Jump to content

Бог и умът


Recommended Posts

Бог и умът

Само Положителната Мотивация

може да прогони егото

и на неговото място Бог да открие.

Бо Ин Ра: Спасението на Душата е един непрестанен процес. Който виси по тръните на Съмнението, ето какво трябва да направи: Да е издържал изпитанието всеки подложен на изпита „Сурово изпитание“. С всички сили и с цялата енергия на жадната си Душа ще търсите дълбоко в сърцето си Този, Онзи, Който Е БОГ. Той Е БОГ. С издръжлива, силна и непреклонна воля се стига до живия Бог. Никакви доказателства за съществуването на Бога не струват пред Опита, Разбирането и Осъзнаването. Единствено в себе си всеки ще намери само своето доказателство валидно за присъствието Му. Вяра, воля, добро, будност и любов ще ви Го изявят.

Човешката мисъл е господар у обикновения човек, у слабия човек, у елементарния, защото все още е първичен и първобитен, почти животно. В такъв „човек“ човекът е жертва, защото СЕ ПОДДЪРЖА невеж, страхлив и егов, но нека му кажем, че точно тези са и начините да преодолееш животното в себе си КАТО ГИ ОСЪЗНАЕШ.

Каква роля в теб може егото да има и играе? Роля има нещо, което го няма и ти от това трябва да научиш нещо, защото не можеш все жертва да бъдеш и това да не ти прави впечатление или да не те дразни поне. Опитай и ще видиш до къде си се докарал! Умът си никога не можеш да спреш. Умът е бил и още дълго ще бъде само инструмент. И най-фалшивото нещо, което той е създал у човека това е егото, небезивестното его. Всичко останало в човека е истинско. Само проекциите на ума са фалшиви и нереални, т.е. всяка проекция на ума е ОТСЪСТВИЕ - мнение, представа, илюзия, сянка.

Смисълът тук е да осъзнаеш, че когато ти ВЪЗКРЪСНЕШ, слял Душата си с Духът, той - умът ще остане и пак ще бъде инструмент, но ти ще го управляваш и ползуваш както трябва, без да те притеснява, затормозва, и заема вниманието ти. Това е момента, когато покорно ще стои ще чака да бъде повикан, ползуван или спрян. Всичко, което си ще остане, само чувството ти за „СЪМ“ няма да остане, няма да го има и естествено останалите продукти на твоя ум.

Ошо: Ще изчезнат всички - неприсъствия (отсъствия), които досега те бяха яхнали. Разликата е огромна. Вътрешното Съзнание вече не е егото и ти никога вече няма да казваш „Съм“, а ще казваш истината, че Бог е, който в тебе нещата прави. Вместо „Аз съм гладен“ ще казваш истината, „Тялото е гладно“.Т.е. ти единствен ще си, който това знае, защото СИ ДУША. Ти ще си този, който това знае - за глада, яденето и кой. Душата няма нужда от физическо хранене. Тя от нищо материално няма нужда освен от тялото, но държи то да бъде здраво!

Беинса Дуно и Ошо: Когато две реалности се съгледат, защото никога не са се срещали, нямат значение Повода, Мотивацията, Плана или Идеята. Значение има единствено голия ФАКТ - уникален феномен - „непознатите познали се, винаги създават нещо Трето, ново и вечно, но несъвършено“. Т.е. от всеки две истински неща се ражда ново истинско трето (вече казахме).

Само в човешкото Съзнание, които две се срещнат произвеждат (не раждат) неистински неща. Но в Пробуденото, във Висшето, в Истинското, в Божественото Съзнание всичко, което се ражда е с марка, печат и етикет „ВЕЧНОСТ“.

МИСЪЛ+СМИРЕНИЕ=МИСЪЛ ЗА БОГ

 

Беинса Дуно: От будни и съзнателни родители не може да се роди престъпник, материалист или олигофрен. Както и от родители олигофрени, престъпници и материалисти не може да се роди редовно, разумно и духовно дете.

Човешкото Съзнание греши, но Божественото не. В този смисъл, материята на човешкото Съзнание е истинска, но всъщност е една илюзия, е нереалност. И единствено при човешкото Съзнание съществува вероятността за правене на грешки. Тук добре трябва да се разграничи материята като нещо необходимо и добро че е, но никога не може да бъде ИСТИНАТА. МАТЕРИЯТА НЕ МОЖЕ ДА ЗНАЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИСТИНАТА!!!!

Човешкото Съзнание може да греши, но може и да поправя - и в това е цялата му красота! С появата на всяко ново от кои да са две неща се ражда и ОПАСНОСТТА, но тя тук вече е необходимост, за да изгради имунизация, стабилизация, трансформация и защита НА СЕБЕ СИ. Единствено за материята опасността не съществува. Добре, че Божественото не се нуждае от корекции.

Бо Ин Ра: Божественото навсякъде е ЕДНО и СЪЩО!

Затова всеки търсещ намира, а не може незапочналия. И Бог някога ЗАПОЧНА ПЪРВОТО С УСИЛИЕ...

Бо Ин Ра: И Светещите на Прасветлината са преди всичко Създатели... Знаещите нямат желание да знаят, не защото всичко знаят, а защото не е въпрос на желание... Човекът чрез Мислене не може никога да постигне ПРЕДПОСТАВКАТА на всяка мисъл и затова живее над всяка мисъл. Невидими застават те до рамото на всеки, който иска своя Бог в себе си да почувствува.

Никой не говори за преживяване. То друг смисъл има и на друго място. Но тук при егото е просто катастрофално. КОИТО Е РОБ НА ЕГОТО СИ НЕ СЕ СТРЕМИ КЪМ ВЪТРЕШНА ТРАНСФОРМАЦИЯ. Пътищата на егото са много измамни. Егото те манипулира отвътре, а това не е като да е отвън и да не го допуснеш!!! Дълбоко от Подсъзнанието ти егото те мори, защото НЕ СИ БУДЕН, НЕ СИ НАЩРЕК, НЕ СИ СЪЗНАТЕЛЕН! И най-важното запомни: Егото никога не отсъствува където вярата е слаба. Егото винаги върви СЛЕД Преживяването. Егото винаги се стреми към Преживяването. Учи чувствата му, учи чувствата си. Тези две думи са ключовите - Чувства и Преживяване. Егото е по живота, както и да го въртиш, както и да го усукваш, както и да се оправдаваш, както и да се самоубеждаваш. Егото винаги се стреми към Преживяването независимо дали сексуално или Духовно. ЕГОТО Е ЛУДО ВСИЧКО ДА ПРЕЖИВЕЕ и е лакомо, стръвно, ненаситно и страстно. Докато ИСТИНСКОТО ТЪРСЕНЕ не е желание за никакво преживяване!!!

ИСТИНА+ДВИЖЕНИЕ=ЖИВОТ В БОГ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...