Jump to content

Еднообразие и разнообразие


Ани

Recommended Posts

ЕДНООБРАЗИЕ И РАЗНООБРАЗИЕ

Човек трябва да избягва отегчаващото еднообразие и да се стреми към разумното многообразие. Има еднообразие, което носи разочарование, а има многообразие, което носи мир и благословение. Ако се вгледаме в това, което ни заобикаля, ще видим, че и в привидния безпорядък има порядък. Да не обръщаме внимание на отрицателните неща и да не подражаваме на никого. Вместо да подражаваме, да преминем към положителна мисъл и творчество.

Ще изясним понятието многообразие: Ако един човек се мени така, че един ден е такъв, а друг ден неузнаваемо друг, това съвсем не е многообразие. Такъв човек е сянка. При разнообразието се менят някои преходни неща в постъпките и действията, а не основното. Например прави жалко впечатление, когато някой мени своя мироглед поради користни или някакви външни причини. Това не е разнообразие, а безхарактерност. Друго е да промениш някои свои схващания за истините в живота и се покачиш на по-високо духовно стъпало. Това е вече развитие - еволюция. Обаче една промяна, която те заставя да слизаш надолу, е ретроградна - инволютивна. За жалост най-често в живота се срещат ретроградни промени поради това, че слизането е по-лесно от качването. Това става често, защото силното в живота не е още проявено. По-често е проявено слабото, защото по-силно ни впечатлява, а и по-лесно си го обясняваме с различните възрасти на човека.

Отново ще се върнем към основния въпрос, че любовта в наши дни от творческа градивна сила се е превърнала на игра, която обхваща повърхностния лабилен слой на съзнанието.

В истински разбраната Божествена любов няма еднообразие.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...