Ани Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Всемирният Учител Беинса Дуно Даде Божието Учение приблизително, с приближение, но с УПОВАНИЕ. Ако го беше дал наготово - пълно и изчистено, със отговорите, щяхме бързо да установим, че не се помни... Лесното притъпява Бдителността и Будността на човека и той се приспива от чудната му перспектива. Казваш, че всичко е ясно, всичко разбираш и само след миг обаче лично установяваш, че всичко си забравил. Не остава нищо в тебе, което да те ангажира, запали и насърчи, когато мисленето е пренебрегнато от Леснината, а 4 е на леснина!!! Прочиташ, разбираш и забравяш, ако не приложиш или не осмислиш, за да осъзнаеш. Когато нещо остане неразбрано, започваш да го чоплиш и то се закодира в паметта, появяват се въпросите и нуждата от отговори, почти жизнено необходими за ИЗПРАВЯНЕТО... Участвуваш, правиш и опитваш, и винаги нещо ще осъзнаеш, а точно такова нещо е РАЗВИТИЕТО във всяка Еволюция. Достатъчно е обещанието му, че който Го изучи ще му се яви и ще се срещнат, а това е повече от всичко, за което един ученик може да мечтае! Посочвайки гъбата с оцета един учител попитал: „Какво е това?“, а Учителят му отвърнал: - ВСИЧКО Е ЕДНО. Най-красивата езуитска Мисъл, която през живота си съм чувал е тази за убийците и самоубийците: Само убийците щедро раздават Безсмъртието, а самоубийците го връщат обратно!!! | И друга помня за Спасението: БОГ Е ПРОТЕГНАЛ РЪКА КЪМ ТЕБ И ТИ СИ ПРОТЕГНАЛ СВОЯТА, НО СИ СЕ ОБЪРНАЛ, Срещата се очаква, но не се уточнява... Кажете ми кога ще се срещнете (щом има отричане, невежество, неразбиране и безлюбие или неверие, бездуховност и тъга)! Ако един от двамата не търси, срещата не е възможна... А Третата е капак: НИЩО не противоречи на НЕЩО. И НЕЩО не противоречи на НИЩО. И нищо на нищо не противоречи и нещо на което и да е друго нещо не противоречи! Беинса Дуно: На други места отговорите на всички свои въпроси съм дал, но до там ще мислите, за да познаете Мъдростта и се развиете. Попитали веднъж Беинса Дуно: - Учителю, вие какво не знаете? - Не знам какво е грях. Благодарим на Петър Дънов за Беинса Дуно с цялата любов, която Бог ни е дал и имаме. Вечна да е славата му и Божието Царство да е негов дом. Беинса Дуно: Всеки от гнева си ще се отърве, като се откаже от многото си желания. Ще имате: - Единство на Съзнанието. - Великата Разумност. - Светла Мисъл. - Чисто Сърце. - Силна воля. - Здрав гръб. - Благородна Душа. - Вяра на истинност. - И мъдър Дух. Беинса Дуно: Който прави каквото иска, после ще прави каквото не иска! МЪДРОСТ + ЖЕРТВА = СМ1/1РЕНИЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts