Jump to content

Реалност и его - пълна несъвместимост


Recommended Posts

Реалност и его -

пълна несъвместимост

Ако ти харесва да си двоен

не е лошо да сте двама,

но кое реалност е

и кое измама...

Докато егоизма и завистта стоят у човека, егото му винаги ще е на предна линия и никога такъв човек не може да разграничи реалността от илюзията, защото егото всичко изопачава, изкривява и представя според това, което ти искаш да видиш, за да няма работа то, а ти. То манипулира всяко нещо в своя полза, но ти оставя илюзията, че такова е твоето желание.

Запомни: Никога Реалността не може да съществува заради едно его, за нещо което не е истинско. На каквото и да е его Реалността и Голата Истина не могат да помогнат, защото не го познават. Такова „животно“ те не са виждали и не искат и да знаят. Само егото си въобразява, че е някакъв център и това е така, но долу ниско, в низшите вибрации, където освен егове, друго няма.

Който решил е да се отвори за Действителността бързо ще установи как егото си подвива опашката и изчезва. В противен случай всеки земен ще остане в плен на собствената си илюзия, ще остане да живее в своя измислен свят, в своя блян - мечта като в една прекрасна фантазия, която е истинската илюзия, а не реалност.

Ошо: Тук тайна има. Срещата с Реалността е среща с Бога. Бог не е нещо скрито някъде в небето. Той е Реалността около теб. Бог не е скрит. Ти си скрит в своята нереална действителност.

И не ти си нереален, а твоето его, защото ти като част от Божието Творение съществуваш и си органично свързан със Света на Бога и не можеш да бъдеш отделен от него.

Ошо: С всяко свое вдишване или издишване ти се свързваш с Бога, с Реалността, със Съществуването.

Човек е пулсираща вълна, която има вибрация, (честота) в зависимост от това за кой свят говорим... „Аз съм“ е твоето мъртво его, създадено от теб полумъртвеца, забравилият и незнаещ Бога.

Какво защитаваш, какво имаш и какво загуби? От къде трябва да тръгнеш, за да се пресъздадеш отново и нов... Само, когато нереалното премахнеш. Всичко нереално трябва да се ликвидира, за да остане под него истинското. И запомни: НИЩО ИСТИНСКО НЕ МОЖЕ С ПРЪСТ ДА СЕ ДОКОСНЕ. Нищо истинско никой никога не може да премахне, фикцията на ума трябва да бъде забравена, както и всички останали нейни недоносчета, изтърсачета, олигофрени и изродчета. Запомни: Истинското и Реалното не можеш да премахнеш, защото са Божествени субстанции и творение, докато егото - мнение и мисъл е просто едно съвсем конкретно нещо.

След този дълъг и досаден увод става лесно обяснимо къде стои човешкия проблем щом его той има... За да носиш по цял ден нещо несъществуващо в себе си ти трябва да го подхранваш, а егото го няма само когато спиш. Затова човек когато сутрин се събуди е толкова свеж и отпочинал. Егото не е изсмукало жизнените му сили и ти си готов за РА-БО-ТА. Реалността те е обновила, изпълнила със жизненост, която ти безотговорно пропиляваш през деня в стремежа си да служиш на една измама.

Въпросът е да не сънуваш. Сънуваш ли, егото те е довършило и много често човек като се събуди е по-уморен отколкото като е легнал...

Кога отсъствува егото? Когато обичаш или силно си влюбен, когато музика слушаш или поезия, когато в красотата гледаш и очи не сваляш от истинската прелест.

Беинса Дуно: Музиката е Средството.

Ошо: Музиката е Средството.

Бо Ин Ра: Музиката е спасението.

Защо толкова много е важна музиканта? Не е в музиката смисъла, а във всяко нещо, в което човек участвува активно и интензивно. Всяко възторжено въодушевление, което е резултат на висше преживяване праща егото в неизвестността от която е дошло. Когато човек ЧУВСТВУВА, участвува активно, жизнеспособно, всеотдайно и всяко нещо му е плът от плътта и кръв от кръвта, така трябва нещата да правите и в тях да присъствувате! Тогава и само тогава мисъл няма. Затова СЪЗЕРЦАНИЕТО е ВСИЧКО... В ИЗЖИВЕНИЯТ ЖИВОТ със сърце мисъл няма, его няма, личност няма, индивид няма, страх няма, нищо няма - ти си се слял с Реалността и си едно с нея, а в една истинска реалност никъде място няма за нереални неща; те няма от къде да дойдат и затова стоят в човека, който ги е измислил. Ето как ти неудачнико, благодарение на себе си, превръщаш Аза си в илюзия, Душата си в илюзия. Бога свой в илюзия, но я помисли: КОЙ Е ИЛЮЗИЯТА?

Ошо: Бог е по-великото от тебе ,но теб трябва да те няма, а това става, когато във всичко участвуваш ИНТЕНЗИВНО.

В противен случай всеки си живее в своя символичен, измислен и илюзорен свят и няма да ви казвам каква просташка идилия е...

ОШО: Не бъди в това, в което участвуват активно. Участвувай, но не бъди ти, за да се появи Бог вместо тебе, за да се появи Бог на твое място. В ТВОЕТО ОТСЪСТВИЕ Е ПРИСЪСТВИЕТО НА БОЖЕСТВЕНОТО. В твоето присъствие Бог не идва, защото знае законите. Затова въпросът не е КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ БОГ или докосне, или чуе, или зърне, или познае... Въпросът е КАК ТИ ДА ОТСЪСТВУВАШ!?!

Бог е Реалност или Реалността е Бог? - е по-вярното!

РЕАЛНОСТТА Е БОГ.

За Божественото никога не мисли, но не го забравяй. Просто прави нещата и остави Бог да оцени труда ти - Тогава е Срещата, след твоето съзнателно участие. За Божественото работи, без да търсиш каквото и да е. Основното нещо за теб не е Бога, а твоето присъствие. За Бог не се притеснявай. За единственото реално нещо никой не се притеснява.

Сам избери: егото или Бог! Егото или Реалността? Егото или Съзнанието! Егото или Истината? Егото или Любовта! Егото или Знанието? Егото или Свободата или егото и Светлината, а ... кое избра? Къде избра да застанеш?

Останалите с егото за Бога да не мислят. Две несъвместими неща никой не може да има, да иска или да мисли за тях човек... Две несъвместими неща в Природата не съществуват, но ако ти кажеш, че има, ти си онзи с Егото, вместо Ти ДА Бъдеш. Егото е вътрешното длето за дървото, а ти Съзнанието - дърводелецо ще използуваш за да отнемеш мръсотията, но недей ръбовете да сваляш. Тях със страданието ще изостриш, за да има за какво да се държиш до ВЪРХА. Пътят до Бога е стръмен и зъберист (от зъбери), за да има за какво да се хванеш. Не се излъсквай до стъкло, но един по един отнемай и до върха последния остави, за да стигнеш. Изведнъж не може никой, но и не опитвай, след едно ГЕНЕРАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА!

МИСТИКА: Където егото го няма, Бог има. Където егото отсъствува, Бог присъствува. Където егото не присъствува, БОГ СЕ СЛУЧВА...

Махни се по някакъв начин от това, в което присъствуваш. Начинът е със сърцето. Това е медитация. Такова нещо е медитацията. Да те няма докато Бог се случи. Двама няма. Двама не може. Само един е и само за един е цялото място, защото и мястото е Едно, всичко е Едно.

ПРОМЯНА + ЛЮБОВ = ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...