Jump to content

Разумността в природата


Ани

Recommended Posts

РАЗУМНОСТ В ПРИРОДАТА

Слънцето има голямо влияние върху човешкия организъм. То има влияние и върху всички останали планети от системата, но съществува и едно обратно влияние - от планетите към Слънцето. От потока влияние, идващ от Слънцето, който ние усещаме, възприемаме всички видове енергия за живота.

Трябва да знаем, че има и друго едно течение от планетите, което излиза през Земята и се отправя към Слънцето. Има дни, през които тези приливи са най-мощни. Хубаво е да се знаят дните на тези мълчаливи, но велики празници. Всички религиозни празници са станали в такива дни, известни само на посветените.

Много неща все още не са ни известни. Не знаем и това, което говори тайната наука, че всеки човек има специално място в природата и в живота. Ако някой успее да намери своето място, ще изпита една специфична вътрешна радост. Съобразно с това дали човек е намерил мястото си в Космоса, той ще избира пътищата и начините, по които ще служи на Бога.

Има истини, които в тази фаза на развитието ни не може да не се открият. Има познание, което е сила, и ако душата не е готова за него, ще се яви като зло за този, който го е получил предварително.

Знанието върви успоредно с развитието. Влязъл в пътя на това развитие, ще изживееш доста страдания, ако не знаеш как да живееш. Неговият „Аз“ или „Аз“-ът на душата му е едно нещо, но Божественото и висше „Аз“ не трябва да е в разрез с битието, с Бога и със себе си.

Отношението на малкия „Аз“ и големия „Аз“ да е в непрекъснатата благодарност за всичко, което научаваме на земята. Природата също има нужда да бъде обичана. Ако погледнете едно дърво с любов, цялата природа се радва. В такива случаи ние ставаме проводници на Божията Любов, която се проявява чрез нас.

За дишането и за въздуха трябва да благодарим на Бога. При дишането трябва да имаме в ума си най-добрите хора.

Здравето на човека зависи от правилното дишане.

Природата в това отношение може да бъде в помощ. При дишането да бъдем спокойни и да мислим освен за добрите хора, но и за природните хубости, за разцъфтяващите дървета, за приятния шум на течащите ручеи и реки и за всички хубави неща, които сме харесали през четирите сезона на годината. И не само да си ги представяме, но и да мислим за тях с любов.

Всеки човек някога ще каже: Вярвам в Бога, Който живее в светлината, във въздуха, във водата и в хляба. За всички тези неща да почувствува един свещен глад. Който разбере дълбокия смисъл на думата „глад“, ще разбере и смисъла на живота. Гладът е първият вестител на великия живот. Той е най-естествената обмяна между природата и човека.

Всеки един човек трябва да даде плод. Бог е вложил в нас капитал и очаква плодове. Във всеки един от нас има това, което има във всяко житено зърно.

Нека физическото слънце си изгрява и залязва. Това са закони в Космоса, но слънцето в душата на човека никога да не залязва. Любовта никога да не залязва! Никой човек не може да расте без любов.

Трябва да имаме всякога положителна, възвишена мисъл. Мисълта е нещо много съществено. Със своята мисъл и сърце човек може да направи неочаквани неща. Ако мисълта ни не е добра, плодовете ни не ще бъдат толкова сладки. Ако чувствата ни не са добри, тревата почва да пожълтява. Вярвате ли, че недоволството руши и скалите?

В природата няма два повторени момента. Всеки момент носи различно благо. И всичко, което се случва, носи голямо богатство. И страданията, и радостите, и смъртта, и животът носят Божиите благословения.

В Писанието се казва, че всичко, което се случва на онези, които любят, то е за добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...