Jump to content

Размисли за Бог


Recommended Posts

Размисли за Бог

БОГ означава:

Б - Бог...

О - Отец...

Г - Господ...

А дали Го има

или няма,

си е ваша работа.

Прибавете „Г“ към „о“, но от лявата му страна, т.е. съберете ги и прочетете. Новата буква, която виждате е „Б“. А сега прочетете цялото! Бог - Бог, който се съдържа в Себе си, т.е. вътре в Бог се намират и трите букви Б, О, Г, които Го образуват. Така от „Г“ и „о“ стана „Го“, но свързани и долепени образуваха Б, в който съвсем спокойно се четеше БОГ.

Бог без който сме нула - О, а Той - 1 (единица) си е, вечното ЕДНО. Така от 0 и 1, от . (точка) и - (тире) Бог Света Сътвори и нас ни има, но неблагодарният човек нищо не признаваше... и затова страдаше... и не се знаеше до кога!

Удоволствията заради които човек живееше се наричаха - цигари, алкохол, жени, кафе, кока-кола, коли, високи напрежения и спорове - всички до едно смъртоносни. Да се чудиш просто как нашего брата по собствена воля желаеше смъртта си и си я доставяше непрекъснато - наркотик след наркотик. Божията храна му осигуряваше БЕЗСМЪРТИЕТО, но той земната предпочиташе и бавно се самоубиваше. Влизали ли сте някога в Санаториум за недоспали деца? Не сте? А, не сте! Ами влезте...

Всеки трябва да разгледа внимателно в стаята с кривите огледала Образите, за да си ИЗЯСНИ: кои са отпред и кои са тези пред тях,

Най-елементарното оправдание се чуваше отвред: мислим, колкото можем и така живеем. Похвално и оптимистично, но невярно. Те нито мислеха, нито живееха. Представяте ли си: те не били мислили, защото толкова могли! Не бъдете като тях. Те ви лъжат, защото лъжат и себе си, лъжат и в двете посоки и не знаят, че го правят. Първо - такова изречение няма. И второ - или могат или не могат, а не колкото... Приемаме, че не могат. 0‘кей. Вярно е. Но защото толкова могли е изключено да е вярно. Както е заложено - всеки всичко има и всичко може, но в различна степен е дадено, защото кармичните имат предимство. Запомнете: Човек е проводник, канал и транслатор; все неща, които провеждат, прекарват, прехвърлят и служат Божиите мисли и чувства по тях да се движат. С една малка част само човек може да трансформира. И като казваме мислете!, не сме имали предвид, че можете, а да започнете да се стараете в тази посока, да мислите, че мислите, за да ви се ДАДЕ и случи.

Те не били мислили, защото не искали... Оставете ги да мислят колкото могат. Къде е казано, че могат много или че тъпият трябва да мисли колкото умният. Кой изобщо ще каже колко е това много или малко отнесено към каквото и да е. Все едно бедния да поучава богатия как се правят пари или да го съветва как се става богат!

Ошо: ПРОСЯКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ БОГАТ, АКО ПАРИ НАТРУПА. ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ ПРОСЯК. МОЖЕ ДА СТАНЕ БОГАТ ПРОСЯК, НО ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРОСЯК. А БОГАТИЯТ ПРОСЯК Е ПО-ГОЛЯМ ПРОСЯК ОТ БЕДНИЯ ПРОСЯК.

И по-тъжен - бихме добавили ние.

Това е отговорът на Въпроса: Има ли Бог и ако Го няма, защо го има като го няма. И обратно: Има ли Бог и ако го има, защо Го няма, като Го има.

Потребност у човека е да говори за Бога, за Баща си, за Отца си..., независимо дали Го приема или не - това е ГЛАД НАСУЩНИЙ!

Бог започва от върха на носа на човека: навън е големият, а навътре МАЛКИЯТ. Външният Бог е около тебе , а Вътрешният - вътре. Разстоянието между двата е запълнено с Духа. Чуйте тази вълшебна приказка! БОГ Е В МАЛКОТО. БОГ Е МАЛКОТО В ГОЛЯМОТО, А ГОЛЯМОТО Е БОГ В ДУХА И ВСИЧКО ТОВА Е ДУХА КОЙТО Е ОКОЛО БОГ и БОЖИЯ СЪЩНОСТ, т.е. ДУХЪТ Е БОГ и ТОЙ БЕЗ БОГ НЕ МОЖЕ.

Всичко, което е измислено е от Бог измислено. Никой без Бог не може, но Бог без него може .защото единствен нещата ПРАВИ, а ние се учим (но не както трябва).

Сегашният човек е малък, но му е дадено да вижда Бога в малкото, в малките неща, а не в големите, защото НЕ Е ГОЛЯМ. Малкият човек никога не може да вижда големите... Това е логично и обяснимо, ето как: АКО ТИ НЕ МОЖЕШ БОГ ДА ВИДИШ В МАЛКОТО, Е ПРОСТО ИЛЮЗИЯ ДА СИ ГО ПРЕДСТАВИШ В ГОЛЯМОТО! Не се смущавай! И не се свивай! беше толкова разтеглив до сега. Не ни е дадено малко (на нас малките) щом Малкото можем да видим и в него Бог, ето защо не трябва да страдаме и да отричаме. Неможенето е в нас, а не в Бог. Той е там, вижте Го! Защо страдаме, че и в Голямото не виждаме, след като още в малкото не можем. Тук е обратно: Бог в малкото е вътре, а в Голямото е отвън. Как тогава да стане? Кажи какво искаш да видиш и ще го видиш, но не се обяснява БОГ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА! Запомнете: Само по-голямото от голямото може по-малкото от себе си да вижда, но по-малкото, което и да е то, голямото да види не може! Тук не става въпрос за забрана или някакво вето или табу, това е

ПРОСТО ЛОГИЧНО. Не е необходимо и нищо не го налага да бъде така, поради което и не смятаме повече да ви убеждаваме. Който Го разбере - разбере, който не, когато може. Жив и здрав да си поне това да разбереш,че си го знаел, нищо че времето ти не е дошло да повярваш.

Когато Бог познаете, ще останете дълбоко замислен, впечатлен, мълчалив и покоен, а Горе Посветените ще отчетат, че нов наш брат се къпе в Светлина... Човече-е, ти вече светиш! Това разбираш ли какво е? Хора вижте го и го последвайте! И знаете ли какво означава това? ПОЧВАШ САМ ДА ТВОРИШ, а до сега работеше. Бог празен не стои, Бог е пълен с всичко, което знаем и не знаем.

Мисълта и Словото творят, създават и дават. Те са, които работят. Човек себе си повдига, възраства, дарява и извисява, когато поне веднъж на ден Бог споменава. Потребност у човека е да говори за Бога за Бога... И това не е като да нямаш нищо. Всичко е работа за Духът му; всички работим за Него...

Да си религиозен не е срамно, а напротив - престижно и е достойно, дори авторитетно. Да си суеверен е слабо, но не слабост. Обичайте Бога и не се интересувайте какво мислят за вас... Блажен е всеки, който вярва в Бога!

Кое е по-добре: Бог да те обича или хората? Бог обича обикналият хората. Обичат ли те хората и ти ще обикнеш Бога. Според нас ситуацията спешно изисква хората да те обичат, за да се насочиш и ти към Бога с любовта си. Самото насочване в момента е важно и необходимо. Старайте се в тази посока!

Старанието е нещо, което се внедрява в човека от човека, т.е. от тебе в себе си. Ти си този, който ще учи онзи в тебе да се старае. От тук започва трудното. Самото стараене включва в себе си Въвеждането, Внедряването, Възпитанието, Събуждането и Упражняването в Любов, Вяра и Съзнание. Да отклониш разсеяното си внимание от вън навътре е почти опит да опознаеш себе си или поне започнеш. Трудното е най-трудното от всички работи, защото ТИ ЗА ВСИЧКО си - ти си, и познаващият, и познаваното и познаването. Ти си едновременно и Трите.

Тайна една ви даваме като висша окултна Истина на въпроса „Бог има ли“? - САМО ЖИВОТ ИМА И ТОЙ Е ВЕЧЕН! Другото е форми от енергия, а самият живот е нещо друго...

Трудно на Бог се служи. Темата е много експлоатирана, но точното решение още не е намерено. Защо това е така е разбираемо. Индивидуално е и схеми няма. Знае се само, че е много трудно, но ТРЯБВА ДА СЕ СТАРАЕМ!!!

Без Бог не лягайте! А като се събудите, без Него не го правете! Той е, който Пътя осветлява и Светлината дава. Той е, Който Светилната в Будния впръсква. От човека единствено се иска, мястото Му в сърцето си да държи топло, чисто и светло!!! Осветявайте и благославяйте всичко Негово, за което се сетите и не се страхувайте да прилагате. После тихо кажете: Вечна да е Славата Му! Амин.

Като се променя мястото, се променя и човека!!! Как и защо, мислете!

Смисълът на всичко, което правим има Три Цели:

- Благословен да е Бог...

- Да е за благото, мира и доброто на всичко...

- Да бъде волята Му...

Да водиш разумен и Божествен живот не означава само да го мислиш, а да го и правиш. Само правенето прави един живот да изглежда ПРАВЕДЕН. Самото правене прави всеки живот да изглежда Божествен. Някои го наричат работа, но ние имаме друго мнение...

През живота си може много да си изпуснал, но задавал ли си си поне веднъж въпроса защо? Ако бил си, и буден, и съзнателен, и любящ, и всичко което се сетиш, спомни си какво не си бил. НАБЛЮДАТЕЛЕН не си бил никога, щом уроците си не учиш, изпитите си не взимаш, поуки не вадиш и грешките си не поправяш своевременно.

Божието Слово е в Ръцете на човека, в неговият ум и сърце. Ръцете са ПРАВЕНЕТО...

Божието Слово за човека е:

- Волята в човешката Душа.

- Силата в човешкия Дух.

- Смелостта да го правиш... (ако питаш кое, спри да четеш и се махай).

Смисълът на човешкия живот се обезсмисля, ако Божията Любов не прилагаме. В това рано или късно всеки ще се увери, убеди и прозре.

Беинса Дуно: Само Божията Любов е любов. Като божията Любов друга няма. Любов като Божията любов друга не е позната.

Смисълът на човешкия живот седи в това БОГ ДА НИ СЕ ОТКРИЕ. ЖИВОТА ИМА СМИСЪЛ, САМО КОГАТО ГО ПРОВЕРЯВАМЕ, когато го ПРОЯВЯВАМЕ, защото сами се реализираме и развиваме. Човешкото Развитие не е нещо външно, но от Външното зависи. И за да се случи, човек трябва да Го поиска в сърцето си!!! В този смисъл човешкото развитие е САМОРАЗВИТИЕ ЧРЕЗ НАБЛЮДЕНИЕ. Дерзайте, развивайте се и бъдете дръзки в постъпките си, щом на Бог разчитате и Го очаквате. В постъпките си към Бога бъдете неузнаваеми, всички да се изпокрият. В постъпките си към Бога в себе си бъдете безуклончив, безкомпромисен и безкористен. САМО В СЕБЕ СИ НЕ ЗАВИСИШ ОТ НИКОЙ. Там си и търсача и търсеното и Начина. Унифицирано е!

СВЕЩЕН СМИСЪЛ ИМА ТОВА ДА ЖИВЕЕШ. Равно е на волята Му да служиш, Законите Му да изпълняваш и да Го любиш безаветно и преданно. Който на волята Му служи да очаква Духът му в себе си. Скъп Гост ще дойде и всичко в един миг ще промени до неузнаваемост. А до края на живота ви ще ви направлява Неговата Мъдрост. Когато разстоянието между Астрала и Ментала стане нулево СЛИВАНЕТО ВЕЧЕ Е ФАКТ. Мъдростта на Духът е позната като ЛЮБОВ НА РАЗУМА!!!

Когато се молите, правете го сякаш сте клетка от един велик организъм и осъзнавайте! Всеки иска да живее в Бога, да е част от Бога и Бог иска същото. Бог във вас е във всяка клетка. Тогава трябва ли къщата Му (която ние сме) да държим мръсна и тъмна, а прозорците затулени с хартия? КОЙТО СВЕТЛИНАТА В СЕБЕ СИ ИМА Е ПОЗНАЛ ИЗГРЯЛАТА БОЖИЯ ЛЮБОВ В ДУШАТА СИ.

Как се служи на Бога, ближния и себе си е дадено от Бога. Способността да служим се развива индивидуално, чрез самия човек, по принципа на Човешкото Само-развитие. Стремете се и се старайте да не огорчавате Отца си, който ви е приел за готови!!! Ползата е повече наша отколкото Негова. Полза има ли, се ползуват всички. ТАКОВА Е СЪТВОРЕНИЕТО - използваемо и полезно. Всеки каквото направи е за всички независимо добро ли е или лошо. Затова мислете!

Който като Духовен Бог подведе, се самонаказва.

Беинса Дуно: Не изпъдиха човека от Рая, че съгреши, но го изпъдиха за непослушание. И той не стана Бог, а роб.

Коментара е излишен.

ЖЕРТВА + СВОБОДА = ДУХОВНА ПРАКТИКА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...