Jump to content

Бог и останалото за човека


Ани
 Share

Recommended Posts

Бог и останалото

за човека

Истина е всичко, което ДАВА!

Недаващото е полуистина,

което се готви за нея

Бог е Истина.

Беинса Дуно

Беинса Дуно: Всичко дръжте на разстояние. Близко не означава Любов. Любовта не се поражда от близостта, а от стремежа ни да обичаме всичко!!!

Бог е умно и разумно да държите близо, но не и да Му висите на врата. Красотата на живота не стои в близостта. Нищо материално и живо не дръжте близо до себе си и към нищо такова не се привързвайте или пристрастявайте! Можете само отблизо да наблюдавате!, но в ума си нищо конкретно и определено не дръжте, а колкото да извлечете изводи, поуки и знания от уроците дръжте докосналото се до вас. Тези Три то е дошло да ви предаде и само си тръгва, но вие често го задържате. Закона е категоричен: Близо до Очите, Съзнанието, Волята, Умът, Сърцето и Делата си не дръжте НИЩО ,което да е по-близо до вас от Бога!!! Който това така е осъзнал и закона спазва се самопредпазва. Такава е Истината.

Истината се вижда (най-лесно) в малките неща и това е напълно обяснимо: всичко голямо е съставено от малки неща!

Засега човешкото тяло още не представлява завършен Образ на Божественото, а само Негово Подобие и е в процес на усъвършенствуване. До тук е само по образ и подобие, но ТРЯБВА да стане Божествено или като (подобно) Него. Само донякъде Бог е реализирал Идеята Си в лицевата му част. Много често дадено нещо е резултат само на една идея, която работи с векове, какъвто е случаят с човека като Божие Творение. Нищо без Замисъл и Промисъл не става. Когато едно нещо - по една идея - стане готово, то влиза в Творението като ВЕЧНО, защото е СЪВЪРШЕННО!!! Сега човекът още не е, но натам се е запътил. Много не му се иска, но никой не го пита. То се разбра, че до сега какъвто е нищо не знае, а още по-малко какво иска. Такъв въпрос във въздуха не стои: Защото човекът иска...

Просто нищо хубаво не става бързо. Бързо е само желанието ни да бъдем хора, но кой от вас е чувал за Закона: Добро бързане е бавното бързане.

Защо не мислим или защо слабо мислим? И можем ли да мислим или не можем? Кои могат да мислят и кои не могат? Един е отговорът на всички въпроси. Мисли само който подходяща вибрация има. А за това се работи!! Защото мислите, които до нас достигат, поради ниските си вибрации, ние по-висшите не улавяме в цялата им Честота и не можем да ги използуваме. Сега схващате ли смисълът на Чистотата и как тя е Честота? Човек по вибрациите не може да усети Божествената Мисъл, но на това ще трябва да се обучава - как да наблюдава, как да мисли, какво мисли, добро ли е то, и какво трябва да направи, за да повдигне собственото си ниво, а от там и вибрациите си!

Калявайте се да издържате на висши вибрации. Ще дойде време и ще ви потрябват. И това време е скоро... Висшето се приспособява, но нисшето не може, въпреки, че се ползува! То ЖИВЕЕ благодарение на МОЖЕНЕТО на Висшето. Сами се досетете: какво от Бога можете да ползувате като го държите близо до себе си, вместо всичко останало, което имате или мислите, че е важно и необходимо! То във всички случаи е с вибрации по-нисши от Божествената. ТОВА, АКО НЕ Е ВЯРНО, НИЩО НЕ Е ВЯРНО!

Не си ти този, който нещата измисля... Тогава КОЙ Е? Ти си този, който се заблуждава, че това може. И бъди добър в себе си да признаеш, че не си ти това, което мислиш за себе си, нито това което можеш в действителност да бъдеш. Тогава какво значение има Мислещият как се казва за тебе? Ако не е Бог, ще е Box или Вух. Ако не е „Както и да е“ ще е както трябва. Или Ел, или Ал... Но ти не си, със сигурност. Затова работи, да станеш.

ЧОВЕКЪТ (на този етап) НЕ Е ИЗМИСЛЕН ДА МИСЛИ... , а да прехвърля, да транслира и да трансформира само до някъде и това е фиксирано. Извън тези граници са илюзиите. Мисленето човекът ще може, когато това до тук усъвършенстува с любов, без да се самозаблуждава и приспива с някаква уникалност, гениалност или талантливост.

Чуйте Истината (но какво от това: влиза-излиза, ни влиза-ни излиза):

- Истини святи. Истини ясни. Истини бесни. Истини прекрасни. Истина е всичко, което е така както е, а не друго яче. Когато другото яче стане - такава ще е истината. Истината е това, което е както е, а не е по-различно. След време и по-различното, истина ще стане.

- Истината е такава, каквато е Истинската Истина, Божията.

- Истина е всичко, което не е истина, но сега не го разбирате. Не е ли истина?

- Истина ще стане всяка лъжа, за да удостоверим самоличността й. Истина е всяка лъжа, защото ВИНАГИ НЕЩО ДАВА, т.е. само онова, което дава е Истина!!!

Много свещени и съкровени Истини се изнесоха и още много следват..., да е за добро... има и сложни, има и ясни, но тайната не е в тях, а в нас. Сложно е всичко, в което не вярваме. Сложно е всичко, за което малко знаем или нищо... Защо човек губи интерес към простите неща и с, е насочва към Сложните? Горе това наричат „Дървен парадокс“: сложното на земята било по-лесно от простото... Никъде сложното не е лесно?!? Как ще разберем малките и простите неща, ако се залавяме все за голямото и сложното? Това е като при Труда и Мързела. Краде мързеливия, а работи честния. Иначе всички сме добри и добре, но Беинса Дуно е на друго мнение...

Беиса Дуно: Не може да си честен, а торбата с парите да я няма. Вие сте честни, съвестни, съзнателни, чисти, почтени и добри, а сте болни! И зле изглеждате! И малко живеете! Ето кое не разбирам. Едно от двете не е възможно, а двете заедно - никога! Или си в изброяваното или си зле. Който е в изброеното е здрав, богат, умен, силен, щедър, добър и щастлив. Мъдрият е такъв. Ако по делата им ще ги познаете, не остава друго освен да станем по-наблюдателни... Само това ли?

ГОЛЯМАТА ИСТИНА (от Христос) Е: ДЕЛАТА СА СЛУШАНЕТО И ВИЖДАНЕТО...

СЛОВО + ЗНАНИЕ = ТВОРЧЕСТВО

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...