Jump to content

Реалност и его - пълна несъвместимост


Ани

Recommended Posts

Реалност и его -

пълна несъвместимост

Ако ти харесва да си двоен

не е лошо да сте двама,

но кое реалност е

и кое измама...

Докато егоизма и завистта стоят у човека, егото му винаги ще е на предна линия и никога такъв човек не може да разграничи реалността от илюзията, защото егото всичко изопачава, изкривява и представя според това, което ти искаш да видиш, за да няма работа то, а ти. То манипулира всяко нещо в своя полза, но ти оставя илюзията, че такова е твоето желание.

Запомни: Никога Реалността не може да съществува заради едно его, за нещо което не е истинско. На каквото и да е его Реалността и Голата Истина не могат да помогнат, защото не го познават. Такова „животно“ те не са виждали и не искат и да знаят. Само егото си въобразява, че е някакъв център и това е така, но долу ниско, в низшите вибрации, където освен егове, друго няма.

Който решил е да се отвори за Действителността бързо ще установи как егото си подвива опашката и изчезва. В противен случай всеки земен ще остане в плен на собствената си илюзия, ще остане да живее в своя измислен свят, в своя блян - мечта като в една прекрасна фантазия, която е истинската илюзия, а не реалност.

Ошо: Тук тайна има. Срещата с Реалността е среща с Бога. Бог не е нещо скрито някъде в небето. Той е Реалността около теб. Бог не е скрит. Ти си скрит в своята нереална действителност.

И не ти си нереален, а твоето его, защото ти като част от Божието Творение съществуваш и си органично свързан със Света на Бога и не можеш да бъдеш отделен от него.

Ошо: С всяко свое вдишване или издишване ти се свързваш с Бога, с Реалността, със Съществуването.

Човек е пулсираща вълна, която има вибрация, (честота) в зависимост от това за кой свят говорим... „Аз съм“ е твоето мъртво его, създадено от теб полумъртвеца, забравилият и незнаещ Бога.

Какво защитаваш, какво имаш и какво загуби? От къде трябва да тръгнеш, за да се пресъздадеш отново и нов... Само, когато нереалното премахнеш. Всичко нереално трябва да се ликвидира, за да остане под него истинското. И запомни: НИЩО ИСТИНСКО НЕ МОЖЕ С ПРЪСТ ДА СЕ ДОКОСНЕ. Нищо истинско никой никога не може да премахне, фикцията на ума трябва да бъде забравена, както и всички останали нейни недоносчета, изтърсачета, олигофрени и изродчета. Запомни: Истинското и Реалното не можеш да премахнеш, защото са Божествени субстанции и творение, докато егото - мнение и мисъл е просто едно съвсем конкретно нещо.

След този дълъг и досаден увод става лесно обяснимо къде стои човешкия проблем щом его той има... За да носиш по цял ден нещо несъществуващо в себе си ти трябва да го подхранваш, а егото го няма само когато спиш. Затова човек когато сутрин се събуди е толкова свеж и отпочинал. Егото не е изсмукало жизнените му сили и ти си готов за РА-БО-ТА. Реалността те е обновила, изпълнила със жизненост, която ти безотговорно пропиляваш през деня в стремежа си да служиш на една измама.

Въпросът е да не сънуваш. Сънуваш ли, егото те е довършило и много често човек като се събуди е по-уморен отколкото като е легнал...

Кога отсъствува егото? Когато обичаш или силно си влюбен, когато музика слушаш или поезия, когато в красотата гледаш и очи не сваляш от истинската прелест.

Беинса Дуно: Музиката е Средството.

Ошо: Музиката е Средството.

Бо Ин Ра: Музиката е спасението.

Защо толкова много е важна музиканта? Не е в музиката смисъла, а във всяко нещо, в което човек участвува активно и интензивно. Всяко възторжено въодушевление, което е резултат на висше преживяване праща егото в неизвестността от която е дошло. Когато човек ЧУВСТВУВА, участвува активно, жизнеспособно, всеотдайно и всяко нещо му е плът от плътта и кръв от кръвта, така трябва нещата да правите и в тях да присъствувате! Тогава и само тогава мисъл няма. Затова СЪЗЕРЦАНИЕТО е ВСИЧКО... В ИЗЖИВЕНИЯТ ЖИВОТ със сърце мисъл няма, его няма, личност няма, индивид няма, страх няма, нищо няма - ти си се слял с Реалността и си едно с нея, а в една истинска реалност никъде място няма за нереални неща; те няма от къде да дойдат и затова стоят в човека, който ги е измислил. Ето как ти неудачнико, благодарение на себе си, превръщаш Аза си в илюзия, Душата си в илюзия. Бога свой в илюзия, но я помисли: КОЙ Е ИЛЮЗИЯТА?

Ошо: Бог е по-великото от тебе ,но теб трябва да те няма, а това става, когато във всичко участвуваш ИНТЕНЗИВНО.

В противен случай всеки си живее в своя символичен, измислен и илюзорен свят и няма да ви казвам каква просташка идилия е...

ОШО: Не бъди в това, в което участвуват активно. Участвувай, но не бъди ти, за да се появи Бог вместо тебе, за да се появи Бог на твое място. В ТВОЕТО ОТСЪСТВИЕ Е ПРИСЪСТВИЕТО НА БОЖЕСТВЕНОТО. В твоето присъствие Бог не идва, защото знае законите. Затова въпросът не е КАК ДА СЕ ПОСТИГНЕ БОГ или докосне, или чуе, или зърне, или познае... Въпросът е КАК ТИ ДА ОТСЪСТВУВАШ!?!

Бог е Реалност или Реалността е Бог? - е по-вярното!

РЕАЛНОСТТА Е БОГ.

За Божественото никога не мисли, но не го забравяй. Просто прави нещата и остави Бог да оцени труда ти - Тогава е Срещата, след твоето съзнателно участие. За Божественото работи, без да търсиш каквото и да е. Основното нещо за теб не е Бога, а твоето присъствие. За Бог не се притеснявай. За единственото реално нещо никой не се притеснява.

Сам избери: егото или Бог! Егото или Реалността? Егото или Съзнанието! Егото или Истината? Егото или Любовта! Егото или Знанието? Егото или Свободата или егото и Светлината, а ... кое избра? Къде избра да застанеш?

Останалите с егото за Бога да не мислят. Две несъвместими неща никой не може да има, да иска или да мисли за тях човек... Две несъвместими неща в Природата не съществуват, но ако ти кажеш, че има, ти си онзи с Егото, вместо Ти ДА Бъдеш. Егото е вътрешното длето за дървото, а ти Съзнанието - дърводелецо ще използуваш за да отнемеш мръсотията, но недей ръбовете да сваляш. Тях със страданието ще изостриш, за да има за какво да се държиш до ВЪРХА. Пътят до Бога е стръмен и зъберист (от зъбери), за да има за какво да се хванеш. Не се излъсквай до стъкло, но един по един отнемай и до върха последния остави, за да стигнеш. Изведнъж не може никой, но и не опитвай, след едно ГЕНЕРАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА!

МИСТИКА: Където егото го няма, Бог има. Където егото отсъствува, Бог присъствува. Където егото не присъствува, БОГ СЕ СЛУЧВА...

Махни се по някакъв начин от това, в което присъствуваш. Начинът е със сърцето. Това е медитация. Такова нещо е медитацията. Да те няма докато Бог се случи. Двама няма. Двама не може. Само един е и само за един е цялото място, защото и мястото е Едно, всичко е Едно.

ПРОМЯНА + ЛЮБОВ = ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...