Jump to content

Всемирният Учител


Recommended Posts

Всемирният Учител

Беинса Дуно

Даде Божието Учение

приблизително,

с приближение,

но с УПОВАНИЕ.

Ако го беше дал наготово - пълно и изчистено, със отговорите, щяхме бързо да установим, че не се помни... Лесното притъпява Бдителността и Будността на човека и той се приспива от чудната му перспектива. Казваш, че всичко е ясно, всичко разбираш и само след миг обаче лично установяваш, че всичко си забравил. Не остава нищо в тебе, което да те ангажира, запали и насърчи, когато мисленето е пренебрегнато от Леснината, а 4 е на леснина!!!

Прочиташ, разбираш и забравяш, ако не приложиш или не осмислиш, за да осъзнаеш. Когато нещо остане неразбрано, започваш да го чоплиш и то се закодира в паметта, появяват се въпросите и нуждата от отговори, почти жизнено необходими за ИЗПРАВЯНЕТО... Участвуваш, правиш и опитваш, и винаги нещо ще осъзнаеш, а точно такова нещо е РАЗВИТИЕТО във всяка Еволюция.

Достатъчно е обещанието му, че който Го изучи ще му се яви и ще се срещнат, а това е повече от всичко, за което един ученик може да мечтае!

Посочвайки гъбата с оцета един учител попитал: „Какво е това?“, а Учителят му отвърнал: - ВСИЧКО Е ЕДНО.

Най-красивата езуитска Мисъл, която през живота си съм чувал е тази за убийците и самоубийците: Само убийците щедро раздават Безсмъртието, а самоубийците го връщат обратно!!!

| И друга помня за Спасението: БОГ Е ПРОТЕГНАЛ

РЪКА КЪМ ТЕБ И ТИ СИ ПРОТЕГНАЛ СВОЯТА, НО СИ СЕ ОБЪРНАЛ, Срещата се очаква, но не се уточнява... Кажете ми кога ще се срещнете (щом има отричане, невежество, неразбиране и безлюбие или неверие, бездуховност и тъга)! Ако един от двамата не търси, срещата не е възможна...

А Третата е капак: НИЩО не противоречи на НЕЩО. И НЕЩО не противоречи на НИЩО. И нищо на нищо не противоречи и нещо на което и да е друго нещо не противоречи!

Беинса Дуно: На други места отговорите на всички свои въпроси съм дал, но до там ще мислите, за да познаете Мъдростта и се развиете.

Попитали веднъж Беинса Дуно:

- Учителю, вие какво не знаете?

- Не знам какво е грях.

Благодарим на Петър Дънов за Беинса Дуно с цялата любов, която Бог ни е дал и имаме. Вечна да е славата му и Божието Царство да е негов дом.

Беинса Дуно: Всеки от гнева си ще се отърве, като се откаже от многото си желания. Ще имате:

- Единство на Съзнанието.

- Великата Разумност.

- Светла Мисъл.

- Чисто Сърце.

- Силна воля.

- Здрав гръб.

- Благородна Душа.

- Вяра на истинност.

- И мъдър Дух.

Беинса Дуно: Който прави каквото иска, после ще прави каквото не иска!

МЪДРОСТ + ЖЕРТВА = СМ1/1РЕНИЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...