Jump to content

Бог е вярвал


Ани
 Share

Recommended Posts

Бог е вярвал..

Действителна Реалност е,

че всичко в Космоса е

изпълнено с Любов...

Беинса Дуно

Реалността изключва всякакви противоречия.

Реалността се познава с чувствата - вътрешно, а външно е илюзия!!! !!! !!!

Беинса Дуно: Ако еднакви кристали ти дадат от захар и сол, ще се подведеш по външното, ако не го опиташ, да определиш - кое какво е. Когато човек говори за Невидимото, той го разбира буквално, за него това е нереално: БОГ Е ВИДИМ И НЕВИДИМ - и двете са верни. Бог е видим в най-малките си проявени форми!!!

Огромна е разликата между това, което виждаме и схващаме и това, което е в действителност.

Беинса Дуно: Човек вътрешното като строеж и структура по-малко познава, отколкото външното - така е и с Бог: никакво понятие за Него, малко Го познаваме, но не трябва да залитаме по външното, което най-често не е вярно.

Всички са в сферата на предположенията и аналогиите, а се намират хора да им вярват, но това не ги прави по-учени или по-убедителни - просто вярващите им знаят по-малко и от тях самите.

Съществува една Реалност в света, която НИТО СЕ ДОКАЗВА, НИТО СЕ ОТРИЧА И СЕ НАРИЧА БОГ. С нея не може да се работи, защото е МЯРКА на нещата:

- ЛЪЖАТА ПОКАЗВА ПЪТЯ КЪМ ИСТИНАТА!!!

- ИСТИНАТА ПОКАЗВА ПЪТЯ КЪМ ЛЪЖАТА!!!

Беинса Дуно: Реално е всичко онова, което не се изменя, не се губи, не се забравя. Реално е това, което човек едновременно вижда, чува, чувствува, пипа, мирише

и се опитват нещата с вътрешните и външни сетива.

Който Реалността на Живота познава е щастлив човек, пращящ от здраве. Така повечето болести са резултат от заклинания или магии в миналото.

Има неща, за които, когато мисли, човек заспива, т. е. немислими са! Реалността е такова нещо, такова нещо е и същността на човека: колкото и да мислиш за тях, същината убягва. Човек се разминава от Реалността с проявите си! Обичта е винаги резултат на някаква вътрешна реалност и ако тази Реалност не съществува и обичта не може да издържи. БОГ И ДУШАТА В ЧОВЕКА СА ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНСКА РЕАЛНОСТ И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!

Беинса Дуно: Мисли, за който искаш, но не го слагай близо до очите си - лишаваш се от разбиране на пра-вилното, губиш РЕАЛНОСТТА!

За човека е реално това, което той мисли и чувства (без да мине или види), защото има и реални неща, които могат все пак да се видят и пипнат. Много реални неща не могат да се възприемат с физическите сетива, но това не ги прави по-малко важни или несъществуващи. Много често неприемащите ги плащат за незнанието и безверието си.

ВСЯКА ПРАВА ЦЕЛ Е РЕАЛНА И ЕДИНСТВЕНО РЕАЛНОТО СЯНКА НЯМА И НЕ СЕ ИЗМЕНЯ, И Е НЕПРЕХОДНО, НО СЕ РАЗВИВА В ДРУГ СМИСЪЛ.

В човекът, което се изменя, не е реално, но човек решил себе си да изменя и Духовното да хваща е хванал пътя на Реалното. Съмнението, колебанието, подозрението, мнителността и неразположението са сенки. На сенките не разчитай. Разчитай единствено на себе си, на своите сили, тези сили са реални и неизменни - те са висша даденост: ВАЖНО Е ТОВА, С КОЕТО РАЗПОЛАГАШ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ!!!

Мъдрост е нужна на човека, за да различава Истината от заблудите, каквато е действителността на земята. ТОВА НЕ Е РЕАЛНИЯТ СВЯТ!!! РЕАЛНИЯТ СВЯТ Е ГОРЕ.

НАШИЯТ СВЯТ Е ПРИВИДЕН, СВЯТ НА ПРОМЕНИ И ЗАТОВА ТОЛКОВА ЧЕСТО НИЕ СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ЗАБЛУДА, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ Е СВЕТА, А ТОЙ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ, КАКТО Е ВСЪЩНОСТ!!! !!! !!!

ИСТИНА + ДОБРО = РЕАЛНО

СВЕТЛИНА + СЛОВО = ГРАМОТНОСТ

ПРОМЯНА + ЗНАЕНЕ = ГРАМОТНОСТ

МИСЪЛ + ЗНАЕНЕ = ГРАМОТНОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...