашите взаимни отношения. Всяко, дори и най-малкото съмнение в приятелството е един начален процес на разлагане.

Любовта, в каквато и да е форма, не допуска появата на противоречие. Тя е свещено състояние и не търпи намесата на каквито и да е други съображения. Тя може да съществува несмущавана и чиста само когато е безкористна. Щом в нейния лъчезарен свят се появят материални или каквито и да е други користни симптоми, ще се появи онова противоречие, което е началото на нейното изчезване.

Докато човек живее в своя свещен егоизъм, той не знае що е любов и вратите към Бога, но трябва да знаем, че в проявата на любов към някого или нещо присъства и Бог. Само дори този факт, че човек може да види нещо добро у другия, е доказателство, че вижда в него Бога.

Как тогава могат да намерят място в любовта користни намерения, как може да съществува лъжа и лицемерие там, където е нашият небесен Баща?

Ако виждащ доброто у някого, виждащ Бога, ако виждаш само грешки, виждащ себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...