Jump to content

Глава е всяко разумно начало


Ани

Recommended Posts

ГЛАВА Е ВСЯКО РАЗУМНО НАЧАЛО

Главата е, която дава насоки на съзнателното движение. Главата е там, откъдето произтича всяко нещо. Три билиона клетки живеят в човешката глава и не се карат. Всяка една от тези клетки е разумна душа. Между тях има такива, които знаят и могат да покажат на човека къде е неговото щастие. Други знаят къде е силата му и така нататък.

Мисленето не е бездействие. Когато човек мисли, неговият мозък върши работа. И затова за човека най-потребно е да работи. Работата повдига човека. За да успяват учениците в Божествената школа, необходимо е да Вършат работа и да се просвещават.

Много от съвременните хора търсят Бога така, както се търси някаква видима физическа форма. Те не знаят, че когато проявят човещина и благородство, Бог е вътре в тях. Нямат ли човещина и благородство, Бог е отвън и те го търсят като видима форма.

Има случаи, когато можеш да видиш Бога в очите на някой човек. И в една усмивка можеш да го видиш. Всичко хубаво, чисто и привлекателно, което виждаме в природата, е Той. Често в страданията ние познаваме Бога.

Има много и различни знания, но едно от тях можем да наречем „главно“. То е да научиш това, което ангелите отдавна знаят. То е, че всяка мисъл, родена от любов, чувство, родено от любов, и постъпка, извършена с добро, всякога имат успех. Така хората ще те обичат, така и ти ги обичай и ги зачитай така, както искаш и тебе да зачитат.

Една от първите формули в живота, която трябва да почитаме и зачитаме, която извежда на „Свещената пътека“, е следната:

Мога да приема всичко, което е добро. Когато пожелая да направя едно добро, няма сила, която може да противодейства. Всичко мога да направя чрез живия Господ на Любовта - Създателя на всичко в света.“

При всичките условия на живота приложете тази формула, без да се страхувате!

Изпитанията понякога са много сериозни. Когато останете без нищо - нито земя под краката си, нито слънце над вас, без дом и без близки, при които да се приютите, тогава остава за вас един-единствен конец, на който висите - Любовта на Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...