Jump to content

Хигиена и здраве


Ани

Recommended Posts

ХИГИЕНА НА ЧОВЕКА

За живота на човека мъдрите са оставили и специална хигиена. Тези, които следват пътя на Божественото учение, трябва да бъдат здрави.

Учителя дава следните препоръки на своите ученици:

Най-напред човек трябва да ляга и да става рано. Лягането да бъде в 22 часа (10 часа), а ставането в 5 часа. Има дни през годината, когато ставането може да бъде и по-рано.

При хранене ученикът трябва да спазва следните препоръки: сутрешната храна да става след изгряването на слънцето, а вечерта - преди залеза на слънцето.

Какво представляват болестите? Те се появяват от присъствието на низши същества в човека, които се размножават за негова сметка. Това са микробите, за които се говори в медицината, специално в микробиологията.

В научната медицина има методи, които от гледището на Божествената наука са неефикасни. Там най-често болният се подлага на силна и в по-голямо количество храна. Режимът у духовната медицина е повече режим на гладуването. Разбира се, гладуването не за всички случаи е ефикасно, но в повечето случаи е за предпочитане.

Учителя препоръчва употребата на гореща вода. Дори чумата според Него се лекува по тоя начин. Болният се отделя от здравите и всеки час му се дава по една голяма чаша гореща вода. Като пие тази вода, серумът в кръвта, който служи за храна на микробите, се разредява и те умират. На болния да не се дава никаква храна.

Здравето на човека е от голямо значение за неговото духовно издигане. Само здравият може да изпълнява всякакви норми и да води истински правилен живот. Болезнените състояния са най-често кармически наказания, които регулират жизнения път на човека във връзка със закона за причини и последствия, но отстранението на тия болести трябва да става с една по-специална и по-близка до природата терапия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...