Jump to content

За здравето


Ани

Recommended Posts

ЗА ЗДРАВЕТО

Когато в устройството на човешкото тяло има красота и хармония, когато във функциите на органите на това тяло и на психо-физиологичните процеси в тоя организъм и на всички системи има хармония, тогава и в човешкия дух, строителя на това тяло, има хармония и е ликвидирана всичката неизплатена карма. Щом в някоя от системите на организма съществуват дисхармонични изяви, това показва, че този човек все още дължи нещо за хармонията и пълното равновесие на Божествените закони в неговия духовен живот.

Тялото е резултат на човешкия дух. Той е строителят. От устройството и вида на тялото се съди за човешкия дух. Онова, което в строежа и израза на един човек е красиво и привлекателно, показва, че и в духовно отношение той има нещо красиво и привлекателно.

Грозното, отблъскващото и неприятното в човека е така грозно и неприятно и в духовния му живот.

Духовните, религиозните люде, които са тръгнали в пътя на съзнателния възход, би трябвало да бъдат съвършено здрави по тяло, по сърце и по ум. Болестите не препоръчват човека, но ние би трябвало да се отнасяме със съчувствие към страдащите, защото те, както и ние сега изплащаме своите кармични задължения и нашата задача, щом като сме видели техните страдания, е да им помагаме с любов.

Казано е: „На онези, които чакат Господа, силата им ще се възобнови.“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...