Jump to content

Познанието на Бога


Ани

Recommended Posts

ПОЗНАНИЕТО НА БОГА

Познанието на Бога е Любовта. Когато мислим за Него, придобиваме това, което ни липсва. Когато сме жадни, само изворът е, който може да ни помогне. Слънцето пък ни дава всичко, което е необходимо, за да живеем.

Колко повече от извора и слънцето е Бог!

Творецът не слиза до нас, но има души, които носят благословение на хората. Те са, които ни напомнят, че и в нас живее Бог. Това са душите, които вдъхновяват поета, художника и просветляват учения. Те носят Божиите блага. Пратеници на Бога са тези души.

Бог не е нито в бурите, нито в гръмотевиците, а в меките, тихи думи, които ни успокояват, внасят разширение и ни въвеждат в един хубав свят, защото са изказани с любов.

Да имаш любов, това е все едно да имаш връзки с Онзи, Който създаде света. Неговата светлина ще те озарява при всички условия на живота.

Ти не можеш да помогнеш на човек, когото не обичаш. Ти не можещ да помогнеш и на себе си, ако не обичаш Бога, Който е в тебе. И на думата „религия“ не може да се даде друго съдържание освен любов към Бога.

Господи, научи ни да те обичаме така, както ти ни обичаш.

Познанието на Бога - нашата основна мисъл - може да се постигне чрез светлия ум, чрез чистото сърце и чрез устойчивата добротворна воля. Това познание трябва да бъде един вътрешен свещен акт. Не го показвайте на хората, защото става обикновено. Всяко обикновено нещо загубва своя смисъл. Дори и човек, като стане обикновен, губи нещо от себе си.

Всичко в живота да става с любов. И служенето на Бога да е от любов. Чрез любовта се опознаваме помежду си и чрез любовта ще познаем Бога. Бог е изявил Своята любов към нас и ние ще трябва да изявим своята любов към Него. Това е единствената ни връзка с Бога. Единственият път към Неговото опознаване.

Разумността е магията на живота. При разумността всичко става без противоречия.

Ако хората станат разумни, всичко, каквото пожелаят от Бога, ще им се даде.

Не спирайте благата, които Бог дава на света. Не се месете в Божиите работи. Когато Бог дава някому благост, считайте това за богатство. Дава ли някому страдания, считайте го за благословение. Невсякога външният вид на това, което става в света, е абсолютната истина.

В природата няма нищо излишно; Зло има за онзи, който не разбира законите.

В живота и в любовта всеки е сам. Всеки е сам майка на себе си, баща на себе си, син, брат, и сестра на себе си. Вътре в себе си той е абсолютно сам.

Нашата воля ни свързва с физическия свят. Сърцето ни свързва с духовния свят, а умът ни свързва с Божествения свят. Една Божествена мисъл у вас привлича всички добри мисли на хората и те ви съдействуват. Една Божествена мисъл у един само човек е общо благо за всички. Изучавайте живота и възприемайте любовта.

Ако трябва да кажем нещо във връзка с поставената задача познанието на Бога, всеки от нас може да стане един прозорец към Бога. Всеки има някаква своя идея. Вярно е, че Бог създаде Слънцето, Луната и Земята, но Той е само вътре в тях, защото Бог е навсякъде. Той е и в нашите мисли, чувства и постъпки. Бог участвува и в нашите страдания.

Има два велики закона: любов към Бога и любов към ближния. Какво по-велико от това да обичаш всички хора и всички да те обичат. Който обича, той се повдига.

Молитвата помага само когато работиш за Господа и Господ работи за теб.

Работете за Цялото, за Бога, и всичко ще се уреди така, както никога не се е уреждало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...