Ани Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 I - 2.3.4.1. Как да търсим Бог? - духовно. Казано е: „Само чистите по сърце ще видят Бога”. Библейска сентенция Онези, които търсят Бога, трябва да знаят, че те не могат да Го намерят, докато са смъртни. Бог и Христос трябва да се открият в човека. Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno Според цитирания Учител живият Господ е и а Земята. Ето едно много интересно негово тълкуване: Думата Небе означава разумен живот. В разумния живот е Господ! Разумното, възвишеното, което е в човека - то е Господ, т.е. нашият Отец, Който живее в нашия разумен живот. Следователно Господ — Бог живее в човека, когато последният е разумен и възвишен, т. е. където хората са разумни, а не при глупавите. Тръгнете по света да търсите най-добрия, най-разумния и най-любещия човек. Като го намерите, той ще ви покаже къде е Бог. Той е най-близо до Бога. Бог на Любовта не е само вън от нас, във Вселената, а и вътре в нас. Той е живата връзка на всичко, което е „вън” и „вътре”. И този Господ, Когото търсим, Тон е вън и вътре в нас и АКО СПАЗИМ НЕГОВИТЕ ЗАКОНИ, Той е в сила да ни подмлади, да ни даде всички условия, които търсим, за да ЖИВЕЕМ ЩАСТЛИВО. Изпълниш ли Неговия закон на Любовта, Той ще ти даде всички благоприятни условия. Не изпълниш ли този закон, Тон ще те напусне. Силата на човека седи в съзнанието за присъствието на Божественото вътре в него. Дотолкоз, доколкото ти го съзнаваш, дотолкова ти си радостен, дотолкова ти си силен, гениален, дотолкова ти имаш доброта. Човек не може да бъде добродетелен, ако той не съзнава Божието присъствие в себе си. Когато зачитаме в себе си само Божественото, всичко можем да постигнем. Постоянното веселие идва отвътре. ПРЕД БОЖЕСТВЕНОТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА МЪЛЧАТ. Животът е благо за човека, но Божественият живот в него (а не настоящият външен живот на лоши отношения между хората). Ако човек не го разкрие работите му няма да вървят. ЩАСТЛИВ Е ОНЗИ ЧОВЕК, В КОГОТО БОЖЕСТВЕНОТО РАБОТИ. Затова едни сутрин на Християнски молитва гласи: „Аз нося в себе си чистия Божи Дух. Моята мисъл е Мисълта Божия. Всичко, което върша е успешно, защото мен ме ръководи Бог и ме напътства, дарява ме със сила и здраве. Няма да позволя страх да ме обземе, лоши хора да ме смажат, болести да ме погубят. Благодарен съм на Бог, че го нося винаги в себе си и завинаги.“ От изнесеното по-горе МОЖЕ ДА СЕ ОБОБЩИ, че БОГ Е НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО като „Свети Дух”, чийто синоним в светската наука физика е „торсионно поле” [4], представляващо „информационно - енергийна субстанция“. Съгласно теорията на торсионното поле, последното е също навсякъде. Това е ЕДНО СЪОТВЕТСТВИЕ МЕЖДУ РЕЛИГИЯ И СВЕТСКАТА НАУКА ФИЗИКА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts