Ани Публикувано 13 Октомври, 2019 Публикувано 13 Октомври, 2019 III - 9.4. ВЛИЯНИЕ НА ЧУВСТВАТА ВЪРХУ ЗДРАВЕТО Смехът е най-доброто лекарство Смехът е здраве Българска поговорка Във връзка с нейното излекуване от рак на гърдата Cathy Goodman споделя в [3]: Едно от нещата, които аз направих за да се излекувам сама бе да гледам комични филми. Всичко което би трябвало да правим с само смях, смях и смях. Ние не бихме могли да си позволим какъвто и да е стрес в своя живот, защото ние знаем, че стресът е едно от най-лошите неща, които можем да направим докато ние се опитваме да се излекувате сами. От момента, когато ми бе поставена диагноза до момента, когато бях излекувана, изминаха приблизително три месеца. И това стана без облъчване или химиотерапия. Rhonda Byrne коментира този случай в [3] така: Красивата и окриляна история на Cathy Goodman демонстрира три великолепни сили в действие: - силата на признателността (благодарността) да се получи - едната; - силата на смеха и радостта да изчезне постепенно болестта (страданието) в нашите тела - другите две. Cathy бс вдъхновена да включи смеха като част от нейното излекуване след като чува за историята на Norman Cousins. Последният е бил диагностициран с „неизлечима” болест. Лекарите са му казали, че той имал само няколко месеца да живее. Norman решил да се лекува сам. Цели три месеца той гледал комични филми и се смял, смял, смял. Болестта напуснала неговото тяло за тези три месеца, а лекарите прокламирали неговото възстановяване като чудо. Тъй като се смял, Norman се освободил от всякаква негативност и от болестта. Смехът действително е най-доброто лекарство.
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване