Jump to content

Обновяване


Ани

Recommended Posts

ОБНОВЯВАНЕ

Като обича Бога, ближния си и себе си, човек се обновява. Да обичаш Бога, е злато, да обичаш ближния си, е сребро, а да обичаш себе си, е камък.

Защо трябва да обичаш себе си? Това е необходимо, за да поддържаш и лекуваш тялото си, което е потребно за твоето развитие. С обичта към ближния лекуваш сърцето си, а онзи, който иска да преуспява във всичко, трябва да обича Бога.

В живота има план и закони. Дори и злото е един свят на определени закони. В него е предвидено какво да правиш и колко време ще продължи това, което си започнал. В злото за нищо няма свобода.

Доброто е противоположно. В доброто няма закони. Щом човек е в доброто, той може да седи колкото време желае, ще се учи колкото желае, ще се радва колкото желае и за всяко замислено от него добро ще има пълна свобода.

Това е така, защото злото е отвън, а доброто е вътре в нас.

Всички неприятни неща и нещастия се случват поради загубване на равновесието. Както има физическо равновесие за тялото, така има равновесие и за чувствата, за ума и мисълта. Обикновеният човек трябва да спазва равновесието, особено духовното. Постигане на щастие е възможно само при духовното равновесие.

Когато един обикновен човек стане сутрин, той се радва, че става и че ще посрещне слънцето. Той благодари на Бога, всичко в него е в изправност, а благодарността е високо качество. Благодарният човек заслужава да бъде наречен съвършен. Такъв човек обича майка си и баща си, които са го родили. Той обича и Бога, който го е изпратил на земята.

Обикновеният човек знае, че всеки роден на земята минава през големи изпитания. Чрез тях се оформя характерът. Изпитанието е процес на растене. Преминалият през всички изпитания става неуязвим за смъртта. При изпитанията небето ни наблюдава доколко можем да ги издържим.

Човек може и да се изпитва и самонаблюдава. За да знаете дали мислите правилно, опитайте себе си. Ако имате треска и тя се махне, когато произнесете името на Бога, тогава правилно сте го произнесли. Ако треската не ви остави или се усили, тогава мълчете. Каквато и неприятност да ви сполети, произнесете името на Бога. Ако бедата се махне, добре. Не се ли махне, има причини неизвестни вам, и затова мълчете. Ако мислите, че Бог е вън от вас, вие нямате никакво понятие за Бога. Бог е навсякъде и нищо не става без Него. Вие сте цветя в Божествената градина и Бог е градинарят, който работи над всички вас.

Към всяко ново поколение Бог отправя въпрос: „Имате ли достатъчно светлина, за да решите всички появяващи се в живота противоречия?

Имате ли достатъчно топлина, за да решите всички появили се в живота мъчнотии?

Имате ли достатъчно духовна сила, за да разрешите появилите се в живота препятствия и противодействия?

Имате ли тези дарби, тогава тялото ви ще бъде здраво и сърцето и умът също здрави.

Това е истинската хигиена за всички, които идват на нашата земя като в училище за еволюцията на душата.

Каква обнова е станала във вас, ако вие не считате, че една пеперуда е един ангел, който лети край вас?

Каква е вашата обнова, ако нямате уважение и почит към всички животни, изпратени при вас от една висша йерархия?“

Както животните, така и растенията са дошли да ни помагат в нашето развитие.

Хората на новото Божествено учение трябва да имат обновено разбиране за живота. Например: когато бащата работи, и синът ще трябва да работи. Божествените работи не се заместват. Кой замести Христа? Един Учител не се замества. Във вселената има милиони, милиони слънца, но нито едно слънце не може да замести друго слънце.

Обновено разбиране за живота трябва да имат душите, които се явяват на земята като нови поколения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...