Ани Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 I - 2.6. ЯВЛЕНИЕТО ИСУС ХРИСТОС И ДУХОВНАТА ЕВОЛЮЦИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО Няма Слава като Христовата Слава, само Христовата слава е Слава Божия. Христос е човекът на изобилната сила. Христос е човекът на изобилната вяра. Христос е човекът на изобилната Любов. Всеки човек носи Христовата сила в себе си. Той трябва да работи върху себе си, да развива себе си. Само така хората ще познаят Бога. Учителят Петър Дънов - Beinsa Douno Той живота си положи, от греха да ни спаси, като смъртник в гроба слезе, мъртвите да възкреси. * И когато се прослави, Нов Завет ни даде Той, най-великия от всички, Любовта - Закона Свой. * Благовествува и рече: „Вий сте мои, аз Съм ваш, хората са всички братя, Бог Отец е Татко наш. * Един друг се залюбете, тъй се служи на Отца; и Отец ви всички люби, като Негови Деца. * Аз съм жив хляб от Небето, аз съм истинска лоза, Словото ми опазете, заживейте в Любовта ! Из песента „На Христа запейте”, дадена на 15-03-1921 г., по текст на Елена Казанлаклиева и музика на И.Г.П., ученици - съвременници на Учителя Петър Дънов - Beinsa Douno. Когато първата „човешка” двойка - Адам и Ева са съгрешили в Едемската градина, те са се уплашили и искали да се скрият от Бога. Но Бог в Своята Любов ги потърсил за да им говори. Той им казал, че те действително ще бъдат наказани за греха си, но БОГ също им дал ОБЕЩАНИЕ, че смъртта и страданието няма да победят окончателно в техния живот. Не било нужно те да се отчайват. Бог обещал, че един ден на този свят ще дойде богочовек, който ще удържи славни победа над греха и смъртта. Въпреки че те тогава не можали да Го разберат напълно, Бог изпълнил това обещание и изпратил Сина Си Христос. Исус е бил Този, който е донесъл опрощението и примирението. ИСУС ХРИСТОС Е ВЪЗСТАНОВИЛ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И БОГА. Тази изпълнена мисия е толкова уни кал на, че човечеството е започнало летоброенето в Нова Ера след появата на Исус Христос - Божият Син в човешки образ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts