Jump to content

СВЕТЛИНА В ПЕЩЕРАТА


Ани
 Share

Recommended Posts

СВЕТЛИНА В ПЕЩЕРАТА

САМО САМ МОЖЕШ

ДА ВНЕСЕШ СВЕТЛИНАТА

В СЕБЕ СИ:

- Като ВЯРВАШ!

- Като МИСЛИШ!

- Като СЛУЖИШ!

- Като ЛЮБИШ!

- Като ДАВАШ!

- Като СЪЗНАВАШ!

- Като ПРОЩАВАШ!

- Като СЕ МОЛИШ!

Запомнете: Има разлика между:

- Вяра и вярване.

- Мъдрост и разбиране.

- Любов и обич.

- Знаене и знание.

МИСЛЕТЕ ВЪРХУ НЕЩАТА!!!

Имащият ВЯРАТА, вече е ТРАНСФОРМИРАН!!! Става ли ясно,че това не предстои, за КОЙТО ВЯРА ИМА... Преобразуван е, новороден и възкръснал, който ВЯРА ИМА. Който Вяра има, ВСИЧКО ИМА.

Беинса Дуно: Ако вярваш в Бога е Идея. Ако Вяра имаш в Бога - е всичко!!! Вярата не е бъдеще, тя е СЕГА. Вярата не е от любовта, тя е в клетките, т. е. в цялото човешко същество, т. е. ЧОВЕКЪТ НА ВЯРАТА Е ЧОВЕК НА БОГА!!! Вярата още е не е любов.

Изпитанията и страданията са за Вярата: само един праведен може да прогони хиляда грешника, а двама -10 000, т.е. силата на един праведник е равна на силата на хиляда грешника.

Беинса Дуно: Мечката да срещнеш в гората, поне Три начина имаш, да избяга от тебе.

- Като я хванеш за ухото и почнеш да си разговаряш с нея, като я гледаш право в очите с всичката любов, която имаш към животните (по принцип).

- Като вървиш насреща й с ясната и насочена между очите й своя мисъл - да мине встрани от пътя си, защото работа СЕГА С БОГА имаш и само ще пречи, ако й е скучно или си търси компания.

- Като я накараш да си отиде, бягайки от нея

- Като се оттеглиш, тичайки разумно към населена местност

- Като е в пещерата, а ти отвън, не влизай, но ако е обратно, си спомни, че: ДОБЪР, ДУХОВЕН И ЛЮБЯЩ ЧОВЕК - никога до сега - НЕ Е ГУБИЛ ЖИВОТА СИ НАСИЛСТВЕНО, ПРИНУДИТЕЛНО или СЛУЧАЙНО!!!

От Волята и знанието се определя Силата на човека, а най-вече по качеството на Любовта му, защото човек е слаб единствено по отношение на Любовта, т. е. вън от Воля, Любов и Знание човекът е слаб, затова помнете: върви се от малкото към голямото винаги; от малкото се почва...

ИЗВОДИ: Всяко верую ограничено от човека не е истинско...

Само неограниченото верую е истинско: ИСТИНСКОТО ВЕРУЮ е ЕДНО И СЪЩО ПРИ ВСИЧКИ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА!!!

ЕДНА Е НАДЕЖДАТА (има само една надежда): ДА СЕ ДОБЕРЕМ ДО СВЕТЛИНАТА!

Беинса Дуно: Вярата на човека е барометър за силата на любовта му. Вярата е условие за развитие на човека. Вярата е средата, в която човек живее!

Вярващият се учи от всичко и ЗНАЕ, че СИЛАТА НА РАДОСТТА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ СИЛАТА НА СТРАДАНИЕТО ПРЕДИ НЕЯ, Т. Е. БЕЗ СТРАДАНИЕ НЯМА РАДОСТ.

ВСЯКА Вяра жертви прави (в погрешките), но не е безразсъдна, а разумна. Мени ли се вярата ви, според условията на живота - ти нито вяра имаш, нито права мисъл, нито прави чувства и делата ти тогава са без значение. Положителна, абсолютна и права Вяра е онази, която остава една и съща при всички условия на живота. Всяко верую, което работи за Цялото с любов, работи за Спасението Му, а не е против Еволюцията. ПРАВОТО Е ПРАВО И В ДРУГИЯ СВЯТ! На земята ПРАВОТО е едно: оста, средата, центъра, любовта - смисъла, всичко, така е и в Духовния свят.

Беинса Дуно: Всяка Вяра прави човека силен, здрав, добър, силен и богат, а ако си безверен и имаш същите успехи, и ТИ СИ НА ПРАВ ПЪТ ПО СВОЙ НАЧИН...

Истинската Вяра се проявява в областта на безграничното, незнайното, а Знанието е ограниченото. Вярата обхваща бъдещето и е след Знанието, т. е. вярващ е онзи, който ЗНАЕ нещата, разбира ги и ги е опитал. ВЯРВАЩИЯТ НОСИ ВЪТРЕШНИ ОПИТНОСТИ В СЕБЕ СИ!!! !!! !!! Тази е причината, поради която вярващият е готов на всички жертви за Бога!!! Той е опитал Неговата Любов и Вяра чрез Знанието!!! Вярвайте в едного, за да Го видите във всичко!!! ЕДИННИЯТ, В КОГОТО ВЯРВАШ Е БОГ..., Който е различно проявен у хората - в това не се съмнявайте! т. е. Бог, в когото повярвал е, е Бог. И човекът повярвал в Бога е Бога. Бог седи ли в ума, сърцето и волята, ти имаш Вяра; дори погрешка да допуснеш, веднага ще се поправиш в мислите, чувствата, словата и делата. Всичките си желания човек ще реализира, само ако Бог пази в себе си чист в тези свои мисли, чувства и постъпки.

С Бог в себе си - СВЯТ, ЧИСТ И СВЕЩЕН (в мислите, чувствата, желанията и постъпките) означава: ТОТАЛНО СБЪДВАНЕ НА ВСИЧКО = ТАКАВА Е МАГИЯТА НА ЖИВОТА!!! !!! !!! И с нея всяко желание става Реалност.

Можеш да се страхуваш от хората, но от Бога недей! Който се страхува от Бога в себе си Е ГРЕШЕН; скъсал е връзката, опорочил е името Му и чакай страданията. Изгубилият вярата е изгубил Основата, той е обикновен и елементарен - личност с его и “аз” неизлекувани.

Първото Условие за лекуване е Вярата. Без Вярата никакво лечение и оздравяване не е възможно. Без Вяра нищо не се постига. Вярата и Постоянството са необходимите УСЛОВИЯ за постигане и реализация на вашите желания, които - разбрахме се - да нямата и да забравите, особено щом са от физическия свят, т. е. недуховни. Желанията всяка Вяра разклащат, а клатещата се Вяра не е истинска.

ВЯРАТА НЕ ГУБИ - ум, сърце и Душа имаш ли, ще имаш ВСИЧКО!!!

С ПРАВА ВЯРА, ПРАВА МИСЪЛ И ЛЮБОВ КЪМ БОГА, МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА ВСИЧКО, но едно изгубиш ли, губиш всичко.

ВЯРАТА Е ЯРОСТТА ДА ПОВЯРВАШ, ЧЕ БОГ Е ВЪТРЕ В ТЕБ!!! Не е Вяра щом мени се - днес я имаш, а утре я нямаш.

Беинса Дуно: Махалото, ако не отмерва времето, безсмислено е съществуванието му. Всичко зависи от ъгъла, от който нещата гледате, т. е. с кои очи гледате, кой гледа и какво гледа.

ЩЕ ДОЙДАТ ИЗПИТАНИЯ ЗА ВЯРАТА ВИ, НО ИМАЙ СИЛНОТО И НЕУКРОТИМО ЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕХ И ВЯРВАЙ НА СЪРЦЕТО СИ: НА СВОЕТО СОБСТВЕНО СЪРЦЕ!!!

ЛЮБОВ + ЗНАНИЕ = СЪЗНАНИЕ

ЗНАНИЕ + ЛЮБОВ = СЪЗНАНИЕ

ДВИЖЕНИЕ + ЗНАНИЕ = СЪЗНАТЕЛНА НАСОЧЕНОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...