Jump to content

Карма е ДЕЙСТВИЕ


Recommended Posts

Карма е ДЕЙСТВИЕ

ВСЕКИ ЖЪНЕ ПЛОДОВЕТЕ НА ТОВА,

КОЕТО Е ПОСЯЛ ИЛИ СЪЗДАЛ ПРЕЗ

ЦЯЛОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ

ОТ СЪТВОРЕНИЕТО ДО ДНЕС.

Беинса Дуно

Кармата действува непрестанно и тук и отвъд!!!

Кармата е обиране на наградите, печалбите и плодовете от живота ни, независимо от погрешки или поправени такива. Карма е рожба на земното - плодът на мислите!!!

Беинса Дуно: Като нежна майка Карма лекува раните.

Или с две думи:

- Духовният живее, и горе, и долу добре, блажено и щастливо..., а

- Неговият брат - и горе, и долу - в ад.

Съдбата и Кармата са частица от намеренията на Бога за човека и неговите цели. Те са непреклонно справедливи и изпълнени с Любов. ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО Е ТВОРБА НА БОГА и без значение желанията му, следва жалоните и предначертанията на Отца си. Съдбата като конструкция, схема и конституция е заложена във всеки индивидуално индивидуална, т. е. както е записано в началото на Началата.

Ти си компютър, докато не се пробудиш и започнеш сам да ръководиш предопределеното. Само до детството Съдбата е регламентирана и продължава, ако в детството на човека няма израстване. Докато не израсте и се пробуди, човек все Съдбата си ще следва, за да не бяга много встрани от пътя. Бог не рискува с безсмислени експерименти, НЯМА ПРАВО.

Беинса Дуно: Човекът и без това само Карма образува и трупа - безпаметен и безмозъчен за истинският си смисъл и предназначение, и не може да се разчита, че няма да докара процеса до необратимост, когато вече нищо не може да помогне...

В този смисъл не съществува понятие “изменяща се Съдба”.

Не можеш да се бунтуваш против Съвършенството, защото си зададен точно, създаден добре и роден с добро и любов, и никой още не е доказал, че съществува друг - по-добър начин от този на Бога. Има ли луд такъв, който ще заяви твърдо, че корекциите, които той предлага, ще са по-съвършени от началното съвършенство достигнато от Отца ни!!!

Съществува един митологичен разказ, в който се казва как всички хора се изредили при Бога със свой проект за оправяне на света и как Бог ги пратил, до един, на земята да го приложат, но... успял до сега още няма. Най-накрая дошло едно дете и поискало КАКВАТО И ДА Е РАБОТА - работа каквато Бог имал да му даде, без претенции и изисквания за леко или тежко, и Бог му дал да изчисти света от всички проектанти, които вечно само ум раздавали, а такъв нямали. Гледайте да не сте от тях.

Безкрайни били безценните съвети на тези “лъвчета”, само детето ум не давало, но готово било да изпълнява Божията воля. Учете се от децата! - те единствени егоизма не познават, его нямат. Само работели, без да задават въпроси и не налагали каквато и да е. Те просто работели и обичали Баща си.

Беинса Дуно: Причината за злото в света е личният егоизъм на човека, най-големият Създател на Карма. Сега сме във фазата на колективния егоизъм - група от хора и общества, обединени от Колективна Карма искат целият живот само за себе си, а другите - все едно - да им служат. Да, ама не. Всички временни постижения като власт чрез насилие, се умножават по десет като СТРАДАНИЯ, щом в края си нямат Божествен резултат.

Горе това умножение наричат 1:1, но не е все едно 10:1 и тук, не е горе, а долу, т. е. пак е едно, но по десет...

Карма е несвършената работа, несъвършената работа, несъвършените действия. Свършиш ли, сам ще откриеш, че от ума няма и следа или в ума няма и следа, но до тогава пълен ще си с недовършени неща, които умът продължава да иска да ги извършва, защото такава му е тройката - и невъзможното да свърши. Кармата напуска човека, когато види, че няма повече какво в него да прави, няма нищо за взимане, всичко свети от чистота и в тази чистота освен здраве, живот и любов, знание, добро и светлина, свобода, щастие и мъдрост няма и си казва: ОТ ТОЗИ ЧОВЕК ПОВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ...

Беинса Дуно: Вълк е Кармата, но за разлика от вълка болния яде, а в здравия не е. Здравият е свободен, а болният - зависим. Не може да си здрав и да не си духовен. Кармата се храни от болното в човека и го напуска, когато няма повече какво да вземе - РАЗПЛАТИЛ СИ СЕ! За тук необходим е Кръг да имаш около себе си, в който Бог да е, та всичко, до което се докоснеш да поправя. Веднага ще запитате, защо не квадрати? - Окръжността среща по-малко съпротивление, и затова е помислено, само вие не искате... Метод и закон на Природата е да се развива по пътя на най-малкото съпротивление, за да не изразходва напразно енергиите си, за които сериозна сметка горе държат - Морал!

Сега борбата между хората и борбата в човека е кармично неизбежна: спасението е бързо да решиш всички текущи и висящи проблеми и да заживееш свободен -само човекът без проблеми е свободен!!! Много от сегашните страдания са от миналото, съдбата и кармата, но от Съзнанието зависи справянето с проблемите на всеки.

Човешки е навикът много неща наведнъж да започва и нищо да не довършва, но трябва да знае, че така само увеличава Кармата си. Затова гледай това, което вършиш да свършиш и ще видиш, че ти и правенето и направеното сте едно и също нещо. Не бъди зрител, от всеки се иска участие по ум и сърце. Бъди винаги участник, т. е. наблюдаващият, осъзнаващият, внимаващият и преживяващият - са два различни свята.

Само позналият смъртта може твърдо и смело да заяви, че ВСИЧКО Е ЖИВО И ЖИВОТ - преди и след смъртта: той това вижда, защото само това се вижда!!! За такъв тогава живота става вечен, Душата - безсмъртна, защото ЖИВОТЪТ Е ДУХЪТ - Душата в теб, а те са вечно живи и съвършени, докато само Съзнанието е на степени, но индивидуално, а само тялото умрялото е мъртво и на прах става...

Грешката ни сега е, че не разграничаваме три неща:

- Етапите са Три - детство, пробуждане, служене.

- Световете са Три - физически, Духовен и Божествен.

- Зависимостта и отговорността в Свободата е отвън, вътре и скрита...

Не можеш ти невежия, спящ непробудно и ограничен, поради това, да роптаеш против Съществуването на каквото и да е по Три основни причини, за да не трупаш повече Карма (изобщо знание е нужно!):

- Божественото Добро не познаваш и понятие нямаш как изглежда...

- Божествената Любов не си и сънувал в най-прекрасните си сънища...

- Божествената Мъдрост е по-голяма

от твоята във всички случаи, в това не се съмнявай!

Срещу какво човек въстава, недоволен е и иска да се бори? - Срещу това, че съвършен е, но спи. Срещу това, че добър е, но не знае. Или срещу това, че е Божи Син и няма кой по задника да го набие. Или, че в нищо не искаш да вярваш... Как тогава очакваш в себе си верни неща да имаш...

Чуй Съдбата: ЩЕ ВИ ВЪРНА ПРИ ИЗВОРА, ОТ КОЙТО СТЕ БЛИКНАЛИ ОТ ГОРЕ, КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ ПРОТИВ ТОВА...

Вашият стремеж да е: ПОВЕЧЕ КАРМА ДА НЕ ОБРАЗУВАТЕ, ЗА ДА ИМАТЕ ВРЕМЕ И УСЛОВИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ СТАРАТА, НАЛИЧНАТА И ЕДВА ТОГАВА ОЧАКВАЙТЕ ДА СЕ СЪБУДИТЕ, ако по пътя си до там отново не попречите. Само отмахналите нечистотата, ще живеят в светлина, ако и в Трите свята са го постигнали. Така им се пада.

Карма се чисти най-лесно с Три неща:

- Любов към Бога.

- Живот и жертва за ближния.

- Служене и изпълнение на Божията воля и закони.

ИНТУИЦИЯ + ЛЮБОВ = ДА ЖИВЕЕШ ЧРЕЗ ДРУГИЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...