Jump to content

Бог или его - едното е в повече


Ани

Recommended Posts

Бог или его –

едното е в повече

Човекът е нещо, което го няма

и това е единствената вярна

Истина...

..., когато Бог нямаш

или Богохулстваш.

Човекът сам си създава илюзиите и после в сенките им живее. Не е ли парадоксално да създаваш, креатури сам и после да се чудиш къде да свреш, защото се срамуваш! Такова премахване е на място, но е и най-трудното, защото е свое, твое и е скъпо. Човек трудно се разделя с материята, но виж с Душата... Това не е имане, а нямане, но на човека, а не на невидимото.

Бог не се създава. Високомерие е да мислиш, че можеш. Бог е около и във всичко, какво неясно има! За какво създаване изобщо говорим! Казано е, че всичко е Бог и е около всичко, и около тебе, малкия. Казано е, че и в тебе е Той МАЛКИЯ и не е необходимо нищо да създаваш... Просто трябва да откриеш, да отвиеш, булата да махнеш. Срамно и унизително е да се правиш на творец и създател (каквито прерогативи изобщо нямаш, проводник и канал такъв!).

Какво има тук за опитаване и преживяване! Що за първичност!? Преживянето е за овцете, преживяването - за хората, а ПРЕОСМИСЛЯНЕТО е за теб бездуховний! Не се съгласявай толкова елементарно, че това е твоят път, а излез от него, щом виждаш, че е крив - това ние наричаме ОСЪЗНАВАНЕ. Две, добре,

Три неща запомнете завинаги:

- Бог имаш, не е необходимо да създаваш, а да отвиеш.

- Его нямаш: абсурдно е да премахваш нищото.

- Човекът е измислил, че мисли, но не е вярно.

Цялото усилие по игнорирането на егото е абсурдно. Познаваме хора, които дори започват да се борят с него.

Ошо: Това е все едно да ти кажат, че в една тъмна стая стои твоят враг във вид на молекула или атом, когото ти не искаш и с когото ти искаш да вървиш на БОЙ. БОГ е той и БОЙ на практика не е възможен. Какви са ти шансовете? Никакви. Какво искаш да отстраниш? Само истинското може да бъде отстранено. Не можеш да се бориш с нищото.

Който тази борба е повел е загубил.

Христос: Не противи се зло му.

Беинса Дуно: С егото не се борете, а го забравете!

Такава е и борбата с лошото и злото, със страха и вината...

Ошо: Не можеш да победиш това, което го няма. Никой не може.

Ще бъдеш самопобеден, себепобедил се. Ще бъдеш победен от собствената си глупост. Чиста загуба на енергия. С какво се бориш? Със собствените си измислици. Накрая ще бъдеш победен, защото ще си тотално изтощен и сам ще се предадеш. Бог на този момент най-много разчита: да се умориш от материята и се обърнеш към Духът Му с Душата си.

Ошо: Но на кого ще се предадеш. Нова глупост. Сянката ли те победи? Как изглежда? И въпреки това си победен! Започваш отново да съчиняваш, че май си победен. Плод на разстроен ум и съответно нелепа мисъл. Дай покой на разстроеният си ум. Влез в себе си и потърси умът си...

Бо Ин Ра: Ти все още търсиш Бог в безграничните простори. Виж самите простори! Едновременен процес е раждането на Бог в тебе и ти в Него. Нищо не е толкова ненужно, колкото, търсенето на Бога!

Беинса Дуно: Ти Го търси, а Той ще те срещне.

Ошо: Влезлият в нечовешкият си ум ще разбере какво нещо е его и Бог какво е. Не можеш да откриеш нещо, което никога не е съществувало!

Бо Ин Ра: Преди да си подготвил Чистотата и Светлината в себе си Бог не можеш зърна и позна! И Духът Божи работи, за да роди в тебе себе си като твой Бог!

Сократ: позналият себе си, за Бог знае...

Запомни: Умът и Мозъкът служат, за да Приемат, Провеждат и Препращат мисли, но такова нещо, което в тебе „да мисли“ няма!!! Това добре запомни! 8000 години никой в това не ще да повярва, заради егото си.

Човек не е умът, не е мисълта, не е тялото си, не е чувствата, не е егото - те са продукт на не-мисленето. Може ли да е мислене факта, че имаш его и да ти е добре с него. Какъв трябва да си, няма да питаме! Това първо е антимисъл, че вътрешен център имаш и той евентулано се нарича его.

Беинса Дуно: Друг е центърът на човека и не е някъде, а в сърцето, но духовното и това е Душата, в нея, и не само там. Там е за МАЛКИЯ БОГ в големия Човек.

Егото е заместител като ред други слабости и недостатъци в човека. Той е много изобретателен при създаването на заместители. Винаги има готов заместител, за да те спре от работа, от дейност или от някакво действие! Понеже е мързелив, той ти пробутва най-различни сурогати, дубликати и фалшификати, за да не се прави никога нищо. Без тези заместители човек ще полудее, ако няма нищо под ръка, а при невежеството това е твърде възможно. За всичко е помислено. Така всеки център е на ума. Или казано буквално - умът ти създава заместители, за да защити твоята нормалност (и тук егото ти е на място), за да не луднеш или да не се разградиш или разпаднеш на съставните си части. Затова смисълът на всичко е да УЧИМ, РАБОТИМ и СЛУЖИМ, докато намерим истинският си ЦЕНТЪР - БОГА. До тогава егото ни трябва да работи, за да не се взривим и непрекъснато нови центрове да подава, докато намерим ЕДИНСТВЕНИЯТ -Бога.

След намирането на Бог, егото става излишно и даже пречи. Щом сме го създали, не е било съвсем безсмислено и е изиграло своята роля на заместител, а не заместителите, които отпосле създаваше, т.е. заместителят създаваше заместители докато намерим ИЗМЕСТЕНИЯТ - Бог.

ЖЕРТВА + БУДНОСТ = СЛИВАНЕ С БОГА

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...