Jump to content

Може да се живее музикално


Ани

Recommended Posts

МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ МУЗИКАЛНО

Не само да слушаме музиката, но и да живеем музикално. Като възпитателно и изграждащо нашите духове средство музиката не трябва да се отделя от живота. Нейните трептения превръщат в музика чувствата, мислите и нашето поведение.

За да изградим една истинска култура, трябва да живеем музикално. В такъв един живот е изключена и най-малката лъжа. Затова хората трябва да мислят, да приемат емоциите си като музика и да имат постъпки, които са в духа на истината.

Благото на земята не е благо за небето. Нещастието на земята не е нещастие на небето. Небесните жители нямат понятие нито от скърбите, нито от радостите на земята. И ангелите не знаят това, но те най-добре знаят какво е блаженство.

В света са създадени много видове общество, но едно е истинското общество. То е съставено от хора, които имат стремеж към Бога и затова живеят музикално. Друго общество няма.

Колко много са хората, които търсят основата на щастието и не я намират, защото не знаят, че основата на щастливия живот е добродетелта. От всички науки на земята тя е най-голямата и най-потребната.

Добродетелта е основата на Христовото учение.

Нашият живот носи в себе си както своето минало, така и зародиша на своето бъдеще. За да се изживее добре този живот, трябва да се зачитат живите закони на природата. Има един единствен метод за това, а той е да имаме музикален начин на мислене.

Сега се устройва музикалното сърце на човека. Не става дума за музиката като изкуство. Това е нейната външна страна. Важно е какво е музиката за живота. Човек не може да съхранява величието на живота в себе си и в обществото без музика. Не може да служи на Бога, ако не мисли „музикално“ - музиката е дарба от Бога. Всички сили на човешката душа трябва да минат през музиката, за да се получи равновесие.

Ангелите идват отгоре с песни. Песента, която те са пели, когато идвал Христос на земята, и сега още разлюлява и вълнува света. Ще пееш със сърцето си, ще пееш с ума си, с душата си със своя дух. Това е най-прекрасният квартет. Душата е сопран, духът - бас, умът -тенор, а сърцето - алт.

В царството Божие не приемат такъв, който не знае да пее и да свири. В музиката се крие мощ, която е в състояние да обедини всички хора независимо от преходните различия, които те имат като жители на различните страни и континенти на земята. Това е така, защото онова, което ще даде музиката на света, не може да го даде никое друго изкуство.

Пейте и възпявайте Господа в сърцата си!

Вие не сте сами. Душите в света слизат групово. Най-малката група се състои от 10 хиляди. Има групи от по 20-30 хиляди души, а понякога небето изпраща множество от един, два или три милиона. Големите групи са съставени от разумни души.

Групите по цялата земя са свързани така, както се свързват органите в едно тяло.

И така, не мислете, че сте сами. В група сте изпратени на земята.

Крайно време е да се разбере, че няма да настъпи истинска култура на земята, докато хората държат Христа вън от себе си.

Има една категория хора, които ние наричаме „разумни“. Те се отличават по всичко от обикновените хора, които са внесли в живота си законите и неизразимата с думи красота на музиката.

Разумните ходят изправени. Умът им е свързан със слънцето, а краката - със земята. За разумния земята е лаборатория, от която е научил как се правят „скъпоценни камъни“.

Разумният човек е господар на живота си и до известна степен - образ на Бога. Само разумният може да разбере любещия и любещият може да разбере разумния, праведния и милостивия.

Ако нямаше разумни хора, които работят между другите някога със слово, а друг път с мълчание, светът щеше да бъде ад, защото във всички разумни хора има любов, добро и Божественост.

Музиката ни учи, че идеите трябва да следват както гамите. Всяко нещо се поставя на своето място и всяка идея да дойде на своето време. Започва се с надеждата, после с вярата, а от вярата към любовта.

Това е възходящият път.

Какво ни дава най-малката топлинка в сърцето и най-малката светлинка в ума? Топлината ни предпазва от всякакво боледуване, а малката светлинка разрешава нашите мъчнотии в живота. Промените, които стават у нас, трябва да държим навън. За външните промени не сме отговорни. Трябва да си служим с думи, които внасят и топлина, и светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...