Jump to content

Бог и умът


Ани
 Share

Recommended Posts

Бог и умът

Само Положителната Мотивация

може да прогони егото

и на неговото място Бог да открие.

Бо Ин Ра: Спасението на Душата е един непрестанен процес. Който виси по тръните на Съмнението, ето какво трябва да направи: Да е издържал изпитанието всеки подложен на изпита „Сурово изпитание“. С всички сили и с цялата енергия на жадната си Душа ще търсите дълбоко в сърцето си Този, Онзи, Който Е БОГ. Той Е БОГ. С издръжлива, силна и непреклонна воля се стига до живия Бог. Никакви доказателства за съществуването на Бога не струват пред Опита, Разбирането и Осъзнаването. Единствено в себе си всеки ще намери само своето доказателство валидно за присъствието Му. Вяра, воля, добро, будност и любов ще ви Го изявят.

Човешката мисъл е господар у обикновения човек, у слабия човек, у елементарния, защото все още е първичен и първобитен, почти животно. В такъв „човек“ човекът е жертва, защото СЕ ПОДДЪРЖА невеж, страхлив и егов, но нека му кажем, че точно тези са и начините да преодолееш животното в себе си КАТО ГИ ОСЪЗНАЕШ.

Каква роля в теб може егото да има и играе? Роля има нещо, което го няма и ти от това трябва да научиш нещо, защото не можеш все жертва да бъдеш и това да не ти прави впечатление или да не те дразни поне. Опитай и ще видиш до къде си се докарал! Умът си никога не можеш да спреш. Умът е бил и още дълго ще бъде само инструмент. И най-фалшивото нещо, което той е създал у човека това е егото, небезивестното его. Всичко останало в човека е истинско. Само проекциите на ума са фалшиви и нереални, т.е. всяка проекция на ума е ОТСЪСТВИЕ - мнение, представа, илюзия, сянка.

Смисълът тук е да осъзнаеш, че когато ти ВЪЗКРЪСНЕШ, слял Душата си с Духът, той - умът ще остане и пак ще бъде инструмент, но ти ще го управляваш и ползуваш както трябва, без да те притеснява, затормозва, и заема вниманието ти. Това е момента, когато покорно ще стои ще чака да бъде повикан, ползуван или спрян. Всичко, което си ще остане, само чувството ти за „СЪМ“ няма да остане, няма да го има и естествено останалите продукти на твоя ум.

Ошо: Ще изчезнат всички - неприсъствия (отсъствия), които досега те бяха яхнали. Разликата е огромна. Вътрешното Съзнание вече не е егото и ти никога вече няма да казваш „Съм“, а ще казваш истината, че Бог е, който в тебе нещата прави. Вместо „Аз съм гладен“ ще казваш истината, „Тялото е гладно“.Т.е. ти единствен ще си, който това знае, защото СИ ДУША. Ти ще си този, който това знае - за глада, яденето и кой. Душата няма нужда от физическо хранене. Тя от нищо материално няма нужда освен от тялото, но държи то да бъде здраво!

Беинса Дуно и Ошо: Когато две реалности се съгледат, защото никога не са се срещали, нямат значение Повода, Мотивацията, Плана или Идеята. Значение има единствено голия ФАКТ - уникален феномен - „непознатите познали се, винаги създават нещо Трето, ново и вечно, но несъвършено“. Т.е. от всеки две истински неща се ражда ново истинско трето (вече казахме).

Само в човешкото Съзнание, които две се срещнат произвеждат (не раждат) неистински неща. Но в Пробуденото, във Висшето, в Истинското, в Божественото Съзнание всичко, което се ражда е с марка, печат и етикет „ВЕЧНОСТ“.

МИСЪЛ+СМИРЕНИЕ=МИСЪЛ ЗА БОГ

 

Беинса Дуно: От будни и съзнателни родители не може да се роди престъпник, материалист или олигофрен. Както и от родители олигофрени, престъпници и материалисти не може да се роди редовно, разумно и духовно дете.

Човешкото Съзнание греши, но Божественото не. В този смисъл, материята на човешкото Съзнание е истинска, но всъщност е една илюзия, е нереалност. И единствено при човешкото Съзнание съществува вероятността за правене на грешки. Тук добре трябва да се разграничи материята като нещо необходимо и добро че е, но никога не може да бъде ИСТИНАТА. МАТЕРИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИСТИНАТА!!!!

Човешкото Съзнание може да греши, но може и да поправя - и в това е цялата му красота! С появата на всяко ново от кои да са две неща се ражда и ОПАСНОСТТА, но тя тук вече е необходимост, за да изгради имунизация, стабилизация, трансформация и защита НА СЕБЕ СИ. Единствено за материята опасността не съществува. Добре, че Божественото не се нуждае от корекции.

Бо Ин Ра: Божественото навсякъде е ЕДНО и СЪЩО!

Затова всеки търсещ намира, а не може незапочналия. И Бог някога ЗАПОЧНА ПЪРВОТО С УСИЛИЕ...

Бо Ин Ра: И Светещите на Прасветлината са преди всичко Създатели... Знаещите нямат желание да знаят, не защото всичко знаят, а защото не е въпрос на желание... Човекът чрез Мислене не може никога да постигне ПРЕДПОСТАВКАТА на всяка мисъл и затова живее над всяка мисъл. Невидими застават те до рамото на всеки, който иска своя Бог в себе си да почувствува.

Никой не говори за преживяване. То друг смисъл има и на друго място. Но тук при егото е просто катастрофално. КОИТО Е РОБ НА ЕГОТО СИ НЕ СЕ СТРЕМИ КЪМ ВЪТРЕШНА ТРАНСФОРМАЦИЯ. Пътищата на егото са много измамни. Егото те манипулира отвътре, а това не е като да е отвън и да не го допуснеш!!! Дълбоко от Подсъзнанието ти егото те мори, защото НЕ СИ БУДЕН, НЕ СИ НАЩРЕК, НЕ СИ СЪЗНАТЕЛЕН! И най-важното запомни: Егото никога не отсъствува където вярата е слаба. Егото винаги върви СЛЕД Преживяването. Егото винаги се стреми към Преживяването. Учи чувствата му, учи чувствата си. Тези две думи са ключовите - Чувства и Преживяване. Егото е по живота, както и да го въртиш, както и да го усукваш, както и да се оправдаваш, както и да се самоубеждаваш. Егото винаги се стреми към Преживяването независимо дали сексуално или Духовно. ЕГОТО Е ЛУДО ВСИЧКО ДА ПРЕЖИВЕЕ и е лакомо, стръвно, ненаситно и страстно. Докато ИСТИНСКОТО ТЪРСЕНЕ не е желание за никакво преживяване!!!

ИСТИНА+ДВИЖЕНИЕ=ЖИВОТ В БОГ

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...