Jump to content

ВСИЧКИ ЗА ПЪТЯ ПИТАТ


Ани

Recommended Posts

ВСИЧКИ ЗА ПЪТЯ ПИТАТ...

(Величието е във приемането на Вечността)

Безкрайно е намереното от теб

и вечно ще откриваш нещо ново

в Него и с Него чрез себе си.

Бо Ин Ра.

ПЪТ Е ВСИЧКО и ПЪТ НЯМА - е едно и също нещо, защото е относително, индивидуално и вярно!

ОПРАВЕТЕ ПЪТЯ СИ КЪМ БОГА!!!

ПРАВАТА МИСЪЛ Е ПЪТЯ НА ЧОВЕКА - ТЯ ПЪТЯ ЧЕРТАЕ, ПЪТЯ ДО БОГА, но и от човека зависи, тя да е права. Приложението на ПРАВОТО И ПРАВИЛНОТО в Живота, Мисълта, Сърцето, Словото, Делата е ПЪТището. За да не се изкривява този път всичко трябва ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЛАГА в тези ПЕТ.

ТАКЪВ ЖИВОТ Е ЖИВОТ СЪС СЪДЪРЖАНИЕ И СМИСЪЛ!

ПЪТ И МИСЪЛ СА СВЪРЗАНИ!

Беинса Дуно: Правият път можеш да следваш, но ако криво мислиш за широкия, ще се отклониш във физическия свят от Бога.

ЛЕСЕН ПЪТ НЯМА.

Беинса Дуно: в леко и лесно се никой не изпитва: трудът и страданието облагородяват, защото преодоляват ИНЕРТНАТА МАТЕРИЯ У ЧОВЕКА. Тя прави човека мързелив, ленив и мъртъв.

Не подадеш ли от себе си ПРАВОТА И ПРАВИЛНОСТ в живота си чрез мислите, чувствата, словата и делата, ПРАВ ПЪТ ЗА ТЕБЕ НЯМА. От човека зависи, кой път ще избере... Много стигат до средата на пътя и спират - по Три Причини:

- Заспиване: не могат повече.

- Недоверие: слаба вяра.

- Заблуда: от някакво първично постигане.

Само страхливите бягат от пътя и през цялото време докато в своя път вървят плачат, но не знаят, че го правят в Пътя!!! Никой не може да избяга от пътя си, но може да го изправи...

СПАЗВАЙТЕ: - Не говори за неща, които не познаваш достатъчно. Мнение ти нямаш, а само участие, което те изконсумирва.

- Не разнасяй и не разгласявай недостоверни, непроверени и недоказани неща, които сам не си опитвал, проверил и осъзнал. За непознатото не говори.

- Анализирай в ума си и едва тогава споделяй, но никога категорично, утвърдително и апелативно.

С тези Три в живота си всякога ще печелиш и в пътя ще стоиш, а от това пък ще зависи, колко светлина и чистота ще ти се отпуснат, за да се извисиш до Висшето.

Беинса Дуно: Трънът научи човека да изнамери иглата и после дрехите си да шие с нея. Разумният знае за тръна, че щом съществува, значи за нещо е потребен. Нищо ненужно не е... Всичко е, за да научи човека и да краси Розата, които върху тръна цъфтят, т. е. нищо не е за късане, защото не е лесно да стигнеш до него, дори и за да се отблагодариш за аромата.

Само на Божият Път човек просветва в ума и облагородява сърцето си, Душата му се разширява и Духът укрепва - ОЧАКВАЙ ПРОМЯНА, коренна промяна очаквай!!! Подържан Пътя си чист и чист бъди - външно и вътрешно, и съзнателно работи върху себе си, служейки на Ближния и Бога.

НОВИЯТ ПЪТ Е: ДА ДАДЕШ СВОБОДА НА БОГА И БОЖЕСТВЕНОТО В СЕБЕ СИ!!! Ограничаването на Бога и Божественото води до страдания. Но е излишно и смешно да ги изпиташ и провериш, след като това знаеш, научил си или разбрал Какво е това, за да го задържиш!

Разумният не чака страданията, защото мислене за себе си няма. За да даде път в себе си на Бога той знае, че каквито и страдания да го навестят, те така не изглеждат. Второ - знае за какво става въпрос и трето - вреда и щети страданията не нанасят непоправими, т. е. винаги ще ги издържи.

Целият смисъл е в това - да се освободиш завинаги от несъщественото и слабото като желания в себе си, т. е. желания в себе си за себе си нямай!!!

ОТ ВСЯКО ПРИДОБИТО ЗНАНИЕ НИЩО НЕ ОТНЕМАЙ, НИЩО НЕ ПРИТУРЯЙ, А ПРИЛАГАЙ! Всяка идея и учение в първичната си чистота са положителни и прости, защото дошли са по пътя на най-малкото съпротивление - това е първият Глас в човека. Какво ти ще добавиш или ще отнемеш! Затова не цапай! Ако не можеш да изчистиш, не цапай! Не цапай свещеният смисъл на всичко със собственото си аз, а ДАЙ ПЪТ НА БОГА (РАЗУМ) В СЕБЕ СИ!!!

ПЪТЯТ КЪМ БОГА (ПЪРВАТА ПРИЧИНА) Е: НЕЩАТА ДА СЕ ПРАВЯТ И В ТРИТЕ СВЯТА ЕДНОВРЕМЕННО, ЗАЕДНО, СВЪРЗАНО И ПОСТОЯННО. Вървиш ли настрана, пътят ти е крив, а не прав, така човек обеднява и грешки прави.

ЧОВЕК ПОСОКАТА ТРЯБВА ДА СЛЕДИ, В СТРАНИ ОТ ПЪТЯ да не кривва, а ако му се случи, бързо да се завръща в бащината къща!

ПЪТЯТ СЕ ИЗВЪРВЯВА САМ И ПЕШ, С БЛАГОДАРНОСТИ ПО ЦЕЛИЯ.

ЖИВОТ + ЛЮБОВ = РАЗУМЕН ЖИВОТ

БЕЗСМЪРТИЕ + МЪДРОСТ = ВСЕСИЛНИЯТ

РАЗУМ ИСТИНА + БУДНОСТ = ЗАЩИТА

ПРОМЯНА + СВОБОДА = РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ВЛИЗАНЕ

В ПЪТЯ!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...