Jump to content

МИСЪЛ + ЖИВОТ = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ; ВЯРА + СЛОВО = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ


Recommended Posts

МИСЪЛ + ЖИВОТ = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ

ВЯРА + СЛОВО = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ

Винаги се започва с вътрешният живот!

Отлагането на нещата за Бъдещето е една от опасните страни на Теорията за Прераждането: програмиран си, имаш програма, не отлагай, а се подреждай, за да не се прераждаш!!! Всички страдат и се оплакват, а все за прераждане на земята мислят... Кое е вярно?

Толкова ли е притегателна материята!

МЪЧНО Е ДА СЕ КАЖЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЖИВОТА ОБЕКТИВНО!!! Но... не можем да стоим със скръстени ръце и да чакаме отвън работата ни други да свършат. Всеки трябва със себе си да почне в Мълчание. И в доброто, и в лошото мълчете и бъдете еднакви и единни към всичко, което Бог е, а кое не е! Шансовете да Го видим, така се увеличават, и любовта Му за нас ще е...

Добър ли е живота или лош? Животът добро нещо ли е или не е? Тези въпроси витаят често между удачници и неудачници, песимисти и оптимисти, доволни и недоволни, духовни и материални... Можеш ли да кажеш, че Живота е нещастен? В живота нещастие няма, а че ти така мислиш, си е твой нерешен проблем. Който споделя е с нерешени проблеми: ти споделяш, имаш проблеми. Щом споделяш, ти си на кръстопът, в двоумение. Духовният човек мълчи, защото е пълен с отговори, а ако нещо не знае, научава по следващите три начина:

- В контакти и взаимоотношения, изразени чрез мисли, чувства, слова и дела.

- Като опитана теория и приложена такава (за добиване умения и знания).

- Като принудителни страдания, дошли сякаш отвън, но предизвикани лично от самия тебе.

Нерешени проблеми има само онзи, който не ги е решил днес, а е оставил за утре. Ето защо казваме, че ще работите и учите успоредно и знанията си ще прилагате тук и сега - днес, за да отстраните нерешеното. Натрупване става, когато отлагаме и оставяме за бъдещето. Бъдещето за добрия е утре, но почва от днес. Добрият за бъдещето не мисли, защото знае,че е напълно достатъчно днес ДА ПРИЛОЖИ УРОКА, МИСЪЛТА ИЛИ ЗНАНИЕТО СИ, ЗА ДА Е ДОБРЕ УТРЕ, а не утре да прилага с четворни усилия и да е добре някога, а и не е ясно вече, дали наистина ще е добре утре, щом днес не е.

Доброто и условията са за днес, за утре ще са променени и нови.

Животът е пълен с възможности за постигане на всичко твое като идеи и идеали или мечти. Трудното идва от там,че в повечето случаи това са все материални желания, които нямат нищо общо с Истинския живот, но човек се заблуждава, като така мисли за тях и него.

СПАЗВАЙ ЗАКОНИТЕ, А НЕ “ТРЯБВА!”!!! Има ли “трябва”, може и да не искаш, а ти е вменено да искаш!

Не казвай какво си, а работи - това съживява, облагородява и извисява.

Седящ на стол само, добър не си - доброто в тебе не е, освен на думи.

ДОБРОТО В ТЕБЕ Е, НО ИСКА ДА СЕ ПРОЯВИ, А ТИ НЕ МУ ДАВАШ, НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАШ. Доброто е вътре в тебе - ДАДЕНОСТ, - за да е добър твоя живот, а моето добро си е за моя живот. Доброто е в тебе, но навън ще го проявяваш. Силата на доброто е отвътре, но условията за растенето му са отвън. Нямате ли успехи - живеете по първия начин.

УСПЕХИТЕ В ЖИВОТА ВИ СА В РАБОТАТА, КОЯТО ВИНАГИ ВКЛЮЧВА УЧЕНИЕ, СЛУЖЕНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ В БУДНОСТ, С ЛЮБОВ, В СЪЗНАНИЕ И ДВИЖЕНИЕ!!!

ЖЕРТВА + ЖИВОТ = ИЗЛИЗАНЕ ОТ КАРМА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...