Jump to content

Учете се от нещата,за да ги имате!!! (Опитност...)


Recommended Posts

Учете се от нещата,

за да ги имате!!!

(Опитност...)

Как можем да говорим

за различни неща,

ПРАЗНОТАТА Е ЕДНА И СЪЩА

ВЪВ ВСИЧКИ: прости форми!

Просто форми...

Всяко нещо, за което човек иска да говори и може да говори, трябва да е ОПИТАНО, проверено и доказано, т. е. познато чрез осъзнаване на база някакво изпитание.

Има неща в живота на човека, които не се изучават с науки и не се преподават като теории или заучени формули. Само опита, опитването и опитността - проверката, практиката и приложението - УЧАТ ЧОВЕКА В НЕГО САМИЯ.

Не е важно само да знаеш, а трябва знанието да се прилага по време, място и кой.

Беинса Дуно: Остарява само неприлагалият. Живеещият с Бога и в Бога не остарява.

Цялата Тайна: САМО ДАВАНЕТО, Е ПРИЛОЖЕНО ЗНАНИЕ ЗА БОГА, БЛИЖНИЯ И СЕБЕ СИ, т. е. работете едновременно и в Трите Свята.

Духовният като свърши работата със себе си в себе си и повече няма какво да си даде, излиза навън и започва да дава на другите. Може да дава само Духовният, защото знае кога, къде, колко, как и на кого... - такова Приложение е на място, защото има личния ОПИТ.

ДУХОВНО ЧУДО Е преминалото през личния опит; останалото е теория. Що е ПОСТИГНАТА СИГУРНОСТ знае само ОПИТНИЯТ МЪЛЧАЛИВ И ЗНАЕЩ УЧЕНИК.

Опитност се постига с правене на нещата и чрез осъзнаването им, а това може само БУДНИЯТ В СЕБЕ СИ И БДИТЕЛНИЯТ НАВЪН... Духовното Съзерцание е достижимо само за Будни: САМО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ Е ВЪЗМОЖНО ДОБЛИЖАВАНЕТО ДО ИСТИНАТА. Смисълът на вътрешното Съзерцание, смисълът на вътрешното съзерцавано ПРЕЖИВЯВАНЕ не е изразим с думи, защото нищо сътворено от материя не е като замисъла в ума и сърцето, т. е. далеко сме винаги от идеите в ума и приложеното. Веднага става ясно, че не резултата е важен, а правенето на нещата, заради събирането на ОПИТНОСТ И УМЕНИЯ.

Беинса Дуно: От горе казват “ти сей и нямай грижа за останалото”. Разбрани неща е имало и ще има, но има и секрет - когато влезеш във връзка с разбраните неща, те ще ви дадат Светлината ДА РАЗБЕРЕТЕ и неразбраните неща, щом си в съгласие и хармония с ума, сърцето, Душата и Духа!!!

ВСЯКА ПРОМЯНА СЕ ДЪЛЖИ НА ИНДИВИДУАЛНИЯТ ОПИТ НА ВСЕКИ, ДА ПРЕВЪРНЕ ЗНАНИЕТО В ОПОРА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ, т. е. всеки разбира знанието както на него му харесва, както той го предпочита...

У всеки човек е заложен Стремежът да постига, но защо не може, се опитайте сами да си отговорите, за да започнете ДА СЕ ПРОМЕНЯТЕ: човек нещата не разбира, затова и начините не знае за постигането им по време и място. Ето ви ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО, което единствено кара човека да се проявява в сила, знание, добро и разум чрез богатствата си!

ОПИТНОСТ: КОГАТО ДЯВОЛЪТ ПОБЕДИШ ТОЙ ПЛАЩА РАЗНОСКИТЕ!!! И обратно.

Беинса Дуно: Мислещият се за беден плаща разноските, защото се е предал и мисли себе си за победен от обстоятелствата. НИЩО ОТВЪН НЯМА!

ВСИЧКО, ЗА КОЕТО МИСЛИШ ВКАРВАШ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - внимавай с лошото!!!

РАЗБИРАНЕТО Е ВЪТРЕШЕН ПРОЦЕС!!!

ЕВОЛЮЦИЯ + ЛЮБОВ = ЕВОЛЮЦИЯ

ЛЮБОВ + СВЕТЛИНА = ЕВОЛЮЦИЯ

ДОБРО + ЖИВОТ = ЕВОЛЮЦИЯ

ЖИВОТ + ДОБРО = ЕВОЛЮЦИЯ

ДВИЖЕНИЕ + ПРОМЯНА = ЕВОЛЮЦИЯ

ДОБРО + БУДНОСТ = ОПИТНОСТ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...