Jump to content

Пътеките към свободата


Ани

Recommended Posts

ПЪТЕКИТЕ КЪМ СВОБОДАТА

Любов, мъдрост и истина - живот, светлина, свобода. Милосърдие, смирение молитва - мир, радост, хармония. Всяка една от тези думи заедно със своите неизменни същности представлява път, по който съзнателният ученик на Великото учение може да си помогне, за да излезе от мъчителния затвор на противоречията и страданията. За пример е казано така: Който иска да се освободи от страданието, което му отнема мира, да стане милосърден. Това е спасителният път, за да се избегнат всички страдания.

Ако някой мисли, че животът му е безсмислен и му е станал противен, нека мисли за любовта във всички форми на нейния обширен диапазон, докато дойде до Божията Любов - най-чистата и най-безкористната любов. Тогава той ще възлюби живота на Земята, която е неминуемо и многообразно училище.

Настъпят ли дни на мрак и човекът не знае защо е дошъл на тази планета, тогава да мисли за мъдростта и за мъдрите люде, които са оставили като дар своите писания или чути и нечути думи.

Щом дойдат ограничения и най-различни препятствия, тогава мисли, че никой не може да отнеме от душата ти оная вяра и упование, които правят човека свободен.

Милосърдието възвръща загубения мир. Смирението връща загубената радост, защото всички обичат смирения, а молитвата ще те свърже с Вселюбещото сърце на видимата и невидимата вселена. Тогава ще чуеш музиката на всемира, ще видиш багрите на живата природа и ще доловиш съзвучието на милиардите слънца.

И трите се съдържат в Божията любов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...