Jump to content

Здравето е за здравите


Recommended Posts

Здравето е за здравите

“Средството е различно,

но целта е една и съща.

Направи скок! Движи се!

Трансформирай себе си!

Каквото и да представляваш,

промени го. ”

Ошо

Волните нямат нужда от здраве. Първото, от което болните имат нужда е будно Съзнание, готовност за Служене и външна и вътрешна Чистота. След употребата на тези три, болните изведнъж изчезнаха.

В смисъла на здрав, здрав никой не е, защото такова понятие няма.

Всеки, който учи, работи и служи на Бога, ближния и себе си, не може да бъде болен. Всеки е това, което винаги е бил, а не здрав или болен. Човек е Божествен - повече или по-малко, а не здрав или болен. Последните две са човешки изобретения, т.е. илюзии. Какво означава болен и какво Здраве?

С приемането на Духовното човекът с будно съзнание, болен не е и не може да бъде. Духовен човек болен няма. Духовните се делят единствено на неосъзнати и съзнателни. Само първите страдат, защото не са постигнали Здравето. Дефиниция за Здравето не очаквайте, това е свръхестествено състояние, което горе наричат Божественост или Вдъхновение. Вдъхновеният не боледува.

Здраве: В материален план: Равномерно, постоянно и синхронно движение на материята. Всяко спиране, забавяне или излизане от рамките на тези три е вече болест. Друга причина е застоя, когато човешкият организъм става нехармоничен, т.е. разбалансиран.

Човекът е животно - диво, необуздано, необяздено и само донякъде получовек (все още, но по въпроса са работи) като евентуалност. Някога ще обясним, че и това не е, но до тогава това ще свърши работа. Без подчинение низшето на висшето здравето на вида човек ще остане под съмнение.

За да се облагороди, превъзпита и оздрави човек трябва да приеме в себе си Божиите качества - Смирение, Търпение, Мълчание, Милосърдие, Кротост и Будност. Без тях никой не може. Който ги изучи, вложи и приеме в себе си ще излезе пречистен и просветлен, т.е. съвършено чист и в трите свята и във всичките си тела. Без Чистотата никой по Пътя не е, още посоката не е хванал.

Седем начина Бог е завещал на Синовете си, за да се очистят, блеснат и светнат. Който иска да свети и Бог в Светлина да види трябва усилено да работи в тази посока.

А и Б на Храненето са: Светлината, топлината, въздуха, водата, Храната, Мислите, идеите, чувствата, желанията, делата, словото и Бог Самият.

Храната в общност трябва да е целесъобразна, чиста, малко, съзнателна, любовна, забавена и абсолютно вегетарианска. Всякакъв компромис забавя Постижението. Най-питателна е храната приета с любов и благодарност чрез Съзнанието. Важно е да се спазва и времето. Техниката на ядене и Хранене

има три етапа: преди, по бреме и след Всяко.

Ядене и Хранене са два последователни процеса, които никога не трябва да подценявате. Тяхното значение за човека е огромно, докато е в тяло като форма във физическия свят на Земята.

Благодари на Бог за всичко, което си.

Благодарение на Него съм и аз.

Благодарение на Него сме всички ние и всичко останало.

Как се яде и как да се храним? Двадесет хапки от каквото и да е, да се консумират с любов, съзнателно и с благодарност преди, по време и след ядене, за половин час и не по-малко.

Божествената формула е: Храната се пие, а водата се дъвче.

Цялата храна прекарвайте през мисълта, чувствата и небцето.

Не можеш да започнеш с храненето преди да си научил яденето. Тръгналият по Духовния път, да става човек с главно “Ч”, бързо се научава как да живее, защото Духовността има едно особено свойство - сама подрежда процесите на чистене и хранене по законите на Бога за всеки свой привърженик и последовател

Сегашният живот е изработване на миналите, но е атавизъм да се родиш в своето минало. Всички преживяваме минали събития и се стремим да приключим с кармичните си връзки, които са ни довели тук на земята, като се пазим да не правим нови, а останалото, което създаваме да е добро и да работи за нашето Бъдеще.

Защо не можем да Вървим напред е тайна тъжна. Не сме разчистили зад себе си старото, за да отворим път на новото.

Самообвинението е слабост, но анализирането е доказан метод за полезност и здраве, като необходимост. То е първата част от Пътя на Осъзнаването.

Човешкият мозък е свързан с първата храна в Божествения свят Мисълта, която долу е ума, а горе Разум, т.е. нисш долу и висш горе. Мозъкът не ражда мисълта, само я транслира. Мозъкът не измисля мисълта, но в него тя е като на хотел, само минава. Мозъкът нищо не превежда, което сам да е произвел. По природа човешкият ум е слаб, но под неговия пласт в човека седи сияйната до блясък чистота на Божествената Мисъл. Човешкият ум, както и неговият мозък непрекъснато трябва и се усъвършенстват. Мозъкът на днешния човек е токсикиран и превъзбуден от какви ли не опиати и наркотици. Кое не е наркотик в този свят и човекът да е пропуснал. Всички отрови са възбуждащи и носят непобедимото име “удоволствия” (без които човек не можел и - представете си, нарича живот. Той не знае, че живот нарича собствената си смърт). Човек сам измисли всичките самоубийства и вижте само с каква любов ги употребява и консумира!

Като започнете от цигарите, алкохола, кафето; страх, стрес, страст и срам; гняв, грях, глад и газирано, месни, млечни, наркотици и опиати; завист, егоизъм, суета и омраза; жени, коли, смог и желания, кое не е опияняващо. Повече от 40 са смъртоносните инжекции, които човек сам си бие по цял ден и нарича това живот. Наркотик на тези 40 са и техните обратни крайности, но от тях поне главата не те боли и човекът от друго естество е.

Пийте много вода и гореща. Средно по два литра на ден и не мислете колко е полезна. Студената вода избягвайте по принцип. Свива, съкращава и забавя. Само горещата вода подобрява обмяната и чисти, а съдовете разширява. Горещата вода най-бързо изхвърля отровите от организма, а отрова са всички лоши мисли, идеи, чувства, желания, дела, постъпки, емоции, слова и користни такива. Защото инертна е материята, от която са съставени.

Обикновеният човек живее наизуст, по навик и инерция. И влачи жалкото си съществуване оплетен личностно във всякакви измислени критерии за Ценността, които никога няма намерение да прилага.

Мотивирайки паразитното си съществуване като “нищо друго не ми остава” обикновеният земен и преходен получовек не желаеше да се откаже добро-волно от никой от пороците си. Това нехайство забавяше собственото му пробуждане, толкова необходимо на неговото дълго търпеливо Съзнание.

Да вярваш, че отровите са полезни за твоето здраве и да не разбираш за какво става въпрос, е върхът на егото ни.

Доброволно да се самоубиваш и в същото време да се самоуспокояваш, че това правят всички или “на кой каквото му е писано”, е друг връх, този път на Невежеството. Защо ти болния се интересуваш от тези “всички”? ти си болният, ти си заспалият, ти си слепият и умиращ наш брат. Защо толкова безотговорно разнасяш заразата си във всичко, до което днес се докосваш? Роден си здрав, чист, светещ и силен, но се погледни какво направи. Не ти ли е жал за Истинският човек В тебе? Събуди него, а себе си приспи.

СЪЗНАНИЕ + СВЕТЛИНА = БОЖИЯ БЛАГОСЛОВИЯ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...