Jump to content

БОГ и Духовното развитие


Ани
 Share

Recommended Posts

БОГ

и

Духовното развитие

Бог е достижим,

но обхвата ни е малък

Превръщане, Преобразуване и Трансформация са Трите метода, които могат винаги да те превърнат в Духовен, ако имаш нагласата да приемеш ПРОМЯНАТА.

Тубтен Йеше: Основната енергия включена в дълбокия процес на тантричното превръщане е ЕНЕРГИЯТА на собствените ни идейни ЖЕЛАНИЯ.

Въпросът е дали ще ги приемем или отхвърлим. Мненията също са добри. И по двата Пътя се стига до ВДЪХНОВЕНИЕТО. Всичко зависи от нашата МОТИВАЦИЯ, какъв тип сме - в една от двете крайности.

„Богат“ означава Бог ат те е създал, Бог ат те прави и над всички те е поставил, за да те изпита. Богатият е определен да дава, а не да взима - ето я проверката. Бог веднъж до дваж проверява - можеш ли да дадеш. После и Той не проверява, но и не дава. Отвориш ли очи и уши за бедните, хромите, болните, сираците и недъгавите, ще намериш и Божиите отворени. Когато бедният към теб се просяга, Бог от него те гледа, дали приличаш на Него или на него. Защото „падналите“ водят най-бързо до Божието царство. Те най-краткият път за тебе знаят, но ако им дадеш.

Като даваш на Бог. Не кори кога даваш - това е вземане! Когато на нуждаещите се раздаваш, ти на Бог даваш в заем, а Той не е останал да не върне двойно - и заради бедния, и заради себе Си. По-горд човек от Бога няма. Той никому длъжен не остава, защото си дал на Синовете Му. ВСИЧКИ СМЕ МУ ДЛЪЖНИЦИ.

Грях е да дадеш комуто не трябва. Грях е да не дадеш комуто трябва. Така даващият да забрави, а приемащият да помни. Даденото не всекиму носи щастие (като златото), но ти ДАЙ! и не мисли за последствията! Когато простиш, ще ти бъде простено.

Вечно протягащият се и алчен човек е като морето - от всички реки очаква и ако може и от съседните, но едно никога не забравя, че е почнал от дупка, която са му напълнили и кой е първия който в нея сипа. Самозабравилите се научават скоро, че морето Мор става, мор-е-то!

Забавянето погубва ДАВАНЕТО, отказването го умъртвява, а даване - дори с приятелски съвет - е вземане. Когато навреме дадеш, си като дъжд в пустинята. Така прошката е по-добра от отмъщението и не е зверска. Прошката е най-голямото отмъщение.

Беинса Дуно: Бог на всеки даде ЖЕЛАНИЕТО ДА ИСКА, но не каза: „Не желай да даваш!“.

Даденото от благородните е деяние благодеяние и благодатно, и е определено за страдащите и живеещи в недоимък. Тежко му на преносвача който процеса контролира, за да си напълни джобовете, защото казано е: Когато се дава, получава се и когато се харчи, събира се.

Най-блажен е нежелаещият нищо. И свят човек е нямащият нищо, защото своето е раздал доброволно и с любов...

Станеш ли богат, не се чуди от къде е дошло, а кажи: От където дошло, там отишло... и следи за Чудото - ще ти се въздари двойно, Бог ще те възнагради тройно: за голотията ти, за облечените и за себе си, че в

Негово лице тях си стоплил. Не чакай на имането си да се порадваш и тогава да раздаваш! Времената са бедни, гладни и неясни.

Бог владее над всичко, защото се въздържа в общуването. Както Молитвата в Пост е силна и стига до Него, защото е искрена и от дистанция. Най-близката дистанция до Бога създава Молитвата, но с Работа.

Не се отделяй от Бога, а се съединявай с Него и после сливай! Става като Го търсиш в себе си и никъде другаде.

БОГ Е ДУХОВНОТО НИ РАЗВИТИЕ...

Смяташ ли се за забравен от Бога, ще бъдеш забравен.

Познай Бог, защото само Той и Ти съществувате, а другите ви служат, както и вие на тях, когато и те мислят като вас и нещата правят.

Всичко, което за Бог сме казали, не подлежи на определение, защото не можеш да определиш Бог. Но Го АНАЛИЗИРАЙТЕ... След анализа идва КОНТРОЛА. След контрола е ВНИМАНИЕТО. След вниманието е УСТОЙЧИВОСТТА. След устойчивостта е ВЪЗДЪРЖАНИЕТО. След въздържанието е УСИЛИЕТО. След усилието е УПРАЖНЯВАНЕТО в издръжливост. След упражняването е ПОСТИГАНЕТО. След постигането е ОТСТЪПЛЕНИЕТО. След отстъплението идва СИЛАТА. След силата идва НАПРЕД и НАГОРЕ. След силата е СЪЗНАНИЕТО (вече сме мислили). Следва СЛИВАНЕТО на ДУША и Дух-е ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, причастието, второто раждане (раждането приживе), истинския живот, вече не си мъртъв, неподвижен и сляп.

ЛЮБОВ + ПРОМЯНА = ДУХОВНО РАЗВИТИЕ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...