Jump to content

Правата мисъл


Ани

Recommended Posts

ПРАВАТА МИСЪЛ

Тези, които се наричат ученици на Великото Божествено учение, трябва да направят всички усилия да се освободят от старите си възгледи, които ги измъчват. Човек живее в много заблуди, навици и суеверия. Освободете се - казва Мъдрият - от тях, от напластените ненужни традиции и главно от нормите и законите, които ви терзаят и които сами сте си измислили.

Приемете новото, а ново е онова, което ви освобождава от гнет и от нещастия, онова, което носи светлина и радост. Новото е правата мисъл - чиста, светла, проста на вид, но по детски непритворна и откровена. На тази мисъл ще се подчинят и вашите желания, чувства и дела.

Правата мисъл, на която Мъдрият дава особено значение, е единствената и при това могъща сила, която държи човека прав, с ведър поглед и господар на всичко, което върши. Правата мисъл е онази, която ще ни отдалечи от низшите щения и зловредните пориви в живота. Тази мисъл не ще позволи да станем роби на някого, а най-малко на своите безразсъдни и внушени от тъмните сили желания, корист и безмилостни постъпки.

В света, в който живеем, има много робство. Това е унижение за епохата, за човека, за Божествения му произход.

Великото учение, Божествената школа позволяват да работим и най-тежката и проста работа поради любов, но тя не позволява да бъдем роби, а още по-малко да извършим дори и най-незначително насилие.

Човекът трябва да бъде свободен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...