Jump to content

Развитието на Цялото (Работа и почивка)


Ани
 Share

Recommended Posts

Развитието на Цялото

(Работа и почивка)

Важен е САМ човекът,

САМО човекът,

ЕКС човекът,

ИНДИВИДУАЛНОСТТА,

ТИ човече...

Беинса Дуно

Една от причините за развитието на Цялото е заложена в човека още от Сътворението. У всеки е програмиран този ВЪТРЕШЕН СТРЕМЕЖ, като стимул, подтик, импулс, порив и вдъхновение - ИСКОННОТО ПРАВО, да повдигне Живота, Съзнанието и Знанието си... Нарича се САМОУСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕ. Всичко работи в една посока: да приеме и постигне човек Висшите Вибрации.

Учи и служи, и всичко, което искаш, ще ти се даде.

Причината за развитието на Цялото е учението и служенето като РАБОТА, но трябва да знаем къде и кога, как и колко да работим... Стремежът на човекът към Бога намира най-точен израз в неговата РАБОТА за Отца.

Беинса Дуно: Същото се отнася и до почивката. Не може без почивка. Почивката има друг смисъл - ДА ОСЪЗНАЕШ -, докато не работиш. Подобно на седмият ден на Бога. В деня на своята почивка Бог ДОВЪРШИ НАЙ-ВАЖНОТО чрез Мисълта си - ДАДЕ ЗАВЪРШЕН ВИД НА ТВОРЕНИЕТО.

Недоволството у човека е завещание от животното преди, което е бил и има място в човешкото развитие, но няма място в безсмисления живот. Другото, което толкова обезсмисля живота, е така наречения “личен интерес”, познат още под името частна собственост.

Беинса Дуно: Единствената СОБСТВЕНОСТ, която човек има и му е необходима, това е неговото тяло. АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО НЕ Е НЕГОВО. Нищо не му принадлежи, затова нека да внимава. Умният знае, че всичко, което човек смята, че има, е ИЛЮЗИЯ. Собственическото чувство за притежание е Злото в света, което нисшето събужда у човека.

Нашият съвет е: спрете да се осигурявате, запасявате, застраховате и трупате, а започнете да работите, т. е. да учите и служите. И най-важното: Заобичайте Бога, ако сте пропуснали да го сторите!

Частната собственост - твърди Беинса Дуно - е дошла, когато Любовта е престанала да съществува.

Възможно ли е това да е било - любовта да я няма, когато и да било! Желаещите да владеят света, винаги са претърпявали провал, защото ТОВА не е заложено в “Ставането” и умните това знаят. Най-голямата човешка слабост и недъг е неговото привързване, пристрастяване, прилепване и преклонение пред материята!

Беинса Дуно: За да разберем Живота, трябва да разбираме и познаваме Закона за ПОЧИВКАТА, който се нарича още Закон на Икономията. Може да почива само Разумният човек.

РАЗВИТИЕ И ПОВДИГАНЕ С ЦЕЛ НОВА ВИБРАЦИЯ МОЖЕ ДА ИМА САМО ТАМ, КЪДЕТО ИМА ПРИДОБИВКА, а тя е факт само, когато е повече от изразходваното! Останалото е изтощение, разрушение и свинеугояване.

Беинса Дуно: Само като се сетите, че три пъти на ден ЯДЕТЕ - каква Работа е, а! И преумора, когато преяждате! На кого да обясним, какъв преразход на енергия е това, и колко нищожни са придобивките... Подобно хранене няма никакъв смисъл!

Повдига се възраства и се извисява само СЛУГАТА, защото той единствен знае да работи и да почива, когато живее съзнателно. Разумен е той, а не неговия господар, защото само богатият не спира да работи, за да има повече и повече, и какво е това почивка, не знае.

Беинса Дуно: Заблуждават се силните като си въобразяват, че без почивка ще оцелеят. Неправилно е и друго едно тяхно желание (щом противоречия създава) - да бъдат носени от слабите. ТОВА НЕ Е ДУХОВНО! Това не е Духовно, а материално желание, което няма нищо общо с Човещината, за която сме предназначени. Нека никой “силен” не се заблуждава, че е нормално това безропотно и робско приемане на тежката действителност от страна на слабите. Нека знаят самозабравилите се, че те са невежите и истината за Властта и Силата не познават. Не е примирение това, разумните и слугите да служат доброволно и с любов на уж по-силните, а ДОБРО ПОЗНАВАНЕ НА ЗАКОНА НА СЛУГАТА И ГОСПОДАРЯ, в който ясно е казано - КОЙ Е истинският господар!

Разумният и слугата повдигат Съзнанието си, а не “баровеца”...

Беинса Дуно: Почивката съдържа неподозирани неща за умния човек, които материалиста не знае. Най-хубавите неща в живота се придобиват в Почивката - като приятност, разположение, утеха, спокойствие, удовлетворение, отпускане, хармония, радост и щастие - това е БЛАЖЕНСТВОТО. Тези Десет идват от Работата, когато я обичате, т. е. работите ли всеотдайно, самопожертвувателно, безкористно, самоотвержено и давайки всичко, на което сте способни, вие заслужавате целия УСПЕХ, който Бог ви дава заслужено. Този успех идва само от Работата като учене и служене за себе си и Цялото, но...

В труд като действие, движение и дейност човек не може да осъзнава. Само в Почивка човек е способен да осъзнава: когато почиваш, ти съзнаваш, че Ти си Ти, че си заслужил, че имаш право, че си е струвало. Тогава почивката друг смисъл има и той е: ВЕЛИКОТО ОСЪЗНАВАНЕ, ЗАЩОТО Е ТРУДНО, ДОКАТО РАБОТИШ, ДА ОСЪЗНАВАШ!!!

Беинса Дуно: В този смисъл идването на Христос, което всички очакваха или очакват и сега, не стои в неговото физическо появяване или идване, а във ВНАСЯНЕТО НА НОВАТА ИДЕЯ - ИДЕЯТА ЗА ЛЮБОВТА. Смисълът на такова идване само, покриваше в човешките представи илюзията, че всички изведнъж ща станем добри, богати, здрави и силни, т. е. едва ли не благата щяха да рукнат отнякъде, и това сякаш е всичко... Много елементарно и посредствено, за да седне някой и го измисли. Това подхожда повече на някой недоразвит, който...

Човекът е Господар на Съдбата си, но за това трябва ДА СЕ РАБОТИ. Наготово няма да дойде или да ни се даде, не си въобразявайте нито за миг.

Беинса Дуно: Силен е онзи, който направената или допусната грешка ИЗПРАВЯ, а само умният ги предвижда и избягва, т. е. ги допуска, защото е буден. Велика Идея е Делото за Освобождаването на Човечеството, но тя единствено е възможна, когато се подеме от силни, разумни, духовни и съзнателни хора, които да я подведат и реализират, а не силни като господари, богаташи или големци. Обществото е резултат на идеите и копнежите на индивидите, които го съставляват.

Разумно трябва да е отношението ви към работата и почивката.

Бъдете свободни и не пречете на свободата на другите. Не противодействайте на доброто в себе си, а го пуснете на работа. Никога не бягайте от ПРЕДОСТАВЕНА УСЛУГА: ценно ще се ползувате, щом има кой да протяга ръце към вас.

Какво означава Работа? - Когато искаш да направиш едно добро, седни и обмисли най-правилния метод, а ако не се сещаш за такъв, просто го направи, но гледай преди това да си починал - практически закон е!!! Без да си починал не можеш да изразиш стойностно Любовта си, а да я осакатяваш поради липса на време или от умора, се губи от красотата и смисъла й. Въздействието е различно...

В ПОЧИВКАТА Е ГОТОВНОСТТА!!!

Правилна трябва да е обмяната, за да няма обратни реакции от предоверяване, неволни лъжи и подвеждания.

РАБОТЕТЕ с Закона на Аналогията: Тя обяснява, но не е доказателство, нито факт, когато само с нея си служите. ДОКАЗАТЕЛСТВО е само онова, което може да се провери в живота. А това, което е проверено, то е вече и доказано. Провереното и доказаното носи Сила в Живота - ТО Е ЗНАНИЕ И ОПИТНОСТ!!! То е Светлината. Тази светлина ще ползувате за Работата си, когато във вас влезе Божествената Любов.

Беинса Дуно: Трябва Любовта да е осветена от Разумността! Без Мъдрост Любовта не е, която е. МЪДРАТА ЛЮБОВ И ЛЮБОВНАТА МЪДРОСТ НЕ СА СЛУЧАЙНИ ИЗРАЗИ И ИМАТ СВОЕТО МЯСТО В ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ!!!

ДУХОВНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ИСТИНСКИ ЖИВОТ Е БУДНОТО СЪЗНАНИЕ, т. е. ЖИВОТ В БУДНО СЪЗНАНИЕ!!

При “даването наготово” е важно ДА ОСЪЗНАЕМ, че всяко наготово дадено знание, трябва да бъде и ПРИЛОЖЕНО - ДА ПРАВИ ЧОВЕКЪТ ОПИТИ, за да добие и останалото, което не знае - ТОВА Е ЗНАНИЕ В РАЗВИТИЕ!!! А развилият себе си спомага за развитието на Цялото. Вибрацията се дава след постигането на Новото Съзнание. Повдигането е взаимно, както и свалянето...

ЗНАНИЕ И РАБОТА - ето ви смисълът, пътят и самоопределението!

СВОБОДА + ДОБРО = РАЗВИТИЕ

ПРОМЯНА + ЗНАНИЕ = РАЗВИТИЕ

МЪДРОСТ + ДВИЖЕНИЕ = РАЗВИТИЕ

ДУХОВНОСТ + СВЕТЛИНА = ЕТАП ОТ РАЗВИТИЕТО

СВЕТЛИНА + СВОБОДА = РАЗВИТИЕ

ЗНАНИЕ + СВОБОДА = ИЗБОР

ИСТИНА + СВОБОДА = ПРАВИЛЕН ИЗБОР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...