Jump to content

МИСЪЛ + ЖИВОТ = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ; ВЯРА + СЛОВО = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ


Ани

Recommended Posts

МИСЪЛ + ЖИВОТ = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ

ВЯРА + СЛОВО = МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ

Винаги се започва с вътрешният живот!

Отлагането на нещата за Бъдещето е една от опасните страни на Теорията за Прераждането: програмиран си, имаш програма, не отлагай, а се подреждай, за да не се прераждаш!!! Всички страдат и се оплакват, а все за прераждане на земята мислят... Кое е вярно?

Толкова ли е притегателна материята!

МЪЧНО Е ДА СЕ КАЖЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЖИВОТА ОБЕКТИВНО!!! Но... не можем да стоим със скръстени ръце и да чакаме отвън работата ни други да свършат. Всеки трябва със себе си да почне в Мълчание. И в доброто, и в лошото мълчете и бъдете еднакви и единни към всичко, което Бог е, а кое не е! Шансовете да Го видим, така се увеличават, и любовта Му за нас ще е...

Добър ли е живота или лош? Животът добро нещо ли е или не е? Тези въпроси витаят често между удачници и неудачници, песимисти и оптимисти, доволни и недоволни, духовни и материални... Можеш ли да кажеш, че Живота е нещастен? В живота нещастие няма, а че ти така мислиш, си е твой нерешен проблем. Който споделя е с нерешени проблеми: ти споделяш, имаш проблеми. Щом споделяш, ти си на кръстопът, в двоумение. Духовният човек мълчи, защото е пълен с отговори, а ако нещо не знае, научава по следващите три начина:

- В контакти и взаимоотношения, изразени чрез мисли, чувства, слова и дела.

- Като опитана теория и приложена такава (за добиване умения и знания).

- Като принудителни страдания, дошли сякаш отвън, но предизвикани лично от самия тебе.

Нерешени проблеми има само онзи, който не ги е решил днес, а е оставил за утре. Ето защо казваме, че ще работите и учите успоредно и знанията си ще прилагате тук и сега - днес, за да отстраните нерешеното. Натрупване става, когато отлагаме и оставяме за бъдещето. Бъдещето за добрия е утре, но почва от днес. Добрият за бъдещето не мисли, защото знае,че е напълно достатъчно днес ДА ПРИЛОЖИ УРОКА, МИСЪЛТА ИЛИ ЗНАНИЕТО СИ, ЗА ДА Е ДОБРЕ УТРЕ, а не утре да прилага с четворни усилия и да е добре някога, а и не е ясно вече, дали наистина ще е добре утре, щом днес не е.

Доброто и условията са за днес, за утре ще са променени и нови.

Животът е пълен с възможности за постигане на всичко твое като идеи и идеали или мечти. Трудното идва от там,че в повечето случаи това са все материални желания, които нямат нищо общо с Истинския живот, но човек се заблуждава, като така мисли за тях и него.

СПАЗВАЙ ЗАКОНИТЕ, А НЕ “ТРЯБВА!”!!! Има ли “трябва”, може и да не искаш, а ти е вменено да искаш!

Не казвай какво си, а работи - това съживява, облагородява и извисява.

Седящ на стол само, добър не си - доброто в тебе не е, освен на думи.

ДОБРОТО В ТЕБЕ Е, НО ИСКА ДА СЕ ПРОЯВИ, А ТИ НЕ МУ ДАВАШ, НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАШ. Доброто е вътре в тебе - ДАДЕНОСТ, - за да е добър твоя живот, а моето добро си е за моя живот. Доброто е в тебе, но навън ще го проявяваш. Силата на доброто е отвътре, но условията за растенето му са отвън. Нямате ли успехи - живеете по първия начин.

УСПЕХИТЕ В ЖИВОТА ВИ СА В РАБОТАТА, КОЯТО ВИНАГИ ВКЛЮЧВА УЧЕНИЕ, СЛУЖЕНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ В БУДНОСТ, С ЛЮБОВ, В СЪЗНАНИЕ И ДВИЖЕНИЕ!!!

ЖЕРТВА + ЖИВОТ = ИЗЛИЗАНЕ ОТ КАРМА

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...