Jump to content

Мозък - Сърце - Тяло


Recommended Posts

Мозък - Сърце - Тяло

(материя)

Духовно човек се повдига

всеки път, когато си спомни

колко слабости и погрешки

е отстранил, премахнал,

изчистил и се е освободил

по Пътя.

Тялото не желае да се жертва, но иска върха да бъде, на върха иска да бъде. За да е топло на душата и сърцето, тялото трябва да се жертва. По-нисшето трябва да се жертва в името на по-висшето. Само при жертвата човек пропуска Светлина и Топлина и ги чувства. Равновесието между двете дава Силата на Радостта

Човекът е една проява на Бога и като такава контактува в материята с Духа си, но преди Сливането е илюзия, че контактуваме.

Плът и тяло. Плътта е най-низшето, защото желае нещата моментално или максимално. физическото тяло е идеята за материалното тяло. Целта е всеки за себе да подчини това тяло, но това да стане разумно и доброволно, а не принудително. Само тялото не произвежда енергия, но я събира и после проявява. Цялата енергия идва отвън чрез храната. Пет са познатите нам енергии: Космична (Рейки), Слънчева, Въздух, Вода и Храната.

Какво става, когато човек греши? В света, в който живее, човекът не е сигурен дали всяка крачка, която прави е истинска, защото илюзията за правенето е голяма. Когато оцениш една своя погрешка, самата оценка става “тор” и е “тор”, а оправянето служи за оценка. В този смисъл всяка погрешка представлява излишък, който ни служи за наторяване. Всеки човек греши, добрия - също. “ДА” и “НЕ” като оценки съществуват естествено в Идеала, в Духа, в Материята

В материалния свят черното е основа на бялото.

Човешката нервна система е електрическа. Нервната система е материалната основа за движение на електричеството, а магнетизма тече около нервите -това е кръвта. Нервните клетки не умират, а просто спират да произвеждат електричеството. Електричество с магнетизъм се менят чрез сърцето.

Трансформиране: Електричеството е със знак минус, а магнетизма със знак плюс. Като цяло двете представляват синусоида. Чрез сърцето и през сърцето преминава, т.е. това е Любовта, която е предаване и преобладаване от двете неща на равни интервали. Плюса и минуса в любовта така работят.

Ада е там, където са полюсите, а където е материята, там са противоречията.

Човек има девет отворени врати към света и това са чакрите. Човек е символ на кавала, който е отворен от двете страни и има девет дупки като врати за деветте вида енергия. Кой свири на този кавал? Човекът. Но не го прави. Сушумна, както го наричат в будизма, е като една огромна тръба с хиляди други по-малки тръби в нея. Като гнездата в пчелната пита. Това е Вратата, през която Малкият Бог се свързва с Големия.

Общият Закон на Материята гласи: Движението е във всички посоки. Означава Претворяване.

В Духовния свят Закона е: Пресъздаване на Идеи.

В Божественият свят - Идеала се върти подобно сфера и буквално сее, произвежда и се самозарежда -милиарди лъчи, които летят във всички посоки. Идеите са винаги колкото трябва и се образуват във всеки момент по Закона на Необходимостта. Все едно гледаме как се размотава едно кълбо от идеи.

На физически план мъжът е минус, а жената плюс, в Божествен - мъжът е плюс, а жената минус. Така гласи закона за Двата огледални Принципа, които са обратни един на друг и като светове и като Дух, душа и тяло; мозък, сърце и т.н. Жената е омега, мъжът алфа. Бог Го казва: “Аз съм алфата и омегата...” Жената е краят, а мъжът началото. В посоката на жената е насочена всичката енергия.

Охолният не ражда, защото е консуматор. Мнозина в света са ангажирани материално, но продължават да просят от всичко за своето жалко съществувание, без да знаят, че имат всичко.

Не се ангажирайте да им вършите работата, която не можете и да свършите, ако сте решили да им угодите. Така навреждате на Цялото.

Какво значи да си богат в материалния свят? Все едно си беден в духовния.

Да си богат изобщо, означава да си спокоен, мек, кротък, тих, топъл и добър.

Материалният свят е резултат на една идея, раздробена и фрагментирана до най-малка подробност.

Всичко се движи благодарение на злото, а доброто в мир, покой и хармония го довършва.

Сърцето се усилва и чисти (емоционално) чрез визуализация. В “сър-д-це” - “д” е сваляне долу на Бога в материята, а “ъ” е разделяне на Властите на силите. Чувствителността и емоциите са ценни до време, (необходими и добри), но не завинаги.

Мръсотията от сърцето на човека се чисти с права МИСЪЛ.

Любовта минава само през сърцето. Когато човешкото сърце не е чисто, любовта минава през него, отчита, че то не е добър проводник и му причинява с чистата си гърчове.

Абсолютният начин за разбирането на Божието Слово е чрез сърцето.

Центърът на Вярата у човека е сърцето. Натам трябва да насочваме вниманието си. Натам трябва да насочваме енергиите на страха си, за да трансформират във вяра, надежда и любов. Влезе ли навътре в себе си, човек спира да се страхува изобщо.

Човек с увреден слух не може да има чисто сърце, защото липсата на слух е кармичност, т.е. където има недостатъци поради Карма, духовното не може да дойде, т.е. грешките са правят отвътре навън, а се изправят отвън навътре.

Личните чувства в главата на човека се намират в тилната част.

Когато сърцето господства човек е млад, а ако умът властва човекът е стар. Разумът е от Ума, а Мисълта от Бога.

Ако се съмнявате, че е така, помислете: можем ли да кажем, че този свят е създаден от мислещи хора, щом мисълта е от ума. Не можем. Умът е човешки и затова е слаб, и рано или късно той губи устоите си.

Мисълта е положителна сила - тя дава, а чувствата са отрицателната - те всякога вземат. Чувството е желание.

Антената на човека за долавяне на мисълта е в косата, а за долавяне на Божията мисъл е отзад.

Мисълта се нарежда по закона на Учението. Светлината, Топлината, въздуха, водата и храната са методи за трасиране на мисълта. Всичко служи на мисълта, за да може тя да приема само положителните неща. Човек може да се чисти със Светлината, която е правата Мисъл. Всичко е в Правата Мисъл. Само чистата и права мисъл буди, повдига и развива Съзнанието на човека, тогава той оздравява.

Кроткото в ума е Мълчанието и Немисленето.

Произхода на Мисълта ще стане ясна, когато приемем, че всяка мисъл е Божествена. Смляната и осмислена от нас Божествена Мисъл и пусната навън осъзнава. Божественото, когато премине през нас оставя информация, която трябва да отделим, осмислим и препратим на другите.

Всеки смила Божествените мисли по своему, т.е. по различен начин и различно чиста я пуска от себе си.

Ума се развива чрез добродетелите, а не чрез учене (щом минава през сърцето). Развитието на Ума дава връзката с Бога! Колкото по-висши мисли си способен да прихващаш от въздуха, толкова по-готов си да познаеш Бога. Ума е Бог на материално ниво.

Първо ще работите с ума, но свързани мисловно с Бога. Божията Мисъл идва с вдъхновение и по това се различава от останалите. Божията Мисъл идва първа и първа говори на всеки, но човек много често я пропуска и слуша следващите. Човешката мисъл идва в човека и е човешка, а не от Бога. Разпознава се по това, че винаги е свързана с материята, с практичното.

Само Божествената Мисъл идва с Вдъхновението

Когато човек започне да мисли, че той мисли, мисли грешно . Човекът е измислил, че мисли, но не е вярно. За да мислиш, че ти мислиш сигурно мислиш, че всички мисли се раждат в твоята глава. Така е, но не уточняваш - с коя от двете си глави мислиш с материалната или с духовната!

Когато човек продължи да си въобразява, че той мисли, започва да вярва, че мислите произхождат от мозъка, но забравя, че е транслатор, проводник и канал. Горе наричат този процес ПРЕЧУПВАНЕ.

Когато се свържеш с Духа и настъпи за теб Възкресението, много се пази да не грешиш. Вече много ти е дадено и много ще ти се търси. Вече прекалено много имаш, ще ти се отнеме с лихвите. Постигналият Духа или роденият 6 Духа създава нова и тежка карма, когато греши и падането му е болезнено. Родените от Духа приживе, след нови грешки сами отлагат прераждането си за неопределено време.

Редът е: Подреждане на мисълта и чувствата, за да започнат Добродетелите да се лепят върху вас. Нужни са всички, плюс не съществуващите още на земята, каквито са приятелството, възпитанието, честта, доблестта, искреността и прочие.

Носът като продължение на хипофизата, е свързан с човешкия ум, а третото око с Подсъзнанието

Човешката мисъл за Работа, може единствено да събуди Любовта. Силата на човешката мисъл е в Любовта, а силата на Любовта е в Мъдростта.

Разликата между човешките мисли и Божествените е, че първите са в хаос, безпорядък и слаби, а Божествените се улавят в мълчание и след служене на другите (като в медитация.

В астралния свят живеят нисши същества, които са наши мисловни форми, продукт на нашите страхове!

Когато в човекът мисловната работа е повече, в него расте и се увеличава електричеството. Магнетизма приема от електричеството и обратно. Когато влагата на човек изчезне, той става електрически. Когато си магнетичен изхвърляш електрони, отдаваш собствената си вода, течността помага за това. После ти самия привличаш, приемаш електрони и си набавяш течността, започва да ти се пие, т.е. си жаден.

Това е едно непрекъснато преминаване от електрически в магнетичен човек и обратно. В зависимост от нуждите, които човек има в трите свята от трите си тела. Зависи от това какъв е баланса ти и се прави единствено заради твоята Хармония, която в теб Бог е сътворил и не трябва да се нарушава (независимо дали знае човек или не знае). Знаем какво знае.

Светлите мисли са само част от Божествената Любов, а в друг момент Божествената Любов е само част от Божествената Мъдрост, т.е. във всеки един момент едно нещо е по-изявено от друго. После местата и нещата се изменят.

Раздвояването на мисълта в човека е резултат от прекъсване на връзката между личността на човека и неговата човешка душа! Тази е причината на всеки човек да му липсва нещо. Връзката е Будността. Тази връзка трябва да бъде непрекъсната.

!!! Мисълта е която определя живота и формата и създава илюзията за движението. Тя единствено работи.

ВИНАГИ БУДЕН УМ И СЪЗНАНИЕ е всичко (на този и на онзи свят).

Мисълта се пречиства чрез дълбоко дишане и чувствата - също. Тайната е и двете да текат с Любов. Мисълта - разбираема ли е или не, тя тече. А за да я разберем трябва да станем господари на мислите си.

Мисли добре и добро, за да сте живи, а не да изглеждате само.

Само с буден ум се черпи от Знанието, но без да пипате с ръце.

Ако нещо свидетелства за Нещо, това е Той или не е, но върху това трябва да се мисли. Всичко умножено по едно е другото. Няма неумножено по едно. И това едно е незримо, необяснимо, невидимо и неуловимо. Пише се: ЕДНО, а се произнася Е-Д-Н-О (буква по буква и се нарича Бог).

В Бог не се нахълтва физиологически.

За да Го изпиташ, опиташ и провериш, и се убедиш е достатъчен ум, а не навлизане. И добре е този ум да имаш и да можеш да използваш!

Всички изпитания са за здраве. Най-общо: изпитанията имат оздравителен и хигиеничен характер. Така добавят и дават знанието, а човек добива опит. Ако може да вади поуки - повдига собственото си Съзнание.

Умът е един и в него са вложени всички дарби. Обработвайте ги със сърцето си, защото Бог е Мисъл и Умът е Негов. Когато с мисъл задавате въпрос на Бога, бъдете в мекота, тишина и сам. В главата си отговорът Му ще чуете чрез своя собствен глас.

Да мислиш лошо е порок. Само помислил, че искаш да помислиш нещо лошо и вече си грешен! Тук при мисълта, в ума най бързо човек греши и няма време да поправя. Затова се стремете още в мислите си да бъдете изрядни, прави и да бъдете чисти, светли и добри, и да не допускате лошото. И помнете, че така работи: само искаше лошото да помислиш (за каквото и да е) и вече си сгрешил. Как ще се поправиш?

Новият живот започва с Осъзнаването, щом приел си вече духовният живот.

Тълкувайте смисъл на всичко. Тълкувайте Духа на нещата! А не буквата и формата! Умът е част от енергията на Духа, а сегашният ум е функция на самия мозък. Проводник и нищо друго е мозъка.

Мисълта е Движението. Без мисълта няма движение. Спрете за миг да мислите (ама не можете) и ще усетите, че във вас няма нищо освен покой. Спрете за миг да мислите (щом можете) и ще усетите в себе си празнота и пустота. Спрете за миг да мислите (ако можете) и ще усетите, че не мислите за нищо. Къде е тогава нещото? Всичко, за което не мислите се вижда че го няма. Няма и не съществува нищо извън нашето мислене. То самото е измислило нещата и ги кара да се движат, а още по-точно мисълта зад тях се движи, а не нещата. Движението е характеристика на мисълта. Движението е функция на мисълта долу. А горе мисълта е функция на движението. Горе Движението е основното, а мисълта е негова характеристика.

Какво е функция? Произвеждане на Нещото, производно на нещо от нещо друго. Първо (първото) е нещото. И първото (първо) е нещото, функцията е между него и второто, а второто е произведеното.

Живота е започнал с образуването на окото. После е направен човека. Човешкото сърце съответства на това око. Между духовното око и човешкото сърце има тясна връзка - казва Беинса Дуно.

Как е започнал живота? С Виждането!!! За да започнеш нещо да правиш, първо се стремиш да си го представиш в ума чрез мисълта и сигурно ви е познато чувството, че всичко което мислите, сте видели понеже сте визуализирали. Визуализираното нещо е вашето виждане за него, но вие го виждате чрез мисълта си. Това се нарича поглед навътре. В този смисъл - мисъл и визуализация са едно и също нещо. Това е търсещата у вас мисъл. Това е търсещата мисъл по принцип. Мисълта и визуализацията правят човека. Те двете са сътворили и сърцето. Мисълта и визуализацията карат човека да си въобразява, че той се движи, но това е само привидно. Не човека, а мисълта се движи, но еговият човек си въобразява, че той това може сам. Човек просто не може да си представи как изобщо е възможно мисълта да го движи или поне мисълта му такова чувство му оставя, докато той самият е неподвижен. С очите на духовния човек ще видите, че наистина Негово величество човекът НЕ СЕ ДВИЖИ. Вътре в него СЕ ДВИЖИ МИСЪЛТА.

Три вида пулс има, за трите свята по един. Три вида дишане има за трите ви тела по едно. Три начина на вземане на вода има и ТОВА СА ТРИТЕ ПОСВЕЩЕНИЯ - Просветление, Посвещение и Посветеност.

Беинса Дуно: Има една сила, която зависи от дишането и тя е свързана с Любовта. С нея могат да се лекуват всички болести. Тази сила е ПРАНАТА, както горе водата е символ на Посвещението.

Онзи свят горе е в мисълта ни. Тук вътре в нашата мисъл е онзи свят, т.е. ние носим (имаме) в мисълта си Знанието за онзи свят. (Но защо тогава сме го забравили и защо нищо не помним).

Пространството е пълно с нечисти мисли и чувства все човешки. Тези мисли се произвеждат от т.н. лоши мисли, с които насищаме въздуха и сами консумираме. После тези мисли произвеждат още по-лоши и така задръстват ефира с животинщина, невежество, тъмнина, първобитност, смърт, страх, грях, престъпност, страст, срам, свян, стрес, корупция и комерсиализъм.

Чистете се от тези мисли. Като не мислите за тях, те изчезват, а след време и физически.

СЪЗНАНИЕ + СВОБОДА = ВОДАЧ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...