Jump to content

Няколко думи за другите светове


Ани

Recommended Posts

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ДРУГИТЕ СВЕТОВЕ

Къде е онзи свят? Не е много далече. Разстоянието от този до онзи свят е един ден път. Колкото време минава от изгряването до залязването на слънцето, толкова време е нужно да се отиде до Небето, до рая - до онзи свят.

Как трябва да се разбира това? В буквалния или в преносния смисъл? Това може да се разбере и в буквален, и в преносен, и в идеен смисъл. Ако го разберете в буквален смисъл, ще намерите на земята онази школа, която е клон от небесната школа. Ако го разберете в преносен смисъл, ще се намерите в една област и едно поле на земята, гдето ще влезете в друга школа - също клон на Божествената. Там ще изучавате по-високи неща от земните.

Това ви се вижда чудно, отвлечено, защото мислите, че пространството над Земята е празно. Не е така. Цялото пространство е населено със същества, които имат по-висока култура от нашата. Нас ни заобикалят цели царства. Ако тръгнете от земята за онзи свят, ще ви спират на много места, пред всяко царство ще ви искат свободен билет, паспорт, както правят на земята.

За да имате ясна представа за тези светове, трябва да излезете от тялото си, да посещавате тези светове, ще разглеждате и ще се върнете в тялото си. Тогава няма да се страхувате от това, което днес ви плаши.

Колкото и да се страхувате, ангелът на смъртта ще дойде, ще ви вземе и ще ви отнесе на онзи свят. На младини или на старини ангелът ще дойде, няма да ви отмине.

Докато сте на земята, вие трябва да работите, да изпълнявате онова, за което сте дошли, да не ви вземат предварително и неподготвени. От всички се иска работа - да се свърши онова, за което сте дошли. Тогава, като ви се заговори за онзи свят, да не се страхувате. Вие няма да умрете, но ще възкръснете. Който е възкръснал, той ще знае какво нещо е смъртта.

Когато някой ангел иска да изправи някоя своя погрешка, слиза на земята в човешка форма. Щом изправи погрешката си, отново се връща на небето между ангелите. Много ангели има на земята, дошли да изправят погрешките си.

И вие сте дошли на земята да изправите погрешките си, да се учите, да мислите, да чувствувате и да постъпвате правилно. Само така човек оценява благата, които Бог му е дал.

Какво представлява Божественият свят? Той е свят на абсолютна свобода. Минаването на човека от физическия в Божествения свят означава освобождаване. Минаването му от Божествения във физическия свят означава ограничаване.

Това са процеси, които стават в природата.

Хората са свикнали да казват, че човек умира. Това не е вярно! Човек не умира, но отива в света на мира. Там се освобождава от всички земни страдания. Казваме „умира“, а то може да се каже „у-мира“. С други думи, отива в един свят, където има мир и спокойствие.

Да умреш, това значи да напуснеш бойното поле, където всеки момент може да те ранят, осакатят или убият. Напускаш земята и отиваш в другия свят, където хората живеят братски.

Човек дохожда много пъти на земята, а не само един път. Колко пъти дохожда? - Колкото пъти иска. От него зависи. Обикновено човек се преражда всеки 45 години. Ако той слиза на земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство да се роди - той няма свободен избор. Идва ли обаче на земята съзнателно, да помага на хората, той има свободен избор да се роди където иска. Колкото по-напреднал е човек в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането на земята.

Гениалните хора и светиите идват рядко - когато човечеството отбелязва епоха в своя живот. Великите учители пък идват на земята през 2000 години. Те внасят големи преобразования в живота на човечеството.

Всяка звезда е жилище на разумни същества, които изпращат своите светли мисли по цялата вселена. За тях Земята представлява предметно учение. Понеже разумните същества влизат в система, създадена от Първата причина, затова те мислят за всичко, за което и ти мислиш.

Божественият свят е най-красивият. Хората не могат да си представят тази красота. Съществата, които живеят там, са красиви, умни, учени и щастливи - те са най-просветените същества. Всеки трябва да влезе в този свят. Вън от него щастие не съществува.

Когато се каже: „Човек трябва да живее сам“, разбирайте: „Човек трябва да живее само с Бога.“

Стремете се към здрави размишления. Щом започнете да страдате, много ще размишлявате - защо страдате, кои са причините. Това ви е необходимо, за да извлечете полза от страданията.

Не оставяйте свещения път, който Бог ви е предначертал. Той е път на разумното във вас. Ще знаете, че може да си пробиете път към разумния живот и този път е положителен.

Идейна чистота се изисква от човека. Здравето на човека зависи от неговата външна и вътрешна чистота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...