Jump to content

БЕЗ ЖЕРТВИ НЯМА ЖИВОТ!!!


Ани
 Share

Recommended Posts

БЕЗ ЖЕРТВИ НЯМА ЖИВОТ!!!

Животът сам по себе си е един,

 а НОВ ЖИВОТ означава нещо друго!

Беинса Дуно.

Сложно нещо е Живота...

Човешкият живот представлява СЛОЖЕН ПРОЦЕС: Съединение на Положителното и Отрицателно ЕЛЕКТРИЧЕСТВО и Съединение на Положителния и Отрицателен МАГНЕТИЗЪМ!!! Натовареният с отрицателно електричество се движи бавно, а натовареният с положително електричество - се движи бързо!!!

В Училището на Живота ще изучавате ЖИВОТА - вън и вътре, горе и долу, тук и сега, едновременно: ДРУГ ЖИВОТ НЯМА... Този е начинът в учението: ученикът да се превърне в учител на живота - ЗАПОЧВАШ ОТ СЕБЕ СИ!!!

- Своят Живот учиш,

- Себе си учиш,

- Природата учиш,

- Хората изучаваш.

Приеми Живота за велико благо и знай, че Мозъкът и Сърцето са независими от нас: просто има смисъл - ТОЧНО ТИ ДА ПОСТИГНЕШ БОГА И ТОЧНО В ТОЗИ ЖИВОТ!!! Друго няма, повече не питай...

Беинса Дуно: Без Любов към самия Живот, човек остава във физическия свят без напредък.

Чуждият Живот не те засяга и не е твоя работа!!!

ЦЕНЕН Е ОНЗИ ЖИВОТ, В КОЙТО ЧОВЕК Е ВЛОЖИЛ ДУШАТА СИ!!!

ЖИВОТЪТ НЕ Е НИТО ДОБЪР, НИТО ЛОШ - ТОЙ Е И ДВЕТЕ, НО ОТ ЧОВЕКА ЗАВИСИ... Красив и добър, какъвто всеки го желае, никога няма да бъде, ако подхождате към него с лични еднопосочни схващания, т. е. ако не търпите развитие и промяна. Не преписвайте на живота качества, които няма и не наричайте живот живота, който вие водите - в удоволствия водещи до смъртта. Животът не притежава знанието за “живеене само за себе си”. ЧОВЕКЪТ Е ДОБЪР ИЛИ ЛОШ, А НЕ ЖИВОТЪТ!!!

ЗНАЙ: независимо лош или добър си, с ЧУЖД ЕЛЕМЕНТ боравиш, който не разбираш, не познаваш, а и не искаш, затова и не можеш да използуваш...

РАЗБИРАЙ ЖИВОТА В НЕГОВИЯ ВЪТРЕШЕН СМИСЪЛ, а не повърхностно: Когато говорите за Проявите на Живота, винаги имайте предвид, и вътрешните и външните. Който разбира живота отвътре, той може да го разбере и отвън и обратно - ако го разбира отвън, ще го разбере и вътрешно! Т. е. Живота свой изучавай и вътрешно и външно. Обремененият само с външното, свой живот няма. Живей с любовта, истината и мъдростта - това е СВОБОДАТА. С общото за всички живей, а не в специфичното. С думи и определения не се живее...

Съществено е всяко нещо, което има живот, а такова, което да няма, НЯМА. Малко по-мъртви или умрели изглеждат хората, когато живеят само за себе си, като егоисти. Всичко е съществено, но ти започвай от малкото, за да стигнеш и до голямото. Целокупният живот представлява вътрешна непреривност - в този смисъл, свързалият се с първият светлинен ЛЪЧ, се е свързал с всичките!!!

Беинса Дуно: Силата на човека се определя от два момента:

- От Голямата Скръб и

- От Голямата Радост.

Не издържиш ли на тия два момента, си слаб!

Истинският Живот се заключава между полюси!!! Който разбира Живота, не се страхува и не се смущава от промените. БЕЗ ПРОМЯНАТА ЖИВОТЪТ НЯМА СМИСЪЛ!!! Промените са уроци и изпити - ТЪРСИ ПРОМЯНАТА които човек чрез изпитанията взима, за да познае онова в себе си, което ИМА - има ли то стойност или е нетрайно.

Беинса Дуно: Не се бяга от Богатството и Красотата, но правилно използувани са ДОВЕРИЕ, ако им служиш, а не искаш за себе си. Да ти имат доверие хората и да разчитат на теб е ВЕЛИКО ЩАСТИЕ, независимо, че може да сте били и лъгани.

ЖИВОТ + ЖЕРТВА = МЪДРОСТ

ЖИВОТ + ЗНАЕНЕ = РАЗБИРАНЕ НА ЖИВОТА

ЗНАЕНЕ + ЖИВОТ = РАЗБИРАНЕ НА ЖИВОТА

ЖИВОТ + ЗНАЕНЕ = БУДЕН ЧОВЕК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...