Jump to content

Минало, Сегашно и Бъдеще


Ани
 Share

Recommended Posts

Минало, Сегашно и Бъдеще

Което е сега, то е било...

Един Божи ДЕН съществува

за всеки и той е ДНЕС!!!

Всичко в Минало, сегашно и бъдеще се извършва сега и едновременно. Всяка наука трябва да обхваща и трите. Миналото определя Настоящето, а настоящият момент определя бъдещето... и всичко се знае!

Божественото е Настоящето. Миналото и бъдещето в човека са в постоянна борба - човек ту пада, ту става -докато отреже старото и влезе в Новото, в истинския живот, в Духовния живот. Човек страда, защото седи в миналото и бъдещето и никога в сега.

От Днес нататък в миналото не се връщай, а сегашното прегръщай и прилагай на дело Божественото както и колкото го познаваш. Прави го съзнателно и с любов, и дай от себе си колкото имаш, на което си способен. С бъдещето не се занимавай, то е за Забавление, когато скучаеш - току-що направил Доброто. Бог все бута и дава, и безплатно е всичко за човека, но очаква ТИ поне да се протегнеш, а ти не щеш. Мъдрият може да гледа в миналото и разумният - в бъдещето, а само Умният се ползува от днес, тук и сега в Настоящето: ТОЧНО ТОВА Е ВРЕМЕТО “което”... ИМА!!! Бог в Настоящето работи. Бог Сега работи. Човекът трябваше да се казва ТУКЧО или СЕГАНЧО, а не тъпчо и диванчо... Бъдещето е за Будните!

Беинса Дуно: Сега даденото е за СЕГА и ако веднага приложиш и реализираш, Чудеса ще постигнеш и всичко ще е за теб, но се отразява и в Цялото.

Сегашното дадено е за сега, а за утре Ново ще е, по-добро.

Сегашното дадено е за сега, а за утре не мисли, Бог има грижата.

Сегашното дадено е за сега, оставиш ли го за утре, е за друг.

Сега и тук е Тук и сега. Тук и сега даденото е за днес, а не за утре, т. е. всичко, което човек получава днес е по-ценно от всички богатства, които могат да му се дадат утре или някога. И не бързай веднага да казваш, че всичко ти е ясно!!! От ясно до вярно разликата е, познай! Ще познаеш, ако МИСЛИШ... Мислиш ли? Всички мислят, но не както трябва, когато трябва и колкото трябва...

ВАЖЕН Е НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ!!!

Ако след всеки изминат ден, Ти не ставаш все по-добър и по-добър и все по-красив и по-красив и все по-мислещ и по-мислещ, слаба е все още ПРАВАТА ТИ МИСЪЛ, не си я подобрил, малко си работил, учил или служил...

Какво е било в миналото не е важно, т. е. както сте мислили и живели преди, никого не интересува. Какво ще бъдете след време и това не струва. За всички важен е единствено НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ: ДНЕС - ТУК И СЕГА Е ВРЕМЕТО И МЯСТОТО ЗА “ТЕБ”, за да си свършиш РАБОТАТА!!! За всеки е важен НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ: ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И ВЕЛИК Е ВАЖНО. ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И РАЗУМЕН Е УМНО. ДНЕС ДА СИ ДОБЪР И СЪЗНАТЕЛЕН Е РАЗУМНО. Днес да си Добър и Любящ е ВСИЧКО. Да си бил велик или в бъдещето ще бъдеш, няма смисъл.

Беинса Дуно: Едно старо или бъдещо величие са неща неясни, не съществуващи и неверни, защото са относителни.

Какво бъдеще ще си създадеш от теб зависи - добро или лошо.

Какво бъдеще ще си създадеш ще познаеш по това, което създаваш днес. Какво бъдеще ще имаш си личи от днешния ден.

По естеството си човек е добър, но нещо лошо има в миналото си. Наследство почти всеки има, щом е на земята. Доброто и злото сега се вписва във всеки живот -във живота на всеки индивид.

Беинса Дуно: Всеки човек е книга, която само Можещият, Знаещият и Мъдрецът могат да коригират, защото знаят да четат. Само те в своя Живот могат лошото да коригират като срещнат, да го изправят, одобрят и му благодарят - ТОВА СЕ НАРИЧА ИЗПРАВЯНЕ НА КАРМА!

Само жив на земята е дадено САМ ДА ПРОМЕНИШ КАРМАТА СИ ДНЕС - ТУК И СЕГА СЪЗНАТЕЛНО ПО ЛЮБОВ И ЗА ДОБРО. Без нейното заминаване, каквито и резултати да имаш, тя ще ги погълне и следва разочарование.

СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ОПРАВИ САМО СЪС ЗНАНИЕТО, КОГАТО ГО ПРИЛОЖИШ НА ПРАКТИКА В НАСТОЯЩЕТО, КОЕТО Е ДНЕС - ТУК И СЕГА...

ВСЪЩНОСТ ЗНАЕШ ЛИ!..., СВЕТЪТ НЯМА НУЖДА ОТ КАКВОТО И ДА Е ПОПРАВЯНЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКО В НЕГО Е СЪВЪРШЕНО. Нужда от оправяне имаш само ти, но и това не е вярно. И ти колкото и ВСИЧКО си съвършен, но си допуснал да се развалиш и за това става въпрос: КАК ДА ВЪЗВЪРНЕШ ПЪРВОТО СИ КАЧЕСТВО!!! Поправянето е за теб, но не като реставрация или кърпежи, а ТОТАЛНОСТ...

Дръж в Мисълта си единствено: Новото - новия миг, сегашния миг, събитието в този момент и не мисли за идващото или за отминалото!!! Имай в ума и в сърцето си по ЕДНА САМО НОВА МИСЪЛ, ЧУВСТВО И ЖЕЛАНИЕ НЕРЕАЛИЗИРАНИ, НО БОЖЕСТВЕНИ. А те такива ще бъдат, ако са насочени към Бога и са за Бога. Може към природата и живота на ближните, но може и към собствения ти живот, но гледай те да бъдат ЧИСТИ, СВЕТЛИ, ДОБРИ, ТОПЛИ, ШИРОКИ, СЪЗНАТЕЛНИ, МЕКИ, ТИХИ, ЛЮБОВНИ и прочие, за да се извисиш, съединиш и после познаеш...

Беинса Дуно: Първата Причина в миналото сега седи в бъдещето: СИН ДО БАЩА ДА ЗАСТАНЕ И ВЗАИМНО ДА

СЕ УЧАТ, НО ОТ БОЖЕСТВЕНОТО - Лошото е Миналото, доброто - бъдещето, а НАСТОЯЩЕТО Е ЛЮБОВТА!!!

СВЕТЛИНА + ИНТУИЦИЯ = НАДЕЖДА

ЛЮБОВ + ВЯРА = НАДЕЖДА

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...