Jump to content

Посочвай Пътя на Спасението!


Recommended Posts

Посочвай Пътя на Спасението!

(Светата Троица)

Никой не може да намери

доказателствата за Бога

в материалното!

В яйцето е скрита Загадката на цялата Вселена. Яйцето Горе е първото, а кокошката долу е първото. Всички истини за Истината се крият в ЯЙЦЕТО. Целият свят е едно увеличено яйце... Около това яйце е Светия Дух. Кокошката на земята е форма, а от яйцето се развива формата. Яйцето е форма на Духа!

Модел от друга Цивилизация за нашата, не си струва да вземем и ползваме, за да не повтаряме това, което вече го има при нея. Смисълът е ДА СЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРА, защото модела е един и същ. Този модел навсякъде е приложен, но при други условия и друг СИН БОЖИ СЕ ПРОЯВЯВА, доказал вече способността си да реализира Божии Идеи. Този Син във всички светове носи в себе си всичките измерения!!!

Беинса Дуно: Отворените Интервали на Хармонията са вълните, които идват на определени интервали от време до нас, а Хармонията се постига с Духа и няма нищо общо с Равновесието. Те са противоположни. Човекът се нуждае от Хармонията, но от Равновесието -не. Хармонията се дава и поддържа след СЛИВАНЕТО.

Емпедокъл най-добре от всички е показал защо Божественото е толкова трудно за разбиране, така също Бог и Духовното, т. е. Невидимото: Същността на Бога е Кръг, чийто център е навсякъде, а обиколката - никъде.

ЕПИФИЗАТА у човека, 9-та Чакра отзад при Връзката с Духа е органът, който в бъдеще ще се развива и ще ни служи за определянето на Истината. Свързана е с черния дроб, който в организма на човека спомага за оставянето на истинската храна, а боклука пропуска. После храната прави на белтъци, като един вид Отсейвач, и така действува в нас. Понякога и човекът не отсява Истината с Разума си, а му е дадено да може, но не иска. Този избор, този избор, който Горе нищо не струва!

Кажи „Аз мога...“, но не мисли, че „Аз“ си ти. Мисли, че Аз е Духът, а в „АЗ мога...“ - Аз е Духът, а МОЖЕНЕТО е негова функция.

Духът на Истината е във вас, но отзад. Всеки има Дух Покровител - Наставник - Учител. Който в младостта си е останал непорочен, девствен, предан, верен, чист и честен, ще успее да стане Духовен. За останалите много сериозна работа е нужна. Години, поне три са необходими, но в абсолютна чистота, почти стерилност. Нормалните периоди са от десет до тридесет години. Всичко зависи от АБСОЛЮТНОТО РЕШЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ ВЗЕМЕТЕ, какво в себе си ще съдържа - по ваш избор - за постигане, като цели, мотивация и знания. Останалите ще почакат. Готов си, когато Го усетиш, когато усетиш, че не си сам в себе си, т. е. въпреки твоята воля ти е било дадено да Го постигнеш като Го познаеш, но това не е онова Познаване, когато ТОЙ ТИ ГОВОРИ. Бъди внимателен и наблюдавай как ще ти се случи и какво в тебе ще преобърне това. Щом Го разпознаеш, БЪДИ АПОСТОЛ от днес завинаги!!! И помни: Бъди естествен, обикновен и човечен човек. Забрави, че има неща за правене, постигане и служене. Ако не мислиш за тях, по-добре ще ги правиш

Човешката Душа е безсмъртна, независима, самостоятелна, единствена, индивидуална и само за теб.!!! Когато месо ядем, ние консумираме целият страх и ужас на животното, които то е преживяло преди смъртта си при самото убиване. Ядеш от нещо, в което имало е Душа като твоята, без абсолютно никаква разлика като субстанция. Разликата е в плътността и латентността. При алкохола картината е още по-тягостна. Той превръща животинските ни страсти в яростен огън и човек спира да се владее и контролира, поради което често последствията от това безумие са фатални и невъзвратими. Млякото нанася физиологични шокове на организма, поради липсата на фермент, който да го разгражда, още след третата година на рождението ви. Ядете нищо, за което на всичкото отгоре хабите и енергия, за да изхвърлите. Цигарите са опиум, наркотик в по-забавена форма, който бавно, но сигурно ви убива като започва от клетките; разрушава ги и прави нежизнено способни. Месото яде от нашите енергии, наркотиците ядат от нашите сили. Месото чрез нашата енергия се чисти от негативната: само се поставете за миг на мястото на закланото и одраното, и виж КАК НОЖА СЕ ЗАБИВА В ТЕБЕ, представи си го. Тайната на животинската Душа е зашеметяваща!!! Те се ръководят от ОБЩА ДУША, много по-развита от нашата, която ръководи всички. Тази Обща Душа се грижи за чедата си и нищо ненаказано не оставя, а го ЗАЯВЯВА на твоята индивидуална, и ти биваш наказан!!! Къде отиде Любовта ни към животните. Само, който ги обича, не яде месото им!

Сливането на Душата с Духа е Дар, а не постижение. Стойте винаги до Помнещият ви и Записалият ви на дланта Си. Пробуди с Духа си плътта, нищо че и двете не познаваш. Приелите и постигнали Духа ще бъдат посветени и пречистени за ЖИВОТ ВЕЧЕН!!! Бог се постига с вяра и любов; които ги има ще Го познае.

Всеки може да възлюби живота, но не може да го придобие, защото не е наш, а на Бога. Животът е в Душата на човека, а не в тялото му! Животът не е наш, както и самите ние! Животът ни е подарък от Отца, за да се удостоверяваме като падаме и се извисяваме, за да Му служим и правим всичко за Цялото. Ето защо не коригирайте природата в себе си и в същото време помнете, че Разнообразието е необходимо за развитието на човешкия Дух. Не се насилвайте от неестествени неща, а се върнете към Първичността, към първичната си природа. Такива каквито сте сега, трябва обезателно да се коригирате и да се върнете в изходно положение.

Беинса Дуно: Всички Души, дошли на земята да се усъвършенствуват, са излезли от Бога, обаче пътят, по който Душите идат на земята не е един и същ. Идвали сте от растения, но и други начини за раждане има. Един от тях е ВСЕЛЯВАНЕТО!!! А има и четвърти: търсете да разберете правилното отношение между слабото и силното.

Лао Дзъ: Човек следва земята. Земята следва небето. Небето следва Дао, а Дао следва ЕСТЕСТВЕНОСТТА!!!

БОГ Е ЕДИН и ЕДИН-СТВОТО е във всичко. Всеки е ЕДИНСТВЕН и ЕДИНСТВЕНОТО е във всичко!!! Бог е в сърцето и Душата на човека като Идея, която Мисълта превръща във форма: Съвършенството зависи от задържането на Душата, Контакта с Духа и качеството на Мисленето!!! Каквото и да направим за Отца ни Той богатее, а ние двойно. Само лошото се връща и възнаграждава четворно човека, който го е направил.

В този смисъл ЕДНАКВОСТ в света няма поради ПРОМЯНАТА, но в същото време знайте - в името на братството помежду ни, - че всички сме един човек и всеки от нас може това, което могат и останалите (но избутването е голямо). Винаги са ни изненадвали и озадачавали хората, които като чуят за Духовното веднага скачат и настръхват (сякаш закон за забраната му има, а нищо чудно и това да се случи, но нека не правим никога лошото, още повече в мислите си!) като кучета или стършели и ти показват без да те познават, че вече те мразят. Каква щедрост и какво разхищение на ценни чувства за Истината. В такива моменти подозираме, че такива като посочените си въобразяват, че са истинските и единствени защитници на смъртоносния материализъм, който като за последно ги е оковал. Не се приемайте толкова на сериозно, мили хора! И по-зле от вас има, както и по-добре. Човекът на земята (във форма) изобщо не е най-добрият начин на Съществуване!!!

Когато тъпчеш тялото си, тъпчеш Душата си. Душата има свойството да уголемява това що взима. Не схващаш ли колко ти е дадено, но не умееш да използваш. Само Духовните желания Бог чува и може... Бог молитвите за зло не чува и това е единственият случай, когато е глух, но не е виновен, защото ниските вибрации не достигат до Него - слаби са и не се качват до ушите Му. И добре, че е така, иначе човечеството да е заминало до сега от молитви за лошо и зло помежду си.

Всичко, което изглежда, че могат хората, само така изглежда. ВСИЧКО БОГ ПРАВИ!!! А освен това Бог може да прави и всичко останало, което хората не могат. Който каже, че Бог не иска, той пък съвсем нищо не може.

Познай себе си означава, всеки да познае Висшето Божествено Начало в себе си, т. е. да ПОЗНАЕ БОГА в себе си чрез Сливането с Духът Му. Всякога Висшето е смачквало формите на нисшето като недовършено, нескопосано, недоправено и недопечено, за да изгради „от това гърне“ ново! Всеки за себе си ще отговаря и за своя метод, външното да не го занимава, такава е Истината!!! Твоят път е за тебе, а не за мене!

Беинса Дуно: В Божественият свят трябва да се върви с най-малкия страх и най-малката тъмнина. На това е равно фир-фюр-фен-тао-би-аумен, т. е. не се отклонявайте, не вредете, не се месете и не бързайте!

Три са Пътищата, които обозначават безконечността на Науката в английското наляво, надясно и чрез въртене и обръщане на място, или методите чрез които хората търсят да примирят противоречията в живота си: Или да използват силите на Природата, или чрез Служенето на Божественото. Методът с овладяване силите на Природата вече доказа, че прави човека лош, събужда егоизма в него и го кара да се чувства велик. С Природата в Природата ще живеете и няма да се делите, нито ще я побеждавате, а ще се учите от нея. Първото и важно нещо е да изучавате себе си, но като Божественост..., за да имате право едва тогава да твърдите кога тежкото е леко и лекото - тежко.

Лао Дзъ: Тежкото е основа на лекото. Във вълнението главно е Спокойствието. Първата истина за човека Платон я е дал разбрано, когато ни е насочил ДА МИСЛИМ за себе си като за ДЪРВОТО, но с корена нагоре! Това случайно ли е науподобено и науподобаващо!?! Където корените на дървото са нашите ръце, а клоните му нашите крака.

Дървото като твърдо доказана материална част от физическата вселена и неин типичен представител, изглежда така, когато е посадено в земята и до него човека обърнат е обратно, защото... Разликата е зашеметяваща. Човекът прилича на дървото, но е посаден в небето, а не в земята както него, а са досущ еднакви.

ДЪРВОТО И ЧОВЕКА

Духовният човек е свързан с небето и Бога чрез главата и мисълта си, а дървото е свързано със земята чрез главата си.Корените в дървото са долу, а в човека горе. Клоните в дървото са горе, а краката на човека са стъпили на земята. От човека се иска да се моли и да проси, и да иска от Бога, а не от земята, защото посаден е като Небесно дърво, но обърнато според посаждането.

Попитали едного защо ходи надолу с главата и нагоре с краката, а той им отговорил: Искам да покажа на хората, че сме като дърветата, но сме посадени не в земята, а в Небето. Нека знаят моите братя, че не са дървета и земята им е горе, а не под тях!!! !!! !!! И завършил мистериозно: САМО С БОГА МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ СМЕ СЕГА!

Но трябва Вяра. Вярата е звяра в Духовната ни клетка - това е Бога твой в сърцето и Душата с Любовта Си. Живеещият с Бога и според Бога може да се храни само със СЛОВОТО МУ, а запетайките да изплюва, и !, и? и т. н., защото те са семето НА Всевишнаго и Всемогъщаго. Животът е ЗАПОЧНАЛ И ТРЪГНАЛ като СЪТВОРЕН от една точка и едно тире, т. е. от една запетайка.

ВЕЛИКО ПРАВИЛО Е: Вътрешното утвърждаване във външното се потвърждава: ЩЕ СЕ ГРИЖИШ ЗА ЧОВЕКА КАТО ЛЕКУВАШ ЗДРАВЕТО МУ НА ДЕЛО, А НЕ С ОБЕЩАНИЯ И ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ, за да прераснат те в изпълнение и служене, а добрите намерения в Любов, от която ти имаш жизнена потребност и необходимост.

Закон: Като контактуваш с Бога в себе си мисли за Него като за МЪЖЕНА едновременно. До тогава надежда да Го намериш и познаеш нямаш!

Лао Дзъ: ДАО е безименно, просто и мъничко, но никой в света не може да Го подчини. ДАО ражда нещата, а ДЪ ги отглежда, отхранва, възпитава, усъвършенствува, узрява и се грижи за тях, защитава ги. ДАО създава, но не присвоява и не притежава; Дао нищо, нищо няма. Дао нищо свое няма. Означава да действуваш, но да не се хвалиш. Да ръководиш, но да не командваш. Това е Той, най-дълбоко ДЪ... - Бог. Опитайте се, ако не ви хареса като всичко, поне да ви хареса като най-малкото!!!.

Мисията на Творението и неговия Смисъл е ДА СЛУЖИ на човека и Бог, а те да му го върнат. Бог се отчита, но човека не ще. Който съзнава илюзията на материалния свят ще се освободи от страданието. Всичко, което на този свят работи СЪЗНАТЕЛНО цели Три неща за човека:

- ОСВОБОЖДАВАНЕТО МУ.

- СПАСЕНИЕТО МУ.

- СЛИВАНЕТО МУ С ДУХА И БОГА.

Знаещият за Духа ОТЗАД и за ВЕРИГАТА (в себе си) не страда!!!

ПОД ВСЯКО И ВСИЧКО СЕДИ ИСТИНА ЕДНА -БОГ.

П. П. Не е лошо да те няма; по-лесно е, когато те има, но все едно, че те няма.

Целият ни живот на земята е СЛУЖБА.

Голямата ЗАДАЧА на човека на земята е ДУХОВНО РАЗВИТИЕ на същия.

ЕДНА ИСТИНА: Светлина и убежище в себе си търси и ще намериш.

ДУХОВНОТО Е: Безкрайно Божествено и Вечно ТЪРПЕНИЕ. Качествата на Търпението са свързани с ТИШИНАТА, с ВЕРИГАТА, с ВДЪХНОВЕНИЕТО, т. е. НАЙ-ЧИСТОТО. КОПРИВАТА най-лесно става на чиста кръв!!!

БОГ: Когато съберете повече Вяра ,ЩЕ МЕ УСЕТИТЕ.

ЖЕРТВА + БУДНОСТ = СЛУЖЕНЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...