Jump to content

Злото


Ани

Recommended Posts

ЗЛОТО

Учениците на Любовта, Мъдростта и Истината - учениците на Бялото Братство по цялата земя, не са били и никога няма да бъдат апологети на злото, но те знаят и трябва да знаят какво е то.

Злото е мощна сила, от която цели светове са изчезвали от лицето на земята и пред която трябва да се пристъпва с внимание и дори с благоговение. Злото е поток от лава, срещу която нищо не може да направите. Апостол Павел казва: „Побеждавайте злото с доброто!“

Единствена Любовта може да се справи със злото.

В живота се случват множество отклонения от светлия път на доброто. Отклоненията считайте за несъществени и никога не се спирайте на тях. Спирайте се на първичните хубави дрехи, с които са облечени душите. Красивите цветя, чудесните птици и различните останали животни са облечени в празнични дрехи и така са дошли на земята. Те са души от други йерархии, които са имали грижата да ги облекат така. Човешките души са дошли от своята йерархия с хубави облекла, които не виждате.

Какво сме получили от злото? Всички болести и наранявания идат от него и се лекуват с дълбоко дишане. Хората, които не дишат съзнателно и с любов, не могат да приемат животворната храна на въздуха. Ние не знаем тайната, че разменните монети в духовния свят, откъдето се направляват всички неща, са обичта и добрите чувства и мисли, които хората си дават един на друг. Тези невидими ценности са богатството на душата.

Всеки народ, който е гонил избраниците, пратени от Бога на земята, върши зло и няма добро бъдеще. И отделният човек, който е прогонил от себе си добрите мисли и чувства, върши зло и няма бъдеще.

На тези, които са се натоварили със задачата да оправят света, духовете на Любовта, Мъдростта и Истината казват: Светът няма да се оправи с пари и със сила. Напразни са разходванията на време, сили и средства. Светът ще се оправи само когато Бог се насели във всеки човек. И на вас, учениците, които разбирате това, казвам, че трябва да внесете светлина в душите на всички, с които идвате в контакт. Както отделните хора, така и народите знаят Божествените закони. Проповядвайте на всички, когато имате възможност за това, че оправянето на света е в изпълнението на тези закони.

И друго нещо за злото: то се навърта често около тези, които са свободни от всякакви задължения. По-добре е такива хора, без грижи за свои и близки хора, но с големи емоции, да влязат в някоя градина, да поразкопаят тук-таме, да помогнат на този, който се мъчи, да повдигнат тежко тяло, да поорат малко в нивата, ако знаят как да орат, и да намерят онова добро дело, с което могат да помогнат на нуждаещите се.

Хора, облечете дрехите на служението! Най-малкото добро е ключ, с който се отварят сърцата на всички добри хора. Това малко добро е плод на любовта.

Когато невежият пита: „Какъв ще бъде краят на живота?“, вие отговорете: „Животът няма край!“

Молитвата е начин за пречистване ума, сърцето и тялото. Молитвата е разговор с Господа.

Има в природата плодове, които отначало са стипчиви, след това кисели, а най-после сладки.

И вашите разположения, които изживявате като неблагоприятни, се дължат на това, че вие сте навлезли в един чужд вам живот, а друг път - защото са ви обградили с чужди, недобри влияния и сили. Излизайте от такъв живот! Търсете само Божественото, което издига душата. Старайте се да привлечете добри мисли и чувства.

Злото обича да се вмъква в живота на човека, когато човек изживява ненужни, излишни неща. Постарайте се да прогонвате от себе си излишните преживелици, за да остане в душата само това, което е съществено.

Ще знаете, че всяко живо същество живее по своему и предава любовта по свой специфичен начин. Растенията чрез уханието си, плодовете чрез своя вкус, макар и да не съзнавате това, и въздухът, и водата, и светлината - все по свой път.

Ние сме склонни да наречем с думата „зло“ и нашите страдания. Колцина от нас знаят, че много пъти те са градивен материал за един по-висш живот, който сега се строи? Ако ние не участвуваме в страданията, не можем да участвуваме и в благата. Не мислете, че страданията са напразни. В другия свят всички ваши страдания ще ви посрещнат като ангели. Тежко е, но в страданията човек печели. Това е Божествен закон.

Наближава Царството Божие. Има вече зазоряване. Това, което е още невидимо, един ден ще стане видимо. Единствен, който заслужава да му служим, е Бог. Пригответе се за това служене, което е единственият смисъл на бъдещия съвършен живот.

Не огорчавайте Духа, който ви ръководи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...