Jump to content

8. Закон за Вярата.


Recommended Posts

8. Закон за Вярата.

Ето как пояснява този закон Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno: ... Когато измените вашето съзнание и повярвате без никакво съмнение в Сина Божий, Който е изпратен, щом се свържете с Него, ще почнете правилния път на вашата духовна еволюция. Следователно трябва ви една необикновена вяра. В кого? В Сина Божия. Разбирам вяра на Божествената Любов. Бог е възлюбил този свят и чрез тази Любов ние ще се домогнем до онези велики закони, на които светът почива и чрез които сега животът съществува.

КОЙТО ИМА ВЯРА ВСИЧКО МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ. Ние не говорим за вярвания, но за вяра, коя го произтича от душата и се изявява като непреодолим копнеж у човека към търсене на Истината. Затова Христос казва: „Ще ти бъде според вярата.” [10], том II, стр. 69.

Сега във вас трябва да се роди новото съзнание: да слугувате на Бога от Любов, всяко ваше действие да бъде един акт любовен, в който да внесете всичкия си живот, всичките си мисли, ум, воля и сърце.И всичко да бъде, като че го вършите само за Бога. И като извършите такъв един акт, вие да сте доволни, че може да направите това от Любов. И колкото повече давате, толкова повече ще дойде от горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...