Jump to content

Причина и Следствие... (поуки от причини)


Ани

Recommended Posts

Причина и Следствие

(поуки от причини)

Глътни окото си навътре...

Беинса Дуно.

Когато си по пътя на Духа, случайността се управлява и направлява от висши и възвишени носители на интелигентност, но изпълнени с любов водачи от Духовния свят.

Разбираш ли... Нисшето е близо до материята, в самия й край и всяко твое нисше желание, мечта или цел, когато е нисше, САМО ТЯХ НАМИРА и те започват да се занимават с теб. Когато идеята ти е Духовна, т. е. висша, тя като вибрация е по-финна, по-високочестотна и като стрела отива в по-висшите слоеве, за да си намери Реализаторите... Те правят достъпни за теб всички неща, от които ти се нуждаеш на земята за твоето Духовно развитие. Следва изпитание, което ти единствено - по свой избор и свободна воля ще приемеш или ще отхвърлиш, с предложените от него възможности. Сега чак става ясно къде е полагащото ти се място, избрано от теб според теб самия.

Ако си закрилян си длъжник - влязъл си директно в причините, а това не всекиму е дадено... Веднага се очаква от теб да извлечеш поука и внимателно да осмислиш и разгледаш изпитанието пригодено към твоя случай. Само така всяка случайност ще превърнеш, според личния си волеви импулс - пуснат в обръщение, в изкушение или изпитание. Това изпитание Духовният е длъжен да осмисли и осъзнае - какво е и какво би поднесло в живота му като очаквано събитие!!!, но все още не е привел в действие или изпълнение. Който умее да се възползува от тъй наречените случайности, толкова повече ще може да очаква и използува от тях. Така всяка случайност се превръща в истинско благословия - ТОВА Е ВОЛЯТА НА СЛУЧАЯ - ДА СЕ ПОУЧИШ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ!!! !!! !!!

Защо тогава толкова често човек губи Разума си, едва докоснал се до Окултното, наречено от него случайност?

Беинса Дуно: Глътни окото си навътре и както гледаше навън, се опитай този път да гледаш навътре - ТАМ БОГ ЩЕ ВИДИШ-, съедини Волята си с Неговата и гледай...

ДЕН ДУХОВЕН ДЕН ПЪРВИ - необикновените преживявания идват НЯКОГА, но никога скоро!!! !!! !!!

Само с Причинното си тяло човек вижда причините и ги разбира.

Само с Причинното си тяло човек вижда и разбира следствията на нещата.

Непознаващият Причината за своето недоволство, се сърди до обяд на себе си, следобяд на целия свят, а вечер на близките си, но чуй несретнико любим и скъп:

ПРИЧИНИТЕ НЕ СА ОТВЪН, А ВЪТРЕ В ТЕБЕ - затова живота ти е лош: вътрешното отвън търсиш. Съвет: Ти започвай нещата и остави на Бог да ги довърши.

Причината е в самия човек: КОГАТО ИСКАШ САМО ЗА СЕБЕ СИ или ДВАМА СТЕ, КОИТО ЕДНО И СЪЩО ИСКАТЕ И НЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗДЕЛИТЕ. Тази е ПРИЧИНАТА!!!

За да нямаш съмнения, запомни:

- За всичко, което ти се случва, си виновен ТИ, заслужил си го...

- Никой отвън за нищо не е виновен - за всичко ти си Причината...

- Всичко отвън е предметно учение, за да се повдигнеш и постигнеш.

- Причината за всички човешки нещастия не е отвън, а в човека и се дължи на упоритост, невежество и привързаност.

ДУХ БОЖИ + ДУХ ЧОВЕШКИ = ВЕЧЕН ДУХ

 ИНТУИЦИЯТА = ЕЗИКЪТ НА СЪРЦЕТО!!!

МИСЪЛ + ИНТУИЦИЯ = ПРЕДЧУВСТВИЕ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...