Jump to content

Някои мисли за разговор с Мъдрия


Ани

Recommended Posts

НЯКОИ МИСЛИ ЗА РАЗГОВОРИТЕ С МЪДРИЯ

Религията в древността е била наука за изучаване тайните сили на човешката душа. Хората така по-лесно се ориентират в изпълнение на Божията воля.

Мъдрият Учител е дал на учениците си различни формули, някои от които ще споменем по-долу:

„Господи, огради ни с благата на Духа, да можем да изпълняваме святата Ти воля.“

„Господи, огради ни с благата на благия Си Дух, да осветяваме Твоето име на Земята.“

„Господи, огради ни с благия Си Дух, да работим за идването на Царството Ти на земята.“

„Господи, огради ни с благия Си Дух на Твоята вечна виделина. Да бъде благословен Господ Бог наш. Амин.“

„Господи, огради ни с живата Си Любов, да можем да изпълним Твоята свещена воля.“

„Благодарим Ти, Господи, за голямата благодат, която ни даваш. Ние Те познаваме, че си всемилостив, всеистинен, всемъдър, вселюбещ и всеблаг.“

„Отче, тези си ми дал, искам където и да съм аз, да бъдат и те с мене, за да гледат славата моя, която си ми дал, защото Си ме възлюбил преди създаване мира“ /Йоан, 11:24 ст./.

„Колкото и да е трудна тази работа, аз ще я извърша с Бога и с Духа, които ме ръководи.“

„Господи, Ти всичко можеш. Твоят Дух, който Си изпратил да ме ръководи, чрез Тебе всичко може. И аз чрез Твоя Дух всичко мога.“ (Три пъти)

„Помагай ми сега в работата, която започвам да върша. Да бъде тя за твоята слава и за благото на моята душа.“

Освен тези формули Мъдрият казва: Не давай място на злото да вземе връх в душата ти. Не се радвай на злото, нито очаквай плод от него. Неминуемо ще се появят противоположности в живота на ученика. Когато дойдат, той да не се смущава. Ученикът да се научи да цени малкото, припечелено с труд, и да приема с благодарност всичко, което идва от Бога.

Защо понякога търсите щастието вън от себе си. То никога не е вън от вашето висше „Аз“. Затова го търсете в Божественото у вас.

Най-важното и най-потребното Бог отдавна ви го е дал. Може ли да се съмнява човек в Този, който е вложил в човека своя живот? За всеки роден на земята има Един, който го обича. Затова не се страхувайте!

Казвам на ученика: Ще държиш съзнанието си високо над условията и ще се радваш на страданията толкова, колкото се радваш и на радостите си. Човек носи не само свои страдания. Има свои, но има и на близките си, народа си, в който живее. Друг пък страда, за да опита положението на другите. Ще стоиш над всички тези страдания - твои или чужди, и ще ги наблюдаваш от друго гледище. Ще видиш как Господ работи. Ангелите, като гледат как човек страда, казват: „Не бой се! Едно време и ние имахме твоите страдания, но сега вече не страдаме, а само се радваме.“

И друго нещо трябва да знаете: приятелските чувства спадат към Божественото чувство. То е най-висшето от тях. Истинският приятел никога не може да направи нещо, което не е за твое добро. Следователно на този единия твой приятел ти ще вярваш във всичко, което ти каже.

Учете се! Учете се от всичко. Започнете с временното, между което ще внесете и духовното. Никакви спънки. Деветдесет и девет пъти на ден да паднете, пак трябва да станете. Ще вършите всичко заради Господа, докато придобиете любовта.

Човешките мисли и желания се посаждат, както се посаждат семената в почвата. Сърцето е градина за посаждане на чисти желания, умът е градина за посаждане на светли мисли.

С Христа има 144 000 същества, завършили своето развитие. Много сърца правят едно сърце. Много умове правят един ум. Много души правят една душа. Влезте и вие при тях!

Бъдете радостни. Пейте за природата - за горите, за тревите, за цветята, пейте за реките и поляните. Пейте за вас.

Ако искате да живеете добре, не се приближавайте много. Най-малкото разстояние между вас да бъде 250 000 километра.

Когато в живота ви дойдат изпитания, концентрирайте се. Всеки ден работете върху концентрирането на ума и чувствата.

Каквото и да се случи на праведния, ще се превърне в добро.

Бог е Любов. Бог е всесилен. Бог е всеблаг!

Гласът на истината и доброто ти казва нещо, но след този глас идва друг, който почва да коментира първия зов.

Когато се събудиш сутрин, един глас ти казва: „Стани!“ Друг глас се обажда и казва: „Рано е още, слънцето не е изгряло!“ Този втори глас не е друго освен коментатор на първия.

Слушайте гласа на този, който не аргументира и коментира, а говори направо - ясно и чисто. Това е гласът на истината.

Царството Божие наследяват тези, които не слушат коментатора, а вярват на своя вътрешен глас, в който има подем, чистота и бодрост.

В бъдеще разумни хора ще се наричат тези, които имат изработени приятелски, братски и сестрински отношения към околните люде. Те не живеят, изпълнявайки горе-долу написаните закони, а законите, които са винаги живи в техните сърца. Не тщеславният стремеж на хората да имат много връзки ги прави достойни и обичани, а връзките с Христовата Любов, Мъдрост и Истина, които движат всяка тяхна постъпка.

Северният полюс на Земята се счита като глава на света и на планетата, защото той е място на чистота и истина. От това географски хладно, но духовно съгряващо сърцето място всички останали области с различна дължина и ширина черпят духовен озон за своето съществуване. Съществува една зависимост и взаимно кореспондираща връзка между физическия и духовния свят.

Мъдрият отправя съвет към своите ученици да бъдат в хармония с целия космос независимо от това, че при днешните условия това е трудно поради това, че условията, при които ние сега живеем, са крайно неспокойни и развълнувани. Приемането на космически енергии сега е много по-трудно отпреди.

Вие правите ли опит да разберете кой човек ви е ближен - пита Мъдрият,- Ближен за вас е този, у когото съзнанието е пробудено. Божественото начало. Това трябва да ви бъде ясно. Имайте мнение за хората около вас, но не съдете никого. Всеки човек е на нивото, до което е достигнал. Бъдете обективни, но не дръжте в ума си погрешките на хората, а само онова, което сте оценили за добро и хубаво.

Понасяйте от небето да бъдете ръководени във вашите разбирания и постъпки. Поискайте стража на устата и стража на вашето сърце, за да не грешите. Работете. Работата е най-хубавото състояние, което може да има човек на физическото поле. Има мъчение, труд и работа. Когато дадеш половината от мъчението, ще дойдеш до труда. Като дадеш половината от труда, ще дойдеш до работата. Работата идва от Бога, трудът идва от хората, а мъчението идва от дявола.

Ако пеете по три пъти на ден, от каквато и да е болееш ще се излекувате, ще оздравеете. Не говоря за музика, която се демонстрира като изкуство, а за онази Божествена сила, която е жива и протича по законите на музиката.

Пред музиката и светлите мисли несгодите отстъпват.

Бог желае душите да бъдат свободни, духът ни да бъде силен, умът ни да е озарен от светлината, а сърцето пълно с добрина. Бог иска да даде своята сила, своята светлина, доброта и благост. Той желае да даде всичко, каквото има.

Идват нови времена. Старото небе и старата земя са небе и земя на скръбта. Новото небе и новата земя ще бъдат небе и земя на радостите. Бог иска децата му да бъдат с весели сърца.

Отминалите векове имат черен цвят. Черното съдържа всички цветове, но ги задържа за себе си. Бялото, което също съдържа всички цветове, то ги дава.

Който ходи в тъмнина, всичко взема, а който ходи в светлина, всичко дава.

Някои от слушателите на Мъдрия са го запитали: Какво е отношението му към женитбата. Той отговорил:

Женитбата може да бъде едно благословение, но може да бъде и едно проклятие. Ако се свържеш с един ангел, който ще те повдигне, тя е благословение. Свържеш ли се с една паднала душа, която не можеш да повдигнеш, тя ще те завлече в ада. Това е проклятие. За да не ходи човек сам, Бог е предвидил женитбата. Чакайте определената за вас душа и когато дойде тя при вас, ще се открие един нов свят.

Ученикът на Божественото учение знае да примирява в себе си противоположните елементи и сили в природата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...